Kola ölüm getirdi: 1,5 litrelik kolayı 10 dakikada içti, 18 saat sonra öldü!

Çin’de yaşayan bir kişi 1,5 litrelik kolayı 10 dakikada içtikten 6 saat sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan adam 18 saat sonra öldü. Hayatını kaybeden 22 yaşındaki kişinin midesinde çok sayıda yara tespit edildi.

kola ölüm

Çin’de serinlemek isteyen 22 yaşındaki genç adam, yaklaşık 10 dakika içinde 1,5 litrelik kolayı içti. Aradan 6 saat geçtikten sonra midesine şiddetli ağrılar hissetti, vücudu şişmeye başladı.

Pekin’deki Chaoyan Hastanesi’ne kaldırılan adamın nabzının çok hızlı arttığı, tansiyonunun da çok düşük olduğu görüldü. Aşırı hızlı nefes alan adamın ölümüyle ilgili raporu detaylandıran doktorlar çalışmalarını Clinics and Research in Hepatology ve Gastroenterology dergisinde yayınladı.


Raporda adamın bağırsaklarında ve portal veninde aşırı gaz birikmesi olduğu belirtildi. Bu durumun karaciğere oksijen gitmesini engellediği ve karaciğer şokuna neden olduğu vurgulandı.

Raporu yazan Quiang He, doktorun hemen gazı boşaltmaya çalıştığını ve adama ilaç verdiğini ancak tedaviden 18 saat sonra geçince adamın hayatını kaybettiğini yazdı.

Her gün kola içtiğinizde vücudunuzda bunlar oluyor!

Zararları hakkında birçok bilgiye rağmen gazlı içecekler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasındadır.

Kola yüksek kalorisiyle çocukluktan itibaren obeziteye davetiye çıkarmaktadır. Bir litre kola yaklaşık olarak 400 kalori içerir. Kan şekerini yükselten kola, vücudun yağ depolama mekanizmasını harekete geçirir. Ani yükselen kan şekeri daha sonra ani bir şekilde düşüşe geçer.

Koladaki kafein uyku sorunlarına ve sonuç olarak strese neden olur. İçeriğindeki asit, kafein ile birleştiğinde 60 dakika içinde vücutta bulunan vitaminleri parçalar ve böylece vitamin eksikliği başlar. Bağımlılık yaratıcı özelliğinden dolayı, tüketimi azaltıldığında baş ağrısına neden olur.

Kan şekerindeki dalgalanmalar kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Cilt sorunlarına neden olur. Her gün kola içmek cildi sigara kadar etkilemekte ve zamanla ciltte kırışıklıklar oluşmaktadır. Her gün kola içmek, cildi sigara içmek kadar eta kilemekte. Gazlı içecek tüketimi zamanla ciltte kırışıklıklara neden oluyor.

Kola içeriğindeki fosfor ile kemiklerin yumuşamasına ve erimesine neden olan hormonların daha fazla salgılanmasına neden olur. Özellikle kadınlarda görülen kemik erimesi rahatsızlığı daha erken yaşlarda ortaya çıkmaya başlar.


Kolanın içeriğindeki asitli yapı, mide duvarını tahriş ederek mide rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Ayrıca mide hazımsızlığına da neden olabilmektedir. Midemiz yapısı gereği PH değerini sabit tutar. Ancak kolanın PH değeri 3,4’e yakın olduğu için mide PH değerini dengelemekte zorlanır ve mide asiti üretmeye başlar.

Mide asidinin artması sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açar. Bunun dışında kolanın içinde bulunan asit, midenin salgıladığı enzim miktarını azaltır. Mide de oluşan tüm bu hasarlar gastrit, mide ülseri ve mide delinmesine dahi neden olabilmektedir.

Kola içerisinde bulunan maddelerin, kalsiyum emilimini azaltması sonucu diş sorunları görülürken, yüksek miktardaki şeker oranı nedeniyle de şeker hastalığı riski artar. Çürüklere ve dental erozyonlara neden olan kola ve benzeri gazlı içeceklerin vücuttaki vitamin seviyesini düşürmesi kalsiyum seviyesinin azalmasını tetikler ve diş kayıpları görülür.

Tüm bunların dışında osteoporoz, asabiyet, çocuklarda zihinsel gelişimin olumsuz etkilenmesi gibi durumlar kolanın diğer zararlarıdır. Ayrıca gazlı içecekler, egzamaya, kuru cilde ve akneye neden oluyor.

Kolanın zararları: 60 dakika içinde vücutta yaptığı etkiler

İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asittir.

İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.) 5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.


Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir. Şişmanlık hastalığım başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Maden suyu faydaları neler? Maden suyunun zararı var mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.