Trabzon Belediyesi ineklerin içtiği suya fatura kesti: Ürettiğimiz tereyağı suyun fiyatını karşılamıyor!

Trabzon Belediyesi, köyde ineklerin içtiği suyu bile faturaya bağladı. İsyan eden köylüler “10 inek ayda 9 ton su içiyor. Ürettiğimiz tereyağı suyun fiyatını karşılamıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

trabzon suya fatura

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesinde hayvancılık yapan kadınlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dağdan akan ve köylülerin eve bağlayıp hayvanlara içirdiği suyu da faturaya bağlamasına isyan etti. 10 ineğin ayda 9 ton su içtiğini söyleyen köylüler, bunu karşılayacak imkanlarının olmadığını, su sayacı takmak istemedikleri için her eve bin 750 lira ceza kesildiğini belirtti.

37 CHP Milletvekilinin üç gün süren Ordu, Giresun, Trabzon çalışma programı sona erdi. Gezinin son günü Trabzon’un Çaykara ilçesinin Karaçam Köyü’ne giden CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, yurttaşların sorunlarını dinledi. Trabzon Belediyesi’nin büyükşehir statüsü alması ile Karaçam belde belediyesinin kapatılarak köye dönüştürüldüğünü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını ifade eden köylüler, Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) köyde hayvanların içtiği suyu bile faturaya bağladığını belirterek isyan etti.


Hayvancılıkla geçiniyorlar

Yüksek rakımdaki Karaçam’da çay ve fındık olmadığını, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu dile getiren köylüler, TİSKİ’nin hayvanların içtiği suyu bile faturalandırarak geçim kaynaklarına büyük darbe vurduğunu ifade etti.


Köyde mutfakta, ev işlerinde kullandıkları suyun faturasını zaten ödediklerini kaydeden köylüler, “Dağdan akıp gelen suyu yıllar önce köylüler borularla evlere bağlamıştı. TİSKİ hiçbir alt yapı çalışması yapmadan gelip bu suya saat takmak istedi. Saat takmak istemeyenlere bin 750 lira ceza kestiler. Biz üç beş hayvan besleyip tereyağı üreterek çoluğumuzu çocuğumuzu okutuyoruz. 10 inek ayda 9 ton su içiyor. Ürettiğimiz tereyağını satsak bunu ödeyemeyiz. Eskisi gibi götürü usulü her eve belli bir miktar su parası kesilsin. Yoksa bu köylerde hayvancılık tamamen biter” diyerek isyanlarını dile getirdiler.


Karaçam’ın belde statüsünden köy statüsüne düşürülüp Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasından sonra hiçbir hizmet alamadıklarını dile getiren köylü bir kadın “Köyde hayvan beslemek için kullanılan su ile Trabzon merkezdeki bir kişiye aynı fiyattan su satıyorlar. Karaçam Solaklı’ya HES yaptılar. HES yapılınca elektriği bedava alacaksınız dediler. Ama şimdi ayda 20 gün elektriğimiz kesiliyor. Bizi elektriksiz, susuz bıraktılar. Dilekçe yazıyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Kimse sesimizi duymuyor” şeklinde konuştu.

Emlak Konut’tan maaş alan bürokratlar: Aylık gelirleri 42 bin lirayı geçiyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.