TRT Genel Müdürü İbrahim Eren: Çift maaş alıyorum, toplamı 29 bin 500 TL

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT’den “15 bin TL civarı”, TÜRKSAT’tan ise “14 bin 500 TL civarı” maaş aldığını açıkladı. Eren, Fatih Er’in akrabalarının TRT’ye girmesini savundu.

İbrahim Eren TRT

Devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan ancak son dönemde tarafsızlığa gölge düşüren yayınlar yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun mali hesapları, TBMM KİT Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyonda gündeme gelen TRT’nin personel yapısı, “TRT AKP’nin çiftliği olmuş” eleştirilerinin haklılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

2013-2014 döneminde A Haber’de görev yaptıktan sonra TRT World’ün kurucuları arasında yer alarak ismini duyuran Fatih Er’in dört akrabasının TRT kadrosunda yer alması komisyonda tartışıldı.


“TRT World kurulurken İngilizce bilen, gazetecilik tecrübesi olan kişileri zaten kaçırmak istemiyorduk”

Duruma açıklık getirmek isteyen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, akrabalarının TRT’de işe giriş sürecinden Fatih Er’in haberi olmadığını savundu. Eren, şunu söyledi:

“Birincisi, Fatih Er’in öyle bir yetkisi yok, alamaz, yetki bende. Şimdi, Resul Şimşek dediğiniz bacanağı yirmi beş yıllık gazeteci, Fatih’ten eskidir, herkes tanır. Kanal 7’de başladı, Habertürk’te çalıştı yıllarca. Furkan’ı aldık, o da kayınbiraderi oluyor. Fatih’in de haberi yok bu arada, süreçleri İnsan Kaynakları yönetiyor. Avustralya’nın yine en iyi üniversitelerinden mezun. TRT World kurulurken İngilizce bilen, gazetecilik tecrübesi olan kişileri zaten kaçırmak istemiyorduk. Dördüncü akrabası dediğiniz de kurumda tanışıp evlendiler yani yoksa akrabalığı yoktu.”


Komisyonda, 2016 yılında kurulan ve işlerinin büyük bölümünü TRT’ye satan yapımcılık şirketine ödenen paralar da gündeme geldi. TRT Genel Müdürü Eren, milletvekillerinin TRT’nin yapım şirketine ödediği paranın miktarına ilişkin soruları komisyonda yanıtlamazken CHP’li Sertel, “Uyanış Selçuklu dizisin bölüm başına 2 milyon TL, Hay Sultan dizisine ise bölüm başına 1,5 milyon TL verildiği iddia edilmektedir. Bu doğru mudur?” diye sordu.

Çift maaş aldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TÜRKSAT ve TRT’den aldığı maaşı da açıkladı. TRT’den, “15 bin TL civarı” maaş aldığını ifade eden Eren, TÜRKSAT’tan ise “14 bin 500 TL civarı” maaş aldığını söyledi.

“Dış yapımlara 2 yılda 3 milyar 101 milyon TL’yi nasıl verebiliyorsunuz?”

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’ye geçmiş yıllarda TRT’ye ilişkin geniş denetim raporları geldiğini anımsatarak, TRT’nin 2019 Sayıştay Raporu’nun ince bir dosyadan oluşmasına tepki gösterdi. Raporun, “TRT çok iyi yönetiliyor” algısı yarattığını savundu.


Komisyonda söz alan HDP Milletvekili Kemal Peköz TRT’nin dış yapımlara iki yılda 3 milyar 101 milyon lira TL ödediğini belirtti. Binlerce personelin, “Personel fazlası” denilerek TRT’den emekli edildiğini anımsatan Peköz, “Türkiye’de nüfusun yarısının, çalışan nüfusun yarıdan fazlasının asgari ücret ya da bin 700, bin 800 liralık emekli maaşlarıyla yaşamaya çalıştığı bir yerde 3 milyar TL’yi nasıl bir gönül rahatlığıyla dış yapımlara verebiliyorsunuz?” sorusunu yöneltti. (Kaynak: BirGün)

Maaş saltanatı süren bir isim daha ortaya çıktı: Aylık geliri 176 bin TL!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.