Ana Sayfa Medya Fatih Altaylı: Eğer suçluysanız, hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke...

Fatih Altaylı: Eğer suçluysanız, hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok!

Fatih Altaylı: Eğer suçlu iseniz, eğer hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok! Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek. Aynı filmi tekrar tekrar seyredeceğiz. Türkiye’de bu hep böyle oldu.

Fatih Altaylı

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Milleti dolandırıp yurt dışına kaçtığında “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta” olan Tosuncuk, yurt dışında fethedecek yer bulamamış olsa gerek ki, memlekete geri döndü. Brezilya’da Türk konsolosluğuna teslim olmak suretiyle geri döneceğini açıkladı. O kadar uyanık ki, geri dönüş biletini bile milletin üzerine yıktı. Şimdi herkes merak ediyor, ‘Niye teslim oldu, niye geri döndü’ diye. Oysa ortada merak edilecek hiçbir şey yok. Eğer suçlu iseniz, eğer hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok.” düşüncesini dile getirid.

Altaylı yazısında, “Güvenilir olmaktan çıkmış yargı sistemi, mali suçları suçtan, mali suç işleyenleri suçludan saymayan yasal düzenlemeleri, tüm bunlara rağmen kendi mahkum ettirmiş olanları içerde pek de uzun tutmayan infaz yasaları ve ortalama iki yılda bir çıkan aflarıyla bir suçlu için Türkiye’den daha iyi bir yer olabilir mi! Yurt dışında yakalanan ya da sıfırı tüketen her suçlu Türkiye’ye dönmek istemedi mi bugüne kadar! Tosuncuk da onlardan biri sonuçta. Ne de olsa kaçak yaşamak zor. Sürekli senden para koparmak isteyenler olacak, kaçak bir özgürlük masraflı bir. O da baktı çaldıkları hızla eriyor. Paranın bir kısmını bitirdi. Muhtemelen bir kısmını da sağlam bir yere park etti ve ‘En iyisi ben ‘Cennet’ ülkeme döneyim’ dedi.” görüşünü savundu.

“Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek.”

Fatih Altaylı şunları kaydetti:

“Şimdi 4 gün sorgulanacakmış. Neyin sorgusu ise. Sonra da hakkında dava açılacak. Yargılanacak. Acayip bir ceza istenecek. Bunun çok daha azına mahkum olacak. Toplamda uzun görülen cezanın infazı aslında çok çok kısa olacak. Ve Tosuncuk dediğimiz “koyun çobanı” birkaç sene sonra aramıza katılacak. Herhalde bu girişimci ruhuyla edebiyle bir yere girip bizim gibi üç kuruş maaşa talim edecek hali yok. Ticarete, yatırımcılığa devam edecek.

Yeni çiftlikler kuracak. Yeni koyunlar yetiştirecek. Aynı filmi tekrar tekrar seyredeceğiz. Türkiye’de bu hep böyle oldu. Banker Kastelli’de de, Jet Fadıl’da da. Daha onlarcasında da. Söylemedi demeyin, eğer yeterince büyük çalamamışsa, bakın pek yakında Thodex vurguncusu diğer tosun da arzı endam eder “Cennet” vatana. Siz “Yeni Türkiye” söylemlerine falan da inanmayın. En azından bu konuda Türkiye hep eski Türkiye’dir hatta beteridir. Bu gibiler için cennetten bile güzeldir. Bilmez olur mu!”

Fırsatçılar turistlere para karşılığında HES kodu alıyorlar!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.