Tosuncuk neden teslim oldu? İsmail Saymaz: Parası bitti, 1-2 yıl yatmaz

Gazeteci İsmail Saymaz, kamuoyunda ‘Tosuncuk’ lakabıyla bilinen Çiftlik Bank’ın firari patronu Mehmet Aydın’ın neden teslim olduğuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

tosuncuk

Video aşağıda – Halk TV canlı yayınında Can Coşkun’un Haber Masası programına bağlanan Saymaz, “Mağdur ve masum olduğunu düşündüğü için “Beni Türk hakimlerine emanet ediniz” diyerek koşarak geldiğini düşünmüyorum. İhtimal o ki parası bitti. Benim kanaatim o” düşüncesini dile getirdi.

“Kafamı kurcalayan başka bir ihtimal daha var”

Saymaz, “Kafamı kurcalayan başka bir ihtimal daha var. Aranan sadece kendisi değil, kardeşi Fatih Aydın da aranıyor. O da onunla beraber Brezilya’daydı. Onu orada bıraktı. Acaba iki kardeş arasında anlaşmazlık mı var?” sorusunu gündeme getirdi.


“1-2 yıl yatmaz”


Saymaz, şunları kaydetti: Acaba Mehmet Aydın şöyle bir plan mı yaptı… İşlediği suçlar 2018’in mart ayından geriye doğru sıralanıyor. Sonrasında herhangi bir suç işlemiş değil. O tarihte şirketlerine el koyulmuş ve kayyum atanmıştı. Bu bizi nereye götürür? 2019 yılındaki af yasasına götürür. 2019 yılında Mehmet Aydın’ın yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi. Bu önemli. Geldiğinde yatacağı süre bence 1-2 yıl yatmaz. Zaten bizde hırsızın, dolandırıcının uzun süre yattığı nerede görülmüş.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın: Türk yargısına teslim olacağım, ben de mağdur oldum


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.