7 bin liralık işçi maaşı eleştirilerine Tunç Soyer’den yanıt: Onlarınki yüksek değil, sizinki düşük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, belediye bünyesindeki İzenerji’de en düşük işçi maaşının 7 bin 134 lira olmasını eleştirilenlere yanıt verdi: “Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil.”

tunç soyer

Dün İzenerji ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yaklaşık 10 bin çalışanı kapsayan toplu sözleşme imzalanmıştı.

Sözleşme ile İzenerji’de en düşük işçi maaşı 7 bin 134 TL olmuştu.

Ekşi Sözlük’te konuyla ilgili dün açılan başlıkta ise işçilerin maaşlarının mühendis ve doktor maaşlarını geçtiği savunulmuş, ‘vasıfsız’ işçinin bu maaşı alması eleştirilmişti.

izmir işçi maaşı

Kullanıcılardan biri “Senin benim vergilerimden gelen para neden boş vasıfsız insanların cebine gidiyor? maaş popülizmi ile nereye varmaya çalışılıyor? Bu nasıl bir cahilliktir” diyerek Soyer’e tepki göstermişti.

“İşçilerimizin maaşı yüksek değil…”

Yöneltilen eleştirilere Twitter hesabından bugün yanıt veren Soyer ise şunları söyledi:

“Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil.
4 kişilik bir hanenin yoksulluk sınırının 9 bin 332 TL olduğunu biliyor musunuz? Asıl konu hak ettiği maaşı alan işçilerimiz değil, hak ettiğini alamayan vatandaşlarımız.

Emek mücadelesinde emekçilerimizle omuz omuza olmayı sürdüreceğiz çünkü beraber güçlü, birlikte İzmir’iz.”

Eski AKP’li vekil 11 ayrı kuruluştan maaş alıyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.