Erdoğan: Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye’yi seven AK Parti’yi seviyor, Türkiye’den nefret eden bizden de nefret ediyor. Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır.

erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’daki konuşmasında muhalefete yüklenerek, “Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır” dedi.

Erdoğan, Hatay’a eğitim alanında 8 bin 136 adet yeni derslik kazandırdıklarını belirterek, “Hatay’a ikinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’ni biz kurduk” şeklinde konuştu.


Hatay Stadı önünde vatandaşlara hitabında 2023 seçimlerini hatırlatarak, “Sizlere inanıyor ve güveniyorum, 2023’e hazırlanıyor muyuz?” dedi. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Hatay’ın gençliğine ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Erdoğan, Hatay’ yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, “Şu havalimanına kim yaptı? Havalimanından buraya İskenderun’a 3 geliş 3 geliş, bu yolları kim yaptı? Diğerlerinin burada yaptığı bir yol var mı? Bizim işimiz gücümüz bu. Amik ovası sürekli taşkınlar altındaydı, Amik Ovası’nı bu taşkınlardan kurtardık mı?” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar sadece laf üretiyor.

Çakılı bir çivi yok, atılan bir adım yok. İşte arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay şehir stadı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Unutmayın. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bütün bunlarla beraber ben bir kez daha şu atmosferde Hataylı kardeşlerimi burada böyle büyük bir ilgiyle gördüğüm için sizlere müteşekkirim. Bu sıcağa rağmen siz buradasınız. Siz bu sıcağa rağmen bizi bu şekilde karşıladınız.

Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle Cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5’e 10′ katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk. Türkiye’nin tüm illerini eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, spordan sosyal desteğe kadar en gelişmiş ve en ileri hizmetlerle biz donattık. Bu kapsamda 19 yılda Hatay’a 35 milyar lira yatırım yaptık.

Eğitimde 8 bin 136 adet yeni derslik kazandırdık. Hatay’a ikinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’ni biz kurduk. Hatay’a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık.

Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Çünkü biz bu millete aşkla bağlıyız. Çünkü biz bu ülkeyi aşk ile seviyoruz. Bu mücadelemizde yanımızda olan milletimizin her bir ferdine teşekkürlerimi sunuyorum.


Hatırlarsanız şehir hastanelerini yaparken birileri çıkıp “Ülkede bu kadar hastaneye ne ihtiyaç var?” dedi. Ama biz yolumuza devam ettik. Böylesine yüksek kapasiteli hastanelerimiz olmasaydı salgının zirve yaptığı dönemi nasıl atlatacaktık. Dünyanın bizi takdirle takip ettiği hususlar bunların dilinde yalanın, iftiranın aracı haline dönüşmektedir.

Yaptığımız harekâtlara karşı çıkanlar, terör örgütlerini savundukları kadar sizlerin hayatını ve geleceğini savunmadı. Aynı çarpık durumu Libya’dan Karadağ’a her konuda yaşadık.

Avrupa’dan kendisine bir takım sözler verildiğini söyleyerek, güya kendince bir Suriye politikası anlatıyor. Biz Suriye politikası konusunda 10 yılı aşkın süredir bu sözleri belki yüzlerce defa dinledik. Karşımızdakilerin gerçek yüzlerini gerçek niyetlerini gördük, ona göre kendi yolumuzu çizdik. Sırtını sıvazlayan, kulağına üç beş hoş kelime eden, eline yalan yanlış bir şeyler tutuşturan tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır.

Maalesef karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayan bir anlayış var.

Karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayan anlayış var. Milletin gönlüne girmek yerine gözünü dışarıya diken bu zihniyete rağmen ülkemizi büyüteceğiz.

Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye’yi seven AK Parti’yi seviyor, Türkiye’den nefret eden bizden de nefret ediyor.

“Gelecek nesillere daha büyük bir güçlü bir Türkiye bırakabilmek için her birimizin bu kutlu davanın neferi olduğunu benimsemeliyiz” diyen Erdoğan, “AK Parti’yi millet kurmuştur. Ana kademe, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız bir aradayız. Hedefimiz önce bu ülkenin 84 milyon vatandaşının her birinin gönlünü fethetmektir. Vaktimizi ve enerjimizi sadece bu doğrultudaki çalışmalarımızı daha iyi getirmek için çalışacağız. En önemli görev teşkilatlarımıza düşüyor. Her saldırının hedefinde AK Parti’nin olması boşuna değildir. Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye’yi seven AK Parti’yi seviyor, Türkiye’den nefret eden bizden de nefret ediyor. Hep dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz”

“Gençlerimizi ikna edeceğiz”

“Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçimler 19 yılın ardından ülkemizin geldiği seviyeyi 2053 vizyonuna taşıyacak en kritik dönemeci kapsıyor. Gece gündüz çalışmanızı istiyoruz. Hatay’la birlikte ülkemizin tamamında her haneye mutlaka, tekrar tekrar gireceğiz. Gittiğimiz her yerde güler yüzümüzle kazanmadık gönül bırakmayacağız. Bizde ne olacak? Tevazu… Bize gurur, kibir yakışmaz. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide, tarımda yaptıklarımızı anlatacağız. Bunların yalandan başka vizyonları yok. Gençlerimizi gelecekleri ve hayalleri konusunda destek sağlayacak tek partinin AK Parti olduğuna ikna edeceğiz. Gezi’de mesele nasıl ağaç değilse, 15 Temmuz’da nasıl mesele Türkiye değilse, bugünkü saldırıların da amacının hakikat arayışı olmadığını milletimize anlatacağız.”

Erken seçim


“Hayatları yalan, yatıyorlar kalkıyorlar ne diyorlar erken seçim, nereden çıktı bu ya? Seçimin tarihi belli: Haziran 2023. Boşuna çabalamayın. Gençler şunu unutmayın; 20 yıl öncesinin Türkiye’si ile veya Hatay’ı ile bugünün Hatay’ı karşılaştırdığınızda, bugünkü gençler bilmez. Onlara anlatacaksınız. Z kuşağı falan diyorlar ya bunlara anlatacaksınız, bilmezler. Onlara bunları hatırlatacaksınız”

Erdoğan’dan Bakan Dönmez’e: Talimat vermeden kestiniz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.