Ofis koltukları seçimi neden önemlidir?

Çalışanların çalışma saatlerinin bazı zamanlarda 10-12 saati buluyor olması ofiste kullandıkları malzemelerin ne kadar sıklıkla kullanıldığını anlamak açısından önemlidir. Evinde geçirdiği zamandan daha çok zamanını ofiste geçiren çalışanların ofis koltukları tercihinin iyi olması bir çok konuyla yakından alakalıdır.

ofis koltukları

Çalışanların kullandıkları koltuktan memnun olması veriminden, sağlığına katkıda bulunmasına kadar geniş bir alanda etkileyici olacaktır. Ergonomik tasarımlar olması da artık ofisler için hemen hemen her parça için olmaz olmaz konumundadır. Ofis koltukları kullanımı sırasında rahatsızlık hissetmek işinize bile yansıyacağından dolayı uzun vadeli ve işlevsel açıdan değerlendirmek en doğrusu olacaktır.

Koltuklar ve çalışan verimi ilişkisi

Birçok kişi çalışanların ofis koltukları ile verimi arasında nasıl bir ilişki olduğunu anlamayabilir. Ama koltukları kullanan ve uzun süre vakit geçiren bir çalışanda ortaya çıkma ihtimali olan durumlar şunlardır:

  • Bel ve boyun ağrıları olabilir,
  • Vücutta genel anlamda rahatsızlık yaşanabilir,
  • İşe konsantre olamama sorunu ortaya çıkabilir,
  • İzin ve rapor alma durumları işleri aksatır,
  • İstenen verimin alınması zorlaşır.

Bunların tamamı ofiste uzun süreli kullanım sonucunda kaçınılmaz şekilde ortaya çıkan durumlardır. Çalışanların iyi ve ergonomik tercihlerle satın alınan bir ofis koltuğunda zaman geçirmesi, gerekli olduğunda sırt veya boyun için ayarlamalar olması, hareket konusunda kısıtlama olmaması gibi etmenler verimin daha iyi olmasına katkıda bulunacaktır.

Sağlığa zarar verme olasılığı

Ergonomik kavramı ofis ve çalışan kelimeleri yan yana geldiğinde en sık kullanılan bir başka kelimedir. Uzun zamandır çalışanların sağlığına zarar vermemek adına sağlığa uygun, bedene zarar vermeyen ofis malzemeleri kullanılması yoluna gidilir. Uzun süreli maliyetten kaçınmanın yanında çalışanlarınızın birçok eklem ve iskelet sistemi rahatsızlığından uzak durmasına da katkıda bulunur.

Sağlığı zarar gören bir çalışan iş gücünde verim eksikliğine neden olabileceği gibi çeşitli nedenlerle iş gücünde aksama olmasına da zemin hazırlayabilir. Bunun için iyi kategorisinde bir ofis ve büro koltuğu seçimi aynı zamanda ergonomik yani sağlığa zarar vermeyecek şekilde olmalıdır.

Temizlenmesinde sorun yaşanması

Seçilen ofis koltuklarının hangi kumaştan üretildiği temizlik ve terleme açısından önemlidir. İyi ofis koltuğu tercih etmenin yararlarından bir başkası da temizlenmesinde sorun yaşanmaması içindir. Açık renk ve zor temizlenen bir kumaştan oluşturulmuş ofis koltukları temizlenemediği veya temizlenmesine rağmen yeterince temiz görünmediği için sorun çıkarabilir.

Bundan dolayı tercihlerinizi değerlendirirken koltuğun kumaşının deri olmasından ziyade kumaş ve kolay temizlenebilen olması önemlidir. İyi bir modelde bu durum çoğu zaman önceden düşünülmüş olacaktır.

Prestij açısından olumsuz hava oluşturması

Ofisinize gelen ve çeşitli nedenlerden dolayı koltuk kullanmak zorunda olan misafir, paydaş veya rakiplerinizin tercih ettiğiniz ofis koltukları nedeniyle olumsuz değerlendirmelerde bulunması olasılıklar arasında her zaman vardır. Prestij açısından değerlendirilerek kaliteli ve iyi bir seçim yapılması gerekir.

Rahatsız olunan ve oturulmasından keyif alınmayan bir ofis koltuğu sorun çıkarması kaçınılmaz olacaktır. Şirketinizin tamamlayıcısı olan her bir parça iyi ve kaliteli kavramından etkilenmiş olmalıdır.

Maliyetin artması olasılığı

Maliyetin artmasını sağlayan en büyük etken sürekli sorun çıkaran bir koltuktur. Kumaşından kaynaklanan memnuniyetsizlikler için bazen kaplamasını tamamen değiştirmek gerekirken bazen de ayağının kırılması nedeniyle tamir masrafına katlanmak gerekebilir.

Malzemenin doğru veya kullanım rahatlığı verecek şekilde olmaması birçok açıdan rahatsızlık verecektir. Bunun için maliyetiniz iyi olmasına dikkat etmeden ekonomik olarak alınan bir ofis koltukları maliyeti ile kıyaslandığında oldukça fazla olur. Uzun süreli kullanım şansınız da düşük olacaktır.

Kullanım zorluğu oluşturması

Kullanırken hareket konusunda kısıtlama olabilir. Kollarınızı koyduğunuz alanın uygun olmaması, bel boşluğunuzu sarmaması veya ağırlık taşıma konusunda eksiklikleri bulunması iyi olmayan bir koltuğun getirileri arasında yer alır.

Büro koltuğu seçiminiz iyi olursa bu tarz bir sorunla en başından karşılaşma ihtimalinizi yok etmiş olursunuz. İyi olmasına dikkat etmeden alınan ve ekonomik olmasına odaklanılan bir koltuğun doğru tasarım ve malzemeden eksik olması kullanım kalitesi sunmasını engelleyecektir.

Tasarım olarak göze hitap etmemesi

Ofisinizin uzun süre ve sık şekilde kullanılması için önemli olan faktörlere odaklanmak gereklidir. Bunların yanında tasarım açısından da göze hitap etmesi gerekir.

İyi nitelemesini kullanmak için sadece ergonomik, kaliteli veya garantili bir ofis koltukları seçilmesi yeterli olmaz. Şirket imajınıza da katkı adına tasarım bütünlüğü sunması önemlidir.

Kendi ofis koltuklarının üretimlerini yapan Gürsan Mobilya’nın ergonomik ofis koltukları modelleri başta olmak üzere ürünlerine göz atabilirsiniz.

https://gursanmobilya.com.tr/ofis-koltuklari/

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.