Milas’ta yangın Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı!

Muğla Milas’taki yangın devam ediyor. Alevler, Kemerköy Termik Santrali tel örgülerine kadar yaklaştı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, saat 21’de alevlerin santrale girdiğini ve santralin boşaltıldığını duyurdu. Kemerköy Termik Santrali’nin sahiplerinden Nihat Özdemir de santralin içindeki herkesin tahliye edildiğini, hidrojen tanklarının boşaltılarak suyla doldurulduğunu, ancak rüzgar ve gece nedeniyle müdahalenin çok güç olduğunu söyledi.

kemerköy termik santrali

Video aşağıda – Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerine kadar yaklaştı. Saat 21.00 sıralarında ise termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, saat 21’de Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:


“Alevler Termik Santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor.” — Av. Muhammet Tokat

Türkevleri Mahallesi’ndeki yangın, sarp ve kayalık arazide zaman zamanda yerleşim yeri yakınlarında etkisini sürdürüyor. Rüzgarında etkisiyle yayılan yangına, bölgede bulunan çok sayıda yangın söndürme ekibince müdahale ediliyor.

MSB’den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Milas´ın Fesleğen Yaylası’ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin 125´inci Eğitim Filo Komutanlığına ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşımıza ilk müdahale helikopterde yapıldı. Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor.” denildi.

AA’nın haberine göre gün içinde bazı ekipler yerleşimin yoğun olduğu alanlarda güvenlik amacıyla bekletiliyor. Kemerköy Termik Santrali’ne yaklaşık 400 metre kadar yaklaşan yangın drone ile havadan görüntülendi.

Görüntülerde yangının geniş bir alanda devam ettiği görülüyor. Alevlere su tankerleri, TOMA’lar ve itfaiye aracı müdahale ediyor.

Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Bölgedeki rüzgar, çalışmaları zorlaştırıyor.

Nihat Özdemir: Rüzgar da  gece de dezavantaj

Kemerköy Termik Santrali’nin sahiplerinden Nihat Özdemir, yazarımız Nagehan Alçı’ya konuştu. Alçı, Özdemir’in söylediklerini şöyle aktardı:

“Kemerköy Termik Santrali’nden çok korkutucu haberler geliyor. Şu an yoldayım, santrale ulaşmaya çalışıyorum ancak yol bir yerden sonra insanlar Milas’tan çıktığı için tıkalı diyorlar.


Santralin Sahibi Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e ulaştım.

Çok endişeli bir sesle açtı telefonu Nihat Bey.

“Hiçbir şey yolunda değil Nagehan Hanım” diyerek başladı.

Rüzgar karadan esiyormuş, bu nedenle alevler dağdan aşağı inmiş durumda.

Üç Bakan ve santralin içindeki herkes tahliye edilmiş, şu an Bakanlar Ören’de Jandarma’da koordinasyon halindeler.

Nihat Özdemir hidrojen tanklarını 3 gün önce boşaltarak su ile doldurduklarını söyledi.

“Nagehan Hanım gece de büyük dezavantaj. Karanlıkta uçak ve helikopterler çalışamıyor arazözlerle müdahale ediliyor. Allah yardımcımız olsun” dedi.

ören termik santral

Kemerköy Termik Santrali

IC İÇTAŞ Enerji ve LİMAK Enerji ortaklığı tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali 3 adet üniteden oluşmakta olup ünitelerin her biri 210 MW gücünde ve santral toplamda 630 MW gücündedir. Santral Haziran 1984 ile Ağustos 1993 tarihleri arasında inşa edilmiştir. 1. Ve 2. Üniteler 1994 yılında ve 3. Ünite de 1995 yılında işletmeye açılmışlardır ve halihazırda üretim yapmaktadırlar. Santralin nominal üretim kapasitesi yıllık 4 milyar 95 milyon KWh’dir.


630 MW’lik kurulu güç ile orta ölçekli santrallerden sayılırken Türkiye üretimde kurulu gücünün yaklaşık % 0.6’sını oluşturuyor.

Brezilya polisi Türk uçağında 1304 kilo kokain yakaladı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.