11.11 indirimleri: Dünya Alışveriş Günü’ne özel fiyatlar

Dünya Yalnızlar Günü olarak da bilinen 11 Kasım tarihinde dünyanın en büyük alışveriş etkinliklerinden biri olan 11:11 indirimleri ve Dünya Alışveriş Günü İndirim Festivali gerçekleşiyor. Trendyol, n11, Morhipo, Hepsiburada, Boyner, Watsons, Gratis, Teknosa, Mediamarkt, GittiGidiyor ve pek çok online alışveriş sitesinde büyük indirim fırsatları sunuluyor. İşte detaylar!

11.11 indirimleri

1993’te Nanjing Üniversitesi’nde başladığı söylenen festival yalnızlığı kutlamak için belirlenmiş bir gün. Tarihin 11 Kasım olarak belirlenmesinin sebebi ise tarihin “11/11/xxxx” olması sonucunda, yalnızlığı temsil eden “1” sayısını en çok bulunduran tarih olması.

11 Kasım Dünya Alışveriş Günü İndirim Festivali

Çin’de başlayan Yalnızlar Günü (Singles’ Day) olarak adlandırılan indirim festivali e-ticaret sitelerinin gelişmesiyle giderek dünyaya yayılmaktadır. 11 Kasım alışveriş festivali birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de kutlanıyor. E-ticaret sitesinden yapılan bu alışverişler insanlara büyük kolaylık sağlıyor ve vakit kaybını önlüyor. E-ticaret sitelerinde gerçekleşen 11 Kasım indirimleri sayesinde insanlar istedikleri ürünü hızlıca bulabiliyor hatta kampanyalar sayesinde çok daha uygun fiyatlarla karşılaşabiliyor.


Şu an için genellikle Çin’de yapılsa da festival Black Friday ve Cyber Monday gibi alışveriş etkinliklerini geride bırakarak dünyanın en büyük online alışveriş etkinliği olarak yerini koruyor. Etkinlik o kadar büyük bir halde ki 2016 yılı Yalnızlar Günü’nde Alibaba, 17.8 milyar doların üstünde bir para kazandı. Bu rakamlar Black Friday ve Cyber Monday satışlarının toplamının 2.5 katı kadar büyük rakamlar.

11 Kasım indirimleri nasıl ortaya çıktı?

Her şey 1990’lı yıllarda sevgilisi olmayan dört Çinli öğrencinin, şaka amaçlı, kendilerine hediyeler almasıyla başlamıştır. Bu öğrencilerin yaptıkları bu hareket okulda dikkat çekmiş ve geleneksel bir hal almıştır. Bunun üzerine bugüne “Yalnızlar Günü” adı verilmiş ve her 11 Kasım tarihinde sevgilisi olmayan öğrenciler kendilerine hediyeler alarak bu günü geleneksel hale getirmeyi başarmış ve günümüze kadar gelmiştir. 11 Kasım tarihinde dört tane “1” olmasından dolayı bu tarih yalnızlığın simgesi olarak görülmüştür.

1999’da Alibaba.com’u kuran Jack Ma, şirketi kurmadan önce İngilizce öğretmeniydi. 11 Kasım’ın gençler arasında giderek yaygınlaştığını fark eden Jack Ma, 11 Kasımdaki alışveriş çılgınlığını 2009’da internet ortamına getirdi. Her sene Amerika’da kutlanan Black Friday çılgınlığını Çin’e de getirmeyi planlayan Jack Ma büyük ilgi ile karşılaştı. 11.11 günü 00:00’da başlayan bu etkinlikte, birçok e-ticaret sitesi ürünlerinde %50’den fazla indirim uygular. 11.11’de gerçekleştirilen bu indirimler 24 saat sürer.

Alibaba, 2020’de 11.11 alışveriş festivali sonrasında eriştiği ciro ABD’de yapılan Black Friday (Efsane Cuma) ve Cyber Monday (Siber Pazartesi) festivalleri sırasında yapılan satış miktarının toplamından fazla satış yaparak rekora geçmiştir. 2020’de Alibaba, 11.11 alışveriş çılgınlığında 24 saat boyunca saniyede yaklaşık 600 bin sipariş aldı.

Satışlar, bir önceki yıllara göre artarak ilerledi. Bu durum birçok e-ticaret sitesine ilham verdi. 11.11’de yapılan online alışveriş festivaline katılımın çok büyük olduğu fark edilince dünyada yayılmaya başlamış ve e-ticaret siteleri 11.11’de büyük indirimler yaparak bugünü geleneksel alışveriş gününe çevirmiştir. 11.11 alışveriş festivali sadece Çin ile sınırlı kalmayıp, Türkiye de dahil 200ü aşkın ülkede kutlanmaktadır.

Günümüzde e-ticaret siteleri yaptıkları bu büyük indirim kampanyalarıyla kullanıcıları etkilemeyi başarmıştır. Trend ve indirimli ürünleriyle cezbedici fırsatlar sunmaya devam etmektedir. 11.11 indirim gününde yaşanan bu alışveriş çılgınlığında özellikle elektronik aletlere gösterilen ilgi dikkat çekmektedir.

Önce çıkan 11.11 indirimleri

11.11 indirimleri: 9-10-11 Kasım markalar büyük indirimler sunuyor

11.11 indirimleri bu yıl erken başladı. Birçok marka 1 Kasım itibariyle indirim kampanyalarını sunmaya başladı. Kasım ayı boyunca almak istediğiniz hediyelerden kışlık ve hatta yazlık ihtiyaçlarınıza kadar tüm eksiklerinizi tamamlamak için bol zamanınız olacak. 11.11 kampanyalarıyla Black Friday (Efsane Cuma) öncesi büyük indirimlerle alışveriş yapma şansı yakalayabilirsiniz.

İşte bazı büyük online alışveriş sitelerinin 11.11 kampanyaları:

n11.com: n11 online alışveriş platformu, “Kasım’da n11 başkadır” sloganıyla 9-11 Kasım tarihleri arasında giyim, ayakkabı ve çanta markalarında 150 TL ve üzeri alışverişte 15 TL sepette katlanan indirim yapılıyor.

Hepsiburada.com: Hepsiburada, ‘Efsane Kasım’ indirimleri kapsamında süpermarket, anne bebek, oyuncak, kitap ve pet shop ürünlerinde tüm indirimlere ek yüzde 15 indirim sunuluyor.

Morhipo’da yüzde 70’e varan özel indirimler

Morhipo.com: Morhipo, 11.11 indirimleri kapsamında cep telefonu, tablet, bilgisayar, elektronik, televizyon, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri gibi pek çok üründe yüzde 70’e varan indirimler hazırladı. Ayrıca öğrencilerin evde ve okuldaki tüm ihtiyaçları; kırtasiye, çalışma masası, sırt çantaları için indirimler sunuluyor. Morhipo, mobilya, dekorasyon, robot süpürge, aydınlatma, banyo ve ev tekstil ürünlerinde de yüzde 70’e varan indirimler sunuyor.


Trendyol.com’da cep telefonunda yüzde 50’ye varan indirim

Trendyol.com: Türkiye’nin en büyük ve en çok tercih edilen online alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol’da büyük indirim günleri başladı. Binlerce ürünün yer aldığı Trendyol’da bilgisayar, tablet, telefon, giyim, elektrikli araçlar gibi ürünlerde indirime gidildi. Trendyol, 11.11 indirimlerini ‘Süper İndirim Günleri’ sloganıyla 8-11 Kasım tarihleri arasında sunuyor. Yalnızlar Günü olarak da anılan 11 kasım alışveriş festivalinde özellikle giyim, ayakkabı, kozmetik & kişisel bakım, saat ve ev eşyaları kategorilerinde sizi heyecanlandıracak indirimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Cep telefonu ve aksesuarları yüzde 50’ye varan indirimle Trendyol’da.

Boyner Hopi: Herkese 50 paracık!

Boyner: Kampanya 03-30 Kasım 2021 tarihleri arasında boyner.com.tr’de geçerli. Kampanya indirim kodu KSM30 olup seçili ürünlerden yapılacak olan 400TL ve üzeri seçili ürün alışverişlerinde, sepette %30 indirim uygulanacak.

Hopi: 50 paracık Hopi kampanyası 03-14 Kasım 2021 tarihleri arasında boyner.com.tr’de geçerli. Kazanılan paracıklar wwww.boyner.com.tr web sitesinde kullanılabiliyor. Kampanyadan faydalanmak için tek fatura ile www.boyner.com.tr sitesinde 500 TL ve üzeri alışverişlerde 50 paracık’ını 50 TL değerinde, 750 TL ve üzeri alışverişlerde 2 kat daha değerli, 1000 TL ve üzeri alışverilerde 3 kat daha ve 2000 TL ve üzeri x6 kat daha değerli kullanabilirsiniz. Hediye paracıklar 14 Kasım 2021 23:59 tarihine kadar geçerli.

Teknosa Alışveriş Festivali: 9-12 Kasım

Teknosa.com: Türkiye’nin en büyük elektronik mağazalarından Teknosa, belirli ürün gruplarında geçerli olan indirimler sunuyor. Yalnızca akıllı telefonlar ve notebooklarda değil televizyonlar, kulaklıklar, masaüstü klavyeler, taşınabilir şarj cihazları gibi teknoloji ürünlerinde de 11 Kasım indirimleri geçerli oluyor.

Apple, Huawei, Xioami ve Samsung gibi en popüler teknoloji markalarının akıllı telefon modellerini bu özel günde, özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Evleri için elektronik eşyalara ihtiyaç duyanları da unutmayan Teknosa mikrodalga fırınlar, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, buharlı ütüler, kahve makineleri, blender setleri, portatif klimalar, bulaşık makineleri gibi ürünlerde de 11.11 indirimlerini uyguluyor.

Teknosa.com’da geçerli olan indirimler bu ürün grupları ile sınırlı değil. 11 11 indirimleri kapsamında kişisel bakım ürünleri de avantajlı fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor. Saç düzleştiriciler, tıraş makineleri, IPL cihazlar, saç kurutma makineleri ve erkek bakım setleri de alışveriş festivaline özel fiyatlara sahip oluyor. İhtiyaç duyduğunuz ürünleri ve avantajlı fiyatları teknosa.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

Mediamarkt 11.11 indirimleri

Mediamarkt.com: En büyük teknoloji mağazalarından biri olan Mediamarkt; cep telefonu, tablet, bilgisayarlar, televizyonlar, aksesuar ve donanımlar, elektrikli ev aletleri, beyaz eşya, spor ve oyun, fotoğraf ve kameralar ile kişisel bakım gibi birçok farklı kategoride yeni ve eski sezon ürünlerinde indirim yapıyor.

Neredeyse tüm ürünlerde dikkate değer fiyat düşüşü bulunan 11.11 kampanyaları her kategoride kendini gösteriyor. Üst ve alt kategorileri inceleyerek ihtiyaçlarınızı sipariş verebilir, akıllı cihazlarınızı avantajlarla yenileyebilirsiniz. Akıllı teknoloji sevenler için kampanya dönemi oldukça önemlidir. Akıllı bileklik, saat ve VR gözlükler arasından karar vererek merak ettiğiniz bir teknolojiyi deneyebilirsiniz.

Turkcell Pasaj: Aşırı iyi indirimler kampanyası

Turkcell Pasaj: Turkcell.com.tr, ‘Aşırı İyi İndirimler’ sloganıyla yüzde 60’a varan indirimler ve 750 TL’ye varan hediye çekleri sunuyor. Akıllı telefonlarda yüzde 20’ye varan, aksesuar ürünlerinde yüzde 60’a varan, kişisel bakım ürünlerinde yüzde 35’e varan, elektrikli ev ve mutfak aletlerinde yüzde 25’e varan, bilgisayar ve beyaz eşya ürünlerinde ise yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. Turkcell Pasaj üzerinden tek seferde yapılacak 2000 TL ve üzeri alışverişlerde toplam 300 TL Worldpuan hediye! Ayrıca en popüler dijital ürünler (Twitch, Pubg, Steam, League Legends, Razer Gold, Zula) Turkcell Pasaj’da. Kampanya 8 – 20 Kasım arasında seçili ürünlerde geçerli.

Watsons: Makyaj ve cilt bakım ürünlerinde net yüzde 50 indirim

Watsons: Watsons.com.tr internet sitesi üzerinden yapılacak alışverişlerde 11.11 Çılgın İndirim kampanyası kapsamında yüzde 80’e varan indirimler sunuluyor. Kargo bedava kampanyası ile 11 TL üzerindeki alışverişlerde kargo ücreti alınmayacak. Watsons’da makyaj, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde; onlarca markada net yüzde 50 indirim yapılıyor. Revolution, Maybelline, Loreal, NYX, Miss Cop, Deborah, Revlon, Golden Rose, Rimmel, Pastel, Note, Neutrogena, Nivea, Seba Med, Garnier, Veet gibi pek çok markada indirim sunuluyor.

Xiaomi Mi 10 serisi cep telefonunda 1000 TL indirim


Xiaomi 11.11 indirimleri: Xiaomi Türkiye öncelikle yeni nesil tableti Xiaomi Pad 5 için 200 TL indirim yapıyor ve fiyatta 3.999 TL‘den 3.799 TL‘ye geriliyor. Bununla birlikte Xiaomi Türkiye bazı telefonlarında 400 TL indirim yapıyor. İndirim yapılan telefonlar ise Redmi 9C(64GB), Redmi 9T, POCO X3 GT ve Redmi Note 10S. Xiaomi tek bir model Mi 10 serisi için de 1.000 TL indirim yapıyor. İndirimler ve kampanyalar bununla da bitmiyor. Redmi 9C 64GB Hafıza ve 3GB RAM’li model 299 TL’lik Mi True Wireless Earphones 2 Basic Bluetooth Kulaklığı da hediye ediyor.

Apple’ın 1976’da çıkan ilk bilgisayarı rekor fiyata satıldı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.