Fatih Altaylı: Eğer suçluysanız, hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok!

Fatih Altaylı: Eğer suçlu iseniz, eğer hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok! Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek. Aynı filmi tekrar tekrar seyredeceğiz. Türkiye’de bu hep böyle oldu.

Fatih Altaylı

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Milleti dolandırıp yurt dışına kaçtığında “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta” olan Tosuncuk, yurt dışında fethedecek yer bulamamış olsa gerek ki, memlekete geri döndü. Brezilya’da Türk konsolosluğuna teslim olmak suretiyle geri döneceğini açıkladı. O kadar uyanık ki, geri dönüş biletini bile milletin üzerine yıktı. Şimdi herkes merak ediyor, ‘Niye teslim oldu, niye geri döndü’ diye. Oysa ortada merak edilecek hiçbir şey yok. Eğer suçlu iseniz, eğer hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok.” düşüncesini dile getirid.

Altaylı yazısında, “Güvenilir olmaktan çıkmış yargı sistemi, mali suçları suçtan, mali suç işleyenleri suçludan saymayan yasal düzenlemeleri, tüm bunlara rağmen kendi mahkum ettirmiş olanları içerde pek de uzun tutmayan infaz yasaları ve ortalama iki yılda bir çıkan aflarıyla bir suçlu için Türkiye’den daha iyi bir yer olabilir mi! Yurt dışında yakalanan ya da sıfırı tüketen her suçlu Türkiye’ye dönmek istemedi mi bugüne kadar! Tosuncuk da onlardan biri sonuçta. Ne de olsa kaçak yaşamak zor. Sürekli senden para koparmak isteyenler olacak, kaçak bir özgürlük masraflı bir. O da baktı çaldıkları hızla eriyor. Paranın bir kısmını bitirdi. Muhtemelen bir kısmını da sağlam bir yere park etti ve ‘En iyisi ben ‘Cennet’ ülkeme döneyim’ dedi.” görüşünü savundu.


“Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek.”

Fatih Altaylı şunları kaydetti:


“Şimdi 4 gün sorgulanacakmış. Neyin sorgusu ise. Sonra da hakkında dava açılacak. Yargılanacak. Acayip bir ceza istenecek. Bunun çok daha azına mahkum olacak. Toplamda uzun görülen cezanın infazı aslında çok çok kısa olacak. Ve Tosuncuk dediğimiz “koyun çobanı” birkaç sene sonra aramıza katılacak. Herhalde bu girişimci ruhuyla edebiyle bir yere girip bizim gibi üç kuruş maaşa talim edecek hali yok. Ticarete, yatırımcılığa devam edecek.


Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek. Aynı filmi tekrar tekrar seyredeceğiz. Türkiye’de bu hep böyle oldu. Banker Kastelli’de de, Jet Fadıl’da da. Daha onlarcasında da. Söylemedi demeyin, eğer yeterince büyük çalamamışsa, bakın pek yakında Thodex vurguncusu diğer tosun da arzı endam eder “Cennet” vatana. Siz “Yeni Türkiye” söylemlerine falan da inanmayın. En azından bu konuda Türkiye hep eski Türkiye’dir hatta beteridir. Bu gibiler için cennetten bile güzeldir. Bilmez olur mu!”

Fırsatçılar turistlere para karşılığında HES kodu alıyorlar!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.