Liposuction Sonrası Beslenmeye Dikkat!

Günümüzde hem erkekler hem kadınlar görünümleri ile dikkat çekmek, estetik bir görünüme sahip olmak ve karşılarındaki kişiler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmak istemektedirler. Bunun için medikal estetik prosedürlere ve estetik ameliyatlara gösterilen ilgi giderek artmaktadır. Liposuction gibi bazı prosedürler her iki cins tarafından da tercih edilmektedir.

liposuction sonrası

Meme dikleştirme, meme büyütme, meme küçültme gibi süreçleri kapsayan meme estetiği ameliyatları ise hem ülkemizde hem dünya genelinde en çok uygulanan estetik cerrahi prosedürleri olma özelliğine sahiptir. Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nin alanında uzman ve deneyimli isimlerden oluşan ekibi liposuction ve meme dikleştirme başta olmak üzere birçok farklı prosedürle hastalarına hizmet vermektedir. Siz de Op. Dr. Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçerek bilgi edinebilir ve randevu alarak kendinizi emin ellere teslim edebilirsiniz.

Öncelikle şunun altını çizelim, liposuction bir zayıflama ameliyatı değildir. Liposuction ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olan kişilere uygulanabilen bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Düzenli diyete ve egzersize rağmen giderilmesi mümkün olmayan inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi için liposuction prosedürü uygulanılarak etkili sonuçlar alınması mümkündür.

Liposuction; sırt, üst kol-bacak, göğüs kafesi bölgesi, sırt, bacak içeri, baldırlar, ayak bilekleri, uyluklar, karın, kalçalar, bel, boyun-çene altı, diz çevresi ve memeler gibi bölgelerde uygulanabilir. Erkeklerde jinekomasti sorununun giderilmesinde de liposuction yönteminden yararlanılması mümkündür.

Bazı durumlarda tek başına liposuction prosedürü uygulanarak etkili sonuçlar alınması mümkün olsa da bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir. Bu durumda liposuction prosedürü ile birlikte yüz germe, meme küçültme, karın germe gibi prosedürlerin kombine edilmesi gerekebilir.

Liposuction prosedürü ile vücuttaki diyete ve spora dirençli inatçı yağlar alınır ve bölgesel şekillendirme yapılır. Bununla birlikte liposuction işlemi kilo verme amacıyla uygulanamaz. İdeal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olmasına rağmen belirli noktalarda inatçı yağ birikintileri olan ve bölgesel fazlalıklarından kurtulamayan kişiler liposuction prosedürü uygulanabilecek ideal adaylardır.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Liposuction prosedürü uygulanmadan önce hasta detaylı bir muayeneden geçirilip uygunluğu konusunda karar verilir. Hasta liposuction prosedürüne uygun bulunduğu takdirde liposuction yapılacak bölgeler belirlenir.

Prosedür sırasında öncelikle hastaya anestezi uygulanır. Yağ alımının yapılacağı bölgeye yağın çözülmesi için kanüller yardımıyla solüsyon verilir. İçleri boş ve ince borular olan kanüller kullanılarak vakum yardımıyla çözülen yağ alınır. Liposuction prosedürünün ne kadar süreceği uygulama bölgesinin büyüklüğü ve alınacak olan yağ miktarı gibi bazı etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Yoğun miktarda yağ alımı yapıldığı durumlarda uygulama bölgesine drenler konularak biriken sıvının dışarı atılması ve ödem oluşumunun engellenmesi sağlanır.

Uygulanan olan prosedürün kapsamına göre hastaların aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilmesi mümkündür. Liposuction sonrası iyileşme süreci doktor tavsiyelerine uyulması durumunda son derece konforludur. Uygulama bölgesinde hafif bir ağrı hissedilmesi mümkün olmakla birlikte basit ağrı kesiciler kullanılarak söz konusu ağrı kontrol altına alınabilir. Yağ alımı yapılan bölgenin baskı altına alınması için ameliyatın ardından hastaya özel bir korse giydirilir. Hastanın 5-6 hafta süreyle korseyi kullanmaya devam etmesi gerekir. Uygulama bölgesinde karıncalanma, ödem, şişlik ve hafif morarma oluşabilir. Bunlar birkaç hafta içerisinde kendiliğinden düzelir.

Hastalar genellikle uygulamadan 3-5 gün sonra masabaşı işlerine geri dönebilirler. 1 hafta sonra hafif tempolu, 3.haftadan sonra ise tempolu yürüyüşlere başlayabilirler. 6.haftadan sonra doktor onayı alınması durumunda daha ağır spor aktivitelerine geçilebilir.

Liposuction prosedüründen sonraki ilk 2 ay uygulama bölgesinde şişlik ve sertlik oluşabilir. Uygulamadan sonraki 6.aya kadar uygulama bölgesindeki sertlikler yumuşamaya ve deri sıkılaşmaya başlar.

Liposuction Sonuçları Kalıcı mıdır?

Liposuction prosedürü ile uygulama bölgesindeki yağ hücreleri kalıcı olarak vücut dışına çıkarılır. Ancak bu bölgede yeniden yağlanma olmayacağı anlamına gelmez. Diğer bir deyişle bölgede yeni yağ hücreleri oluşmamakla birlikte beslenme düzenine dikkat edilmemesi ve düzenli olarak spor yapılmaması durumunda kilo alınması ve mevcut yağ hücrelerinin hacimlerinin genişlemesi söz konusu olabilir. Ayrıca liposuction prosedüründen sonra hastanın çok sık bir şekilde kilo alması ve vermesi bölgesel yağlanmanın yeniden oluşmasına yol açabilir. Liposuction sonrası beslenme düzenine dikkat edildiği ve düzenli olarak spor yapıldığı takdirde yeniden bölgesel yağlanma olması ve vücut konturunun yeniden bozulması olası değildir.

Liposuction Ameliyatı ile İstediğiniz Görünümü Yakalayabilirsiniz

Liposuction uygulamasını izleyen günlerde uygulama bölgesinde kızarıklık, morarma ve kanüllerin giriş yerlerinden sızıntı şeklinde kanamalar olabilir. Operasyonu izleyen ilk haftada hasta kendisini halsiz ve bitkin hissedebilir. Uygulama bölgesinde ilk birkaç gün hafif ya da orta şiddette kas ağrısı oluşabilir.

Liposuction uygulamasında hastanın vücudundan gereğinden fazla miktarda yağ alımı yapılmadığı, prosedür alanında uzman bir hekim tarafından hijyenik ortamlarda ve doğru cerrahi yöntemlerle gerçekleştirildiği sürece herhangi bir zararı ya da riski yoktur. Ancak liposuction uygulamasından sonra düzenli beslenmeye ve egzersiz yapmaya özen gösterilmelidir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.