Reuters kareleriyle müsilaj (deniz salyası) çevre felaketi

Marmara Denizi’nde bir süredir su yüzeyinde kendini gösteren deniz salyası (müsilaj) bir çevre felaketi oluştururken, denizin alışılageldik görüntüsüne de zarar verdi. Reuters, farklı yerlerden fotoğraflar paylaştı.

müsilaj felaketi

Başta İstanbul olmak üzere denize kıyısı bulunan kentlerde kıyılar salyayla kaplandı. Son olarak, dün itibariyle bir temizlik seferberliği başlatıldı ancak denizin ne zaman normale döneceği bilinmiyor.

Reuters ajansı, Marmara’nın en önemli gündem maddelerinden müsilajın yarattığı kirliliği görüntülerle dünyaya duyurdu.


müsilaj

Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan kentlerde denizdeki salyayı temizlemek için çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denizde kirlilik görülmesi üzerine ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ hazırlamıştı. Bu kapsamda denizlerin atıklardan temizlenmesi planlanıyor.

deniz salyası

İstanbul’da çalışmalar Anadolu Yakası’ndaki Caddebostan Sahili’nde başlatıldı. Kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile STK’ların ortak çalışmasında denizden deniz salyası toplanıyor.

müsilaj


Kadıköy ilçesindeki törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şunları söyledi: “Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için Türkiye’nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz.”

deniz salyası

müsilaj

müsilaj

deniz salyası

deniz salyası

deniz salyası

Müsilaj (deniz salyasının) nedenine ilişkin ilk sonuçlar belli oldu!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.