Burun Estetiği Hakkında – Dr. Ozan Balık

İnsanların genel görünümü açısından kullanılan çeşitli yöntemler arasında burun estetiği yöntemi başta gelir. Bu yöntem sayesinde hastaların burun yapısında estetik görünümlerinin yanı sıra iyi nefes alma imkânı da ortaya çıkar.

burun estetiği

Sonuç olarak bu tedavi yöntemi hastalarda hem estetik hem de sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermek açısından da gereklidir. Hastalar daha güzel görünebilmek için bu yöntemleri tercih edebilir. Bu yöntemler sayesinde hastalarda burun yapısı daha dik olabilir. Yine bazı sorunlar için özelleşmiş estetik yöntemler kullanılır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Her hastanın burun yapısı birbirinden farklıdır. Bu nedenle bazı hastalar burun estetiği yöntemlerini tercih eder. Aynı zamanda bu işlemlerin son zamanlarda daha kolay bir şekilde yerine getirilmesi aşamasında açık ya da kapalı yöntemler kullanılır. Her iki yöntem ile de hastaların estetik beklentileri karşılanmış olur.

Günümüzde bu yöntemlerin yanı sıra kullanılan dolgu işlemleri sayesinde de hastaların burun yapısında istenilen değişiklikler yerine getirilmiş olur. Hastanın beklentilerine göre ve aynı zamanda hastaların isteklerine göre değişen yöntemler mevcuttur. Ameliyat aşamasında değişen yöntemler kullanılarak hızlı bir şekilde tedavi sağlanabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun ameliyatlarında esas olan burun yapısında bulunan kemik kıkırdak ya da mukoza yapılarında istenilen müdahalelerin yerine getirilmesidir. Bu amaçla genel anestezi altında burun içerisinden girilerek kapalı ameliyatlar uygulanır. Bunun dışında açık yöntemde ise burun üst kısmından deri altından girilerek ilgili yapılara müdahale edilir. Burun estetiği yöntemlerinden yararlanmak için bu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Bu yöntem burun şeklinden memnun olmayan hastalar için önceliklidir. Bunun dışında burun nefes alıp vermenizi sağlayan bir organ olduğundan dolayı hastaların nefes alıp verebilmelerini daha konforlu hale getirilmesi için de kullanılır.

Bu yöntem aynı zamanda burun eti denilen ve zamanla büyüyen yapıların da ortadan kaldırılmasını temin eder. Bu nedenlerden dolayı hem estetik nedenlerden dolayı hem de hastalık nedenlerinden dolayı bu yöntemler kullanılır.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Her ameliyat yöntemi öncesinde hastaların stres yaşamamaları gibi bu yöntemde de hastaların stres ve kaygı içerisinde olmaması beklenir. Burun estetiği fiyatları beklentileri karşılayan bir nitelikte olmakla birlikte hastaların operasyon öncesinde temiz bir yüz hattına sahip olması gerekir. Bunun dışında kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamak gerekir.

Bu tür detaylara dikkat ederek ve gerekli işlemleri yerine getirerek operasyona hazır hale gelebilirsiniz. Doktorlar operasyon öncesinde film çekerek burun yapısı hakkında kesin bir bilgi sahibi olabilirler.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

İnsanların ihtiyaç duyduğu estetik bir yöntem olan burun estetiği fiyatları kadar olduğu gibi aynı zamanda kullanılan yöntem olarak da tercih edilen bir yöntemdir.

Son zamanlarda bu yöntemin sonrasında hastalarda silikon tampon uygulanması hastaların daha rahat hareket etmesine imkân tanır. Hastaların ameliyat sonrası belirli bir süre dinlenmesi gerekir. Yine hastaların bu işlemlerin sonucunda yüz ve mimik hareketlerine dikkat etmesi de gereklidir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Her sağlık merkezinde farklı fiyatlar karşımıza çıkabilir. Bunun yanında bu yöntemin gerçekleştirilmesi aşamasında hastaların beklentilerinin de fiyatları etkileyen bir yönü bulunmaktadır. Son zamanlarda bu yöntemin yaygın olarak kullanılması ile birlikte fiyatlar daha makul sevilere indirilmiştir.

Fiyatlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için internet sitelerine bakabilirsiniz. En iyi fiyat teklifleri ve aynı zamanda burun estetiği fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için hastanelerden ve estetik merkezlerinden bilgi alabilirsiniz.

https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.