Üniversite öğrencisi: Saraylarda oturanlar aşağının sesini duyamıyor, aşağıda fakirlik var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi İhsan Alafkar: Kim ailesinden 2 bin-3 bin lira para alabilecek? Ama iktidar bunları görmüyor. Saraylarda, yükseklerde oturan; aşağının sesini duyamıyor. Aşağıda fakirlik var, öğrenciye zulüm var!

öğrenci Video aşağıda – Eskişehir’de, Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi İhsan Alafkar, üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile ilgili olarak; “Kim ailesinden 2 bin-3 bin lira para alabilecek? Ama iktidar bunları görmüyor. Saraylarda, yükseklerde oturan; aşağının sesini duyamıyor. Aşağıda fakirlik var, öğrenciye zulüm var” dedi.

Üniversite öğrencileri, Eskişehir’deki barınma sorunu ile ilgili açıklamalar yaptı.


“Saraylarda, yükseklerde oturan; aşağının sesini duyamıyor”

Osmangazi Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi İhsan Alafkar, ülkenin ekonomisinin ortada olduğunu söyleyerek, “Bunun üzerine gelen Suriyeliler piyasadaki arz talep dengesini bozdu. Öğrenciler ev tutamaz hale geldi. Ev tutamayan öğrenciler bu sefer yurtlara, apartlara akın edince bu sefer orada da bir arz talep dengesizliği oldu” dedi.

Alafkar, şunları söyledi:

• Bunun üzerine doğalgaz, elektrik, su, yiyecek, giyim, her şeyin üzerine zam geldi. Öğrenciler ne yapsın? Yani kim ailesinden 2 bin lira, 3 bin lira para alabilecek? O kadar zengin olan insan mı var? Çoğu öğrencinin babası asgari ücretle çalışıyor. Anneleri ev işi yapıyor, el işi yapıyor, bunları satmaya çalışıyor, bir gelir elde etmeye çalışıyor. Ama iktidar bunları görmüyor. Çünkü saraylarda, yükseklerde oturan; aşağının sesini duyamıyor? Aşağıda fakirlik var, öğrenciye zulüm var. Bunu buradan tüm Türkiye’ye söylüyoruz. İktidarın bunu görmesini ısrarla istiyoruz. Lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun.


“Ahır gibi evler, 1200-1300 liralardan başlıyor”

• Ahır gibi evler, 1200-1300 liralardan başlıyor. Şu an zaten Eskişehir piyasasının özellikle ev kalmadı. Kimse ev bulamıyor. 1 1 evlere 3-4 kişi girmeye çalışıyor. Yurtlar da dolu. Bir ev parası fiyat alıyor yurtlar da…

“Bu şartlarda öğrencilerin mutlu bir hayat yaşaması imkansız”

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Tamay Karabacak ise şöyle konuştu:

• Okulumuzda şu an yeni gelen aşağı yukarı 400 öğrenci var. Bir grubumuz var. Bu grupta öğrenciler sürekli şikâyet halinde. Sürekli bir ev bulunamamakta. Pandemi şartlarından dolayı ev sahiplerinin evleri bir buçuk yıldır belki boş, onları da biz anlamaya çalışıyoruz ama şu an gelen fiyatlar makul karşılanabilecek gibi değil. Öğrenciler bundan dolayı sürekli mağduriyet yaşıyor.

• Burada biz duyuyoruz başka insanlara yapılan yardımları. Veya öğrencilerin mahkum kaldığı yurtları, tarikatların, cemaatlerin yuvalarını duyuyoruz. Bunlar bizim için acı verici şeyler. Arkadaşlarımızın gözlerimizin önünde kaybolduğunu görüyoruz bu yurtlarda. Onlara yapılan şeyleri biliyoruz çünkü içerlerde, baskı olarak. Bu şartlarda öğrencilerin mutlu bir hayat yaşaması imkansız hale geliyor. Zaten bu ev fiyatlarının üzerine dışarıda bir yemek yemek, kahve içmek bizim için artık bir lüks oldu. Bu hayat tarzından biz kurtulmak istiyoruz.

İYİ Parti Gençlik Kolları: İktidar gözlerini kapatıyor!


Öte yandan; İYİ Parti Gençlik Kolları Eskişehir İl Başkanı avukat Levent Bayraktar da bir açıklama yaptı. Dün akşam, “barınamıyoruz” eylemi yapan öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Bayraktar, “ekonomik anlamda verdiği sözlerin altında kalan hükümetin çareyi üniversite öğrencilerini gözaltına almakta bulduğunu” belirtti.  Bayraktar, “Kira ve yurt fiyatları yaklaşık yüzde 40 oranında artış ile öğrenci ve öğrenci ailelerinin belini büküyor. Zam üstüne zam gelen elektrik, doğalgaz ve internet faturaları ile birleşince artık dayanılmaz bir alan maliyetlere mevcut iktidar gözlerini kapatıyor” dedi.

Fatih Altaylı öğrencilere seslendi: Ev yoksa New York’ta okuyun!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.