Kılıçdaroğlu, Jahrein’in Twitch yayınına katıldı: Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız!

Twitch yayınında Jahrein adıyla bilinen Ahmet Sonuç’un sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız! Geniş bant internet yaygınlaşacak. Türkiye’de yasak olan Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

kılıçdaroğlu jahrein twitch

Video aşağıda – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein kullanıcı adı ile bilinen Ahmet Sonuç’un sosyal medya platformu Twitch kanalında soruları yanıtladı. Canlı yayının izleyici sayısı 320 bini gördü ve yayın küresel çapta trendlere girdi.

“Gençliği nasıl mutlu edeceğimiz zor bir soru çünkü herkesin mutluluğu için farklı bir çıta var. Ama temel noktalar var. İlk olarak bu gençlik özgürlük istiyor, attığı tweet yüzünden sabah 5’te kapısına polis gelsin istemiyor” diyen Kılıçdaroğlu, seçildiği zaman hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriden ders alacağını ifade etti.


Kılıçdaroğlu’nun “Seçildiğimde” ifadesini fark eden izleyiciler, “Cumhurbaşkanlığı adayı sinyali mi?” sorusunu sordu. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben partim adına konuşuyorum, bireysel konuşmuyorum” yorumunu yaptı.

Bugün Türkiye’de büyük bir probleme dönüşen elektronik eşya alımı konusunda da vaatlerde bulunan CHP lideri, “Gençlerin tümüne sözüm; konsol mu, cep telefonu mu elektronik ne alacaklarsa gençler için KDV, ÖTV indirimi yapılacak. Üniversitede okuyan gençlerimiz var, bir yılda yurt sorununu çözeceğim” dedi.

Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız!

Bakın bir şey anlatayım. Bunu anlatmazsam haksızlık olur. Gıda bölümünden üniversite mezunu, Mersin’de yaşıyor. ‘Her tarafa CV’mi bıraktım’ diyor, ‘hiçbir işe yaramadığını gördüm, iki çocuğum var, evlere temizliğe gidiyorum’ diyor. Üniversite mezunu. Utanması gereken kim? Boomer diyorsunuz değil mi? işte onlar. Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız. Üniversite mezunu bu koşullarda çalıştırıyorsanız o üniversite üniversite değil, oraya verilen emeklerin tümüne de inan üzülüyor.

Bilgi: Boomer nedir? Boomer, “Baby boomers” olarak da bilinen, ‘sessiz nesil’ ve önceki X Kuşağı’nı izleyen demografik kohorttur. Bu nesil genellikle, 2. Dünya Savaşı sonrası bebek patlaması sırasında 1946’dan 1964’e kadar doğan kuşak olarak tanımlanmaktadır. Z kuşağının yani 2000 neslinin son zamanlarda yeni fikirlere kapalı olan, gençlerin ideallerine, yeni duyarlılıklara karşı çıkan yaşlıları eleştirmek için kullandığı gözde ifadesi “OK boomer” olarak konuşma diline girmiştir.

En yavaş ve en pahalı internet Türkiye’de

Kılıçdaroğlu, internetteki sıkıntılara da değinerek, “En yavaş ve en pahalı internet bizde. Neden? Türk Telekom’u kime verdiler? Lübnanlı Hariri ailesine verdiler. Türk bankalarından kredi çekerek aldı. Türk Telekom’un içini boşalttı. Sonra da borçlarını ödemedi. Şu anda Telekom bankaların oldu” değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri, “Geniş bant internet yaygınlaşacak. Kamu, özel sektörün önündeki engelleri kaldırsın, bunlar çok hızlı gelişir. Bir yatırım için bir çok yerden izin gerekiyor. Bürokratik engelleri kaldıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, “İktidara geldiğimizde Türkiye’de yasak olan Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız” vaadini dile getirdi.

138 bin öğretmen açığı var

Ataması yapılmayan öğretmenler sorunuyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sayıştay’ın tespitine göre 138 bin öğretmen açığı var. 138 bin öğretmeni hemen kurayla göreve başlatacağız. Öğrencilerimizi körelten bir eğitim sistemi var. Bu eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Eğitim sisteminin nasıl olacağına siyasetçi değil, eğitimciler karar verecek. Bizim en büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır. Nüfusumuz 2035’den sonra yaşlanacak. Bizim 2035’e kadar çok ciddi bir sıçrama yapmamız lazım.”

Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız

CHP lideri, ekonomi konusunda ise şunları söyledi:

“Merkez Bankasının döviz müdahalelerin şeffaf olması lazım. Merkez Bankasının 128 milyar dolarının kime satıldığı, kaça satıldığı, ne zaman satıldığı belli değil. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İnsan doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Verginin adil olması lazım. Bu verginin ülkenin kalkınmasına harcanması lazım.”


Yazılım sektöründe Hindistan’ı incelettik

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Yazılım sektöründe Hindistan dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. CHP olarak Hindistan’a bir heyet gönderdik, bu durumu incelettik. Bunu devletin yapması lazım” dedi.

HDP sorusuna yanıt: Bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim

Kılıçdaroğlu’nun ‘HDP ile ittifakınız var mı?’ sorusuna da cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’na ‘HDP sizin için ne ifade ediyor?’ diye soran Jahrein’e ‘Bir siyasi parti’ diyen Kılıçdaroğlu, ittifak iddialarına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Bir ittifak var ama bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı ve HDP bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim.” açıklamasını yaptı.

Jahrein’in “Gizli bir ittifak mı var, öyle deniyor?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu HDP’nin TBMM’de yer aldığını ifade ederek “Bir ittifak olsa gizli olmazdı” açıklamasıyla tartışmaları noktaladı.

Sedat Peker’in sözüne hak verdi: Doğrudur, işimiz yok

Kılıçdaroğlu, yayımladığı videolarla gündeme gelen Sedat Peker’in ‘ayrı dünyaların insanıyız’ çıkışına yanıt verdi.

Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde yayımladığı videoda Kılıçdaroğlu için “Yav Allah aşkına çok iyi bir adam ama biz yan yana gelsek ne konuşabiliriz ki?” açıklamasıyla dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu, Peker’in bu sözlerine “Doğrudur bizim zaten öyle bir dünyada işimiz yok” cevabını verdi. Yayıncı Jahrein, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini hatırlatarak şunları söyledi; “Kemal Amcası var açıklamasına çok gülmüştük. Börek yaparken bir anda telefon geldiğini ve size Sedat Peker’in amcasıymışsınız dediklerini düşünüp güldük.”

Limanlarda uyuşturucular bulunmuş

İkinci yüzyıl bildirisinden bahseden Kılıçdaroğlu, 10 bin dolar alan siyasetçinin de açıklanması gerektiğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

“Bizim ikinci yüzyıla çağrı bildirgemizde terör örgütleriyle mücadelemiz var. Yeraltı dünyası aktörlerinin siyasetçileri kullanmaması lazım. Soylu kalktı bir açıklama yaptı, ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi var dedi kim bu siyasetçi? Soylu’un bu kişiyi açıklaması lazım, kim bu adam?

Yeraltı dünyasının kesinlinle elemine edilmesi lazım. Bu nedir biliyor usunuz? Olağanüstü rant, olağanüstü para ve uyuşturucu demektir. Kendi aralarında bir rant savşı var.

Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor, nerede bu adam? Sanki bu ülkeyi hiç yönetmiyor. Limanlarda uyuşturucular bulunmuş, hiçbir dava açılmamış. Eğer açılmamışsa belli siyasiler satın alınmıştır. Savcı dava açmasa soruşturma açılır, arkasında siyasi güç vardır. Bu kirlilikten Türkiye’nin temizlenmesi lazım.

Arkadaşlara hemen talimat verdim TBMM’ye süratle dilekçe verdik. Bir siyasetçi 10 bin dolar alıyorsa bunun açıklanması lazım, Soylu’ya açık çağrı yapıyorum kim bu siyasetçi? Bunu yapamıyorsa rüşvet gölgesinin altında ezilir, doğru değil bu.”


Kılıçdaroğlu’ndan Sedat Peker tepkisi: Aralarında rant savaşı var, Erdoğan hiç konuşmuyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.