Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz ses kaydı yayınlandı, Veyis Ateş’ten açıklama: Montaj

Gazeteci Ahmet Şık, eski Habertürk sunucusu Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın 2 dakikalık ses kaydını yayımladı. Veyis Ateş’ten açıklama geldi: “Montaj!”

Veyis Ateş

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği belirtilen ve HaberTürk’ten istifa eden Veyis Ateş ve Korkmaz arasında geçtiği öne sürülen konuşmanın ses kaydını yayımladı.

Şık, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın, İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında bahsettiği kısmına ait ses kaydı budur” diyerek Youtube’a koyduğu bölümü paylaştı.


“Eğer söz verildiği gibi gönderilirse, tamamını yayınlarım”

Ahmet Şık, daha sonra bir paylaşım daha yaparak, “Gönül isterdi ki kaydın tamamı elimde olsaydı ama yok. Kimsenin şüphesi olmasın eğer söz verildiği gibi gönderilirse onu da yayınlarım. Kimse komplo teorileriyle açıklama yapmaya kalkmasın. Hep dediğim gibi, hakikate kendimden daha dazla saygı duymaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/sahmetsahmet/status/1406527340423831556

Veyis Ateş’ten ses kaydı açıklaması: Montaj!

Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği iddia edilen ve HaberTürk’ten istifa eden Veyis Ateş, Korkmaz’la aralarında geçen konuşmanın ses kaydından bir bölümün yayınlanması üzerine “Montajlama yöntemiyle oluşturulduğu açık” iddiasında bulundu.

Sezgin Baran Korkmaz’la yaptığı telefon görüşmesine dair bir bölümün ortaya çıkması ardından Veyis Ateş açıklama yaptı. Ateş, kaydın montaj olduğunu savundu.

Ateş’in Twitter hesabından paylaştığı açıklamaları şöyle:

Kamuoyuna saygıyla;


Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır.

Ulusal ve uluslararası yargıda dolandırıcılık iddiasıyla aranan, katıldığım televizyon programına bağlanıp “Benim ABD’de hiçbir hukuki sorunum yok ve aranmıyorum.” dedikten 24 sonra, ABD’nin talebiyle Avusturya ‘da tutuklanan, kendi ifadesiyle “Tanrının yetiştirdiği bu özel insanın” yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantıları bana yapılan bu son kumpasla kendini deşifre etmiştir.

Sahibi tutuklanan birtakım şahıslar, iş üstü yakalanmanın telaşıyla alelacele montajlanmış bu ses kaydını, tıpkı geçmişteki örnekleri gibi sosyal medyada servis etmişleridir.

“Bu özel insan” nihayet yargı önünde hesap verecektir.

Bir kez daha tekraren ifade ediyorum. Bu ses kaydı oluşturulmuş bir ses kaydıdır. Büyük bir hezeyan yaşayan bu şahısla yaptığım hiçbir telefon görüşmesinde kendim veya başkaları adına herhangi bir maddi talebim olmamıştır.

iftira ve hakaret niteliği taşıyan bu ses kaydını oluşturanlar, Sezgin Baran Korkmaz’ın medyadaki paralel yapılanmaları ve bu kumpasa aracılık yapanlar hakkında hukuki haklarım mahfuzdur.


Bilgilerinize saygıyla sunarım.

Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.