Anket sonuçları Saray’ı şoka uğrattı: AKP 50+1’den kurtulmaya çalışıyor!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Kendi seçmen kitlesi de karşı olduğu için AKP, 50+1’den kurtulmaya çalışıyor. Özellikle Karadeniz’den gelen sonuçlar AKP Genel Merkezi’ni ve Saray’ı şoka uğrattı!.

seçim anketi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yüzde 50+1 tartışmasıyla ilgili bir iddiada bulundu.

Tanal, “Yüzde 50+1 tartışmasını bir de böyle okuyun!” başlığıyla Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AKP’nin yaptırdığı anketlerde, kendi seçmen kitlesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden memnun olmadığı sonucunun çıktığını belirtti.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partinin üst aklının bu yüzden mevcut başkanlık sisteminden, 50+1 uygulamasından kurtulmaya çalıştığını belirten Tanal, özellikle Karadeniz Bölgesi’nden gelen sonuçların AKP Genel Merkezi’ni ve Saray’ı şoka uğrattığını iddia etti.

Mahmut Tanal’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

• Ulaştığımız bilgilere göre AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemine memnuniyete ilişkin araştırma şirketlerine anket yaptırdı. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nden gelen sonuçlar, AK Parti Genel Merkezi’ni ve Saray’ı şoka uğrattı. Diğer parti seçmenlerini geçtim, AK Parti’nin kendi seçmeninin ekseriyeti dahi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden memnun olmadıklarını dile getirdi.


• Anket çalışmalarının halen diğer bazı bölgelerde sürdüğünü öğrendim. Bu yüzden partinin strateji ekibi, yeni bir ‘Yanıldık, kandırıldık’ senaryosu için kolları sıvadı. Erdoğan’a ‘mağdur’ rolünü oynatıyorlar!

“Kendi seçmen kitlesi de karşı olduğu için AKP, 50+1’den kurtulmaya çalışıyor”

• Erdoğan, anket sonuçlarına dayanarak ’50+1’de yanlış karar verdik’ diyor. Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek’in “50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” şeklindeki sözlerini ve AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar’ın “50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı” çıkışını yabana atmamak lazım.

• Kendi seçmen kitlesi de karşı olduğu için AK Parti, mevcut başkanlık sisteminden, 50+1 uygulamasından kurtulmaya çalışıyor. Parti’nin üst aklı, 50+1’in sadece MHP Genel Merkezi’ne yaradığının farkına vardı. Çünkü mevcut sistem, AK Parti’yi, MHP Genel Merkezi’ne muhtaç hale getirdi.

• Kazanımlarının ortadan kaldırılmasını istemeyen Bahçeli de sert sözlerle tartışmaya dahil olarak, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin meşruiyet temelinin yüzde 50+1 olduğunu” söyledi. Erdoğan ve Ak Parti hiç “mağdurum da mağdurum” nakaratını tekrarlamasın! Uyarılarımıza rağmen güle oynaya bataklığa saplandı. Ülkeyi de uçurumun kenarına sürükledi.


• Güzel ülkemiz, “Tek Adam” sistemi olan başkanlık sisteminin revizyonuyla, onarımıyla değil, güçlendirilmiş parlamenter sistemle uçurumun kenarından kurtulabilir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemini hayata geçirmek de Millet İttifakı’na nasip olacak. AK Parti’yi MHP’nin esaretinden kurtarıp evine yollayacağız, ülkemizi de düzlüğe çıkaracağız. Ak Parti artık miadı dolmuş bir siyasi harekettir. Siyasette tutunabileceği dayanak, kabul ettirebileceği argüman kalmamıştır.

Seçim anketi: CHP, AKP’yi yakaladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.