Saç ektirdikten sonra saçlarınızla nasıl ilgilenmelisiniz?

Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu bulunan kişilerde alanında uzman bir sağlık ekibi tarafından kişiye en uygun yöntemle gerçekleştirildiğinde oldukça doğal ve etkili bir görünüm elde edilmesini sağlar. Fakat ekimin başarısı kadar önem taşıyan diğer bir konu ise saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenlerdir.

saç ekimi

Ekim işlemi ile nakledilen saçların sağlıklı bir şekilde tutunarak gelişimine başlaması için uygulama sonrasında hekim tarafından verilecek önerilere hassasiyet gösterilmelidir.

Saç Ekiminden Sonra İlk Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminden sonra ilk 15 gün ve özellikle de ilk hafta, operasyonun başarısı açısından kilit role sahiptir. Ekimin yapıldığı bölge bu süre içerisinde büyük bir hassasiyetle korunmalı, yıkama ve bakım gibi işlemler doğru şekilde gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde ekimi yapılan saç kökleri zarar görebilir ve başarı oranı azalır. Saç ekiminden sonraki ilk haftada;

● Saç derisinde kabuklanma ve kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu kabukların nasıl döküleceği hekiminiz tarafından size detaylı şekilde anlatılır.

● Genellikle ilk 3 gün saçların yıkanmaması gerekir. İlk saç yıkaması ise mümkünse ekimin yapıldığı sağlık ekibi tarafından gerçekleştirilmeli ve bu esnada doğru yıkama şekli size öğretilmelidir. Bundan sonraki süreçte tarif edilen şekilde saç ekimi bölgesi ovma, lifleme gibi ekilen yeni saç köklerine zarar verebilecek müdahaleler olmadan nazikçe yıkanmalıdır.

● Ağır işler yapılmamalı, hekimin önereceği süre boyunca cinsel ilişkiden ve spordan kaçınılmalıdır.

● Ekimin yapıldığı yönteme göre hekiminiz size yatış pozisyonunuzun nasıl olması gerektiği hakkında bilgilendirme yapacaktır. Bu talimatlar doğrultusunda gece yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir.

● Saç ekimi sonrasında hekim tarafından reçetelendirilmiş ilaçlar var ise bunlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Tüm bunların yanı sıra başarılı bir saç ekimi için işlem sonrası bir haftalık süreçte alkol kullanımından, stresten, ekim bölgesine alınacak darbelerden ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalısınız.

Saç Ekiminden 1 Ay Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminden sonra ilk haftalarda ekim bölgesinin korunmasına yönelik önlemlerin alınması sonucunda saç derisinde tamamen iyileşme gerçekleşmiş olur. Onuncu günden itibaren kabuklar dökülmeye başlamış ve on beşinci günde genellikle dökülme tamamlanmıştır. Bir ayın sonunda ise artık saç ekimi yaptırdığınız kolay kolay fark edilemez. Bu aşamada şunlara dikkat edilmelidir:

● Günlük yaşam, egzersiz ve sosyal hayata dönüş yapılabilir, fakat baş bölgesine nazik davranmaya ve darbe almamaya özen gösterilmelidir.

● Ekim bölgesi üç ay doluncaya dek tıraş makinesiyle tıraş edilmemeli, saçlar yalnızca makasla kısaltılmalıdır.

● İşlemden sonraki on beşinci günden itibaren şok dökülme olarak adlandırılan dökülme başlar ve neredeyse ekilen tüm saçlar dökülür. Bu durum normaldir ve ekim sonrasındaki üçüncü ay ile birlikte bu saçlar yeniden çıkmaya başlar.

Yeni çıkan saçlar bebek saçları gibi ince yapılı olabilir, birkaç kısaltma ile birlikte bu saçlar diğer saçlarınızla aynı görünüme ulaşacaktır. Altıncı ayda saçların yarısından fazlası, bir yılın sonunda ise %90’lık kısmı sağlıklı bir şekilde çıkmış olur.

Saç Ekimi Nerede Yaptırmalıyım?

Saç ekimi belirli bir bütçe, zaman ve emek gerektiren bir tedavidir. Hem tedavi başarısı hem de kozmetik açıdan istenen görünümün elde edilebilmesi için alanında uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle hastaların büyük bir kısmı “Saç ekimi nerede yaptırayım?, “Saç ekimi nerede yaptırmalıyım?” gibi sorulara yanıt aramaktadır. Healdone Medikal Sağlık ve Estetik Merkezi olarak 12 yılı aşkın tecrübemiz ve uzman hekim kadromuz ile hem ülkemizdeki, hem de dünyanın dört bir yanından gelen hastalarımıza hizmet veriyoruz. Eğer siz de saç dökülmesinin neden olduğu istenmeyen görüntüden kurtulup sağlıklı ve hoş görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız saç ekimi hakkında danışmak için merkezimizden randevu alabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.