İmamoğlu’nun suçladığı eski KİPTAŞ Genel Müdürü: Burada Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini göremiyorum, nerede?

Ekrem İmamoğlu’nun suçladığı eski KİPTAŞ Genel Müdürü olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Burada Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini göremiyorum, nerede?

KİPTAŞ genel müdürü

Video aşağıda – Ümraniye Belediye Başkanı ve eski KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2015 yılında KİPTAŞ’ın almaya karar verdiği arazinin İBB’den önce alınıp, 4 gün sonra İBB’ye yaklaşık 3 katına satıldığını açıkladığı araziyle ilgili Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmanın sonunda “Burada Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini göremiyorum, nerede?” dedi.

İsmet Yıldırım, “Kurucu Cumhurbaşkanımızın resmi var ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tane resmini görmüyorum. Recep Tayyip Erdoğan‘ın resmi nerede, burası Meclis salonu değil mi, CHP’nin salonu değil burası” diye konuştu.


Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2015 yılında KİPTAŞ’ın almaya karar verdiği arazinin İBB’den önce alınıp, 4 gün sonra İBB’ye yaklaşık 3 katına satıldığını açıkladığı araziyle ilgili tartışma büyüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir’deki bir arazi alımında yolsuzluk yapıldığını öne sürdü. İmamoğlu, belediye iştiraki KİPTAŞ’ın alım kararı verdiği bir arazinin bir gün sonra bir kişi tarafından 11 milyon dolara satın alındığını ve aynı yerin daha sonra kuruma 47 milyon dolara satıldığını söyledi.

KİPTAŞ Tuzla Maden Evleri’nin açılış töreninde konuşan İmamoğlu, o dönem KİPTAŞ’ın Başakşehir’deki bir arsa alımını anlattı. İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Pazartesi günü, KİPTAŞ yönetim kurulu kararı alıyor. Diyor ki; ‘Ben, Başakşehir’deki şu arsayı satın alacağım.’ Bir gün sonra bu arsayı, ne hikmetse bir uyanık vatandaş alıyor 11 milyon dolara… Cuma günü de KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satıyor. 36 milyon dolar arada fark. Pazartesi günü, ‘Burayı ben alacağım’ diye yönetim kurul kararı var.”

Eski KİPTAŞ Genel Müdürü ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İBB Meclisi’nde bir konuşma yaptı. İmamoğlu’nun yalan söylediğini savunan Yıldırım, “İnsanların haysiyeti ve şerefi var. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi.


2016 yılında yaklaşık 109 bin metrekarelik iki parselden oluşan arsanın 1856 konut yapmak üzere 48 ay vade ile birbiri ile bağlantılı iki şirketten KDV dahil toplam 300 milyon liraya satın alındığını söyleyen Yıldırım, şunları söyledi:

“300-400 konut değil”

“Aldığımız karar şu; 1/5000 ölçekli plan var ve 1.60 hat serbest. İmar planlı bir yer. Yeşil alan falan almıyoruz. Ve bunların hesaplarını falan yaptığımız zaman, diyor ki 300-400 daire çıkıyor. Ondan da bilgisi yok 300-400 konut değil. Hesaplar ortada. 1856 muhtelif büyüklükte konut yapılabiliyor bu arsalara. 100 metrekareden 2+1 konutlardan 850 adet yapabilirsiniz, 120 metrekareden proje çizdik çünkü. Ruhsatını da aldık.”

İmamoğlu’nun projenin hayata geçmediği yönündeki açıklamasının doğru olduğunu belirten Yıldırım şöyle devam etti:

“O maket duruyor”

“Doğru söylediği bir taraf var. KİPTAŞ’ta o maket duruyor. 120 metrekareden 3+1’lik konutlardan 750 adet yapmışız. 200 metrekare 4+1 konutlardan da proje olarak 200 adet, ayrıca 350 metrekare olarak da 5+2’lik 50 adetlik penthouse konutları yapmışız. 1.856 adet konut nerede, 300-400 konut nerede?

Hatta 68 milyonluk kısmını da elimizdeki stok dairelerden ve dükkanlardan vermişiz. Konut inşaatları bazen bir anda gider KİPTAŞ’ta. Bakarsınız 1’e 5 olur. Bazen olmaz. Ekonominin durumuna göre tamamını satabilirsiniz veya satamazsınız. Şimdi biz bunu alırken bir mukavele yapmışız satıcıyla. Bir kere bilinmeyen bir şahıs değil. Herhangi bir şahıs diyor. Ve orada da yanlış bilgi var. Bir parselin sahibi bir şirket. Diğer parselin sahibi de o birinci parselin sahibiyle ikinci bir şirket var. İki şirket var ikinci parselde.


Hem de ikinci parselde yüzde elli hissesi var. Yani sokaktan gelen birisi değil. Biz insanlarla oturmuşuz konuşmuşuz. Demişiz ki, birinci parseli tamam alırız. Ama ikinci parselde hissedarın var ve üzerinde takyidatın var. Yani banka borçların var. Yani kendisinin yok, diğer ortağının var. Onu temizleyerek gelirsen fiyatımız budur demişiz. Haa temizleyemedin gelemedin, o zaman 1. parselini bin liradan alırız demişiz, kelepir fiyatına. Arsasını 5 gün sonra temizlemiş gelmiş. Arsa ile birlikte o günün şartlarında ve değerleme şirketlerinin de bizim KİPTAŞ’a çalışan arkadaşların değerlendirmesiyle efendim arsalar 48 ay vadeyle satın alınmış.”

Çamlıca Kulesi: Giriş 60 TL; 4 kişilik aile sadece çay içse 220 lira hesap ödemek zorunda!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.