Twitter, bot hesaplar için yeni etiketlerin canlı testini başlattı!

Son iki yılda farklı görüntüleme biçimlerini denedikten sonra, Twitter bugün bot hesapları için ilk canlı yeni etiket testini başlattı ve bunun kullanıcıların ‘spam içerikli olanlardan iyi botları ayırt etmesine’ yardımcı olacağını söylüyor.

twitter

Aşağıdaki örnekte görebileceğiniz gibi, yeni bot etiketleri, profil adı listesinin altında botu yöneten insan tarafından işletilen hesabın ek bir göstergesiyle birlikte bir bot simgesi içerecektir.

Etiketler ayrıca profil adının altında bir ‘Otomatik’ işaret ile yayın içinde görüntülenecektir.


Bu, uygulamada kiminle veya neyle etkileşimde bulunduğunuzu ve bu içeriğin nasıl paylaşıldığını daha net bir şekilde belirtmenize yardımcı olacak.

Her hesabın arkasındaki konuları daha iyi anlaşılmasına ve belirli mesajlarla ilgili kafa karışıklığının sınırlanmasına yardımcı olabilir.

Ancak, spam içerikli bot hesaplarının belirlenmesine kesin olarak yardımcı olmaz.

Twitter’ın bot etiketleri şu anda yalnızca ilk testini geçen hesaplara uygulanıyor ve yakın zamanda daha fazla geliştiricinin bot etiketine erişmesini sağlamak için ek bir genişletme seti bulunuyor.

Peki, Twitter iyi botları kötülerden nasıl ayırt edecek?


Mart ayında Twitter, Bot kullanımıyla ilgili güncellenmiş düzenlemeler ve bot hesaplarının belirlenmesi dahil olmak üzere Geliştirici API’sinin kullanımıyla ilgili yeni kuralları duyurdu.

iPhone 13 fiyatları belli oldu: Türkiye fiyatı kaç TL olacak?