Black Friday (Efsane Cuma): İndirime giren mağaza ve ürünler!

Black Friday indirimleri Türkiye’de Muhteşem Cuma ve Efsane Cuma adıyla anılıyor. İşte indirime giren mağazalar ve en çok aranan listesi: ZARA, Trendyol, n11, Hepsiburada, Boyner, Teknosa, Mediamarkt indirim kodları…

black friday

İndirimli alışveriş tutkunlarının heyecanla bekledikleri gün geldi. Birçok yerli firma indirim günlerini erkenden başlatsa da dünya genelinde gerçekleşen indirimlerin yer aldığı gün için artık saatler kaldı. Peki, dünyada Black Friday hangi gün?

Black Friday ne zaman başlıyor?

Black Friday bu yıl 26 Kasım 2021 Cuma gününe denk gelecek. Birçok alışveriş firması ilgili hafta boyunca indirim kampanyaları düzenleyecek.


Ancak Türkiye’deki bazı firmalar indirimleri erkenden başlattı.

Black Friday’de hangi mağazalar hangi günler indirimde?

Türkiye’de pek çok internet sitesi Kasım indirimleri kapsamında kampanyalarını açıkladı. İşte Kasım indirimleri kapsamında indirim kampanyası yürüten siteler ve indirim tarihleri:

• Media Markt Şahane Kasım İndirimleri 26 – 28 Kasım 2021

• Trendyol Efsane Fırsatlar 23 – 26 Kasım 2021

• Çiçek Sepeti Büyük Cuma İndirimleri 26 Kasım 2021

• Hepsi Burada Efsane Cuma indirimleri 21 – 26 Kasım 2021

• Teknosa Efsane Kasım Fırsatları 19 – 28 Kasım 2021

• Amazon Gülümseten Cuma indirimleri 14 – 29 Kasım 2021

• N11 Kasım İndirim Günleri 24 – 26 Kasım 2021

Black Friday (Efsane Cuma) indirim kodu:

Black Friday (Efsane Cuma) yaklaşıyor: Nelere dikkat etmeli?

Black Friday için paylaşılan bazı indirim kodu / kuponları şöyle:

n11.com indirim kodu:

  • Yüzde 40 n11 İndirim kuponu: Kitap, kırtasiye ürünleri ve oyuncaklarda %40’a varan indirimler n11’de!
  • Black Week’e özel kampanya! n11 mağazasında 20% oranına kadar cashback: Kampanya giriş yapan kullanıcala özeldir! Picodi cashback ile ilk alışverişine cashback: 20%, maksimum cashback 300₺, sonraki alışverişleriniz için üst limitsiz cashback: 1.6%. Sadece 10000 kullanıcı için.

trendyol 3 saatte bir

Trendyol.com indirim kuponları:

  • Yüzde 80 n11 Telefon & Aksesuar İndirimi: n11’de cep telefonları ve aksesuarlarında %80’e varan indirimler başladı!
  • Yüzde 70 Trendyol Black Week İndirim Kampanyası: Saat, gözlük, aksesuar, parfüm ve fazlasında %70’e varan indirimler.
  • 3 saatte bir flaş ürünler trendyol.com internet sitesinde yer alıyor.
  • Grundig marka bluetooth hoparlörlerde 50 TL indirim kodu Trendyol’da.

boyner

Boyner.com indirim kodları:

50 TL Boyner indirim kodu: Black Week’e özel kampanya! Boyner mağazasında 20% oranına kadar cashback! Kampanya giriş yapan kullanıcala özeldir! Picodi cashback ile ilk alışverişine cashback: 20%, maksimum cashback 300₺, sonraki alışverişleriniz için üst limitsiz cashback: 10%. Sadece 10000 kullanıcı için.

Yüzde 50 Boyner indirim kuponu: %50 Boyner İndirim Kodu ile tüm indirimlere ek, sepette %50’ye varan indirimler.

Mediamarkt.com indirim kuponu:

Media Markt alışverişin %30 indirimli #ŞahaneCuma MediaMarkt alışverişin %30 indirimli kampanyası başladı. Yukarıda yazan “TIKLA VE KAMPANYAYA GİT” linkinden ulaşıp en güncel detaylarını okuyabileceğiniz bu kampanyaya katılım ücretsiz. Herhangi bir indirim kuponu, kupon kodu veya hediye çeki de gerektirmiyor. Media Markt alışverişinizde Şahane Cuma’ya özel %30’a varan indirimden faydalanın! Kampanya başka kampanyalarla birleşmeyebiliyor.

hepsiburada

Hepsiburada.com indirim kodu:

Yüzde 70 Hepsiburada Black Friday İndirimleri: Garage Sale indirimleri, Güneş kremi ürünlerinde indirim, oyun konsol indirimi, robot süpürge, akıllı televizyon, cep telefonu ve aksesuarları indirimde. Samsung Beyaz Eşyalar Hepsiburada’da + %30’a Varan İndirimler.

Teknosa.com.tr indirim kuponları:

  • %50 Teknosa’da Tekno Cuma Fırsatları (19-28 Kasım)
  • %20 Teknosa Elektrikli Ev Aletleri Fırsatı
  • 20 TL Teknosa İndirim Fırsatı
  • 39 TL Teknosa Baskül ve Erkek Bakım Kiti Sepet İndirimi
  • %50 Teknosa Tablet Alışverişlerinde Ek Garanti Fırsatı
  • %15 Teknosa Notebook Tamamlayıcı Ürünler
  • %35 Teknosa LG Beyaz Eşya İndirim Fırsatı

ZARA Black Friday indirimleri

ZARA

ZARA Türkiye internet sitesinde FRIDAY 26 ismiyle Efsane Cuma indirim kampanyası başladı. ZARA Kadın, ZARA Erkek, ZARA çocuk, ayakkabı, aksesuar ve çanta ürünlerinde, seçili ürünlerde yüzde 30 indirim sunuluyor. ZARA Black Friday indirimleri şimdi internet sitesinde, 26 Kasım Cuma günü ise mağazalarda.

Black Friday dijital indirimler

black friday

Adobe CC Tüm Uygulamalar

Adobe CC’ye ilk kez abone olacaklar Creative Cloud tüm uygulamalarda büyük indirimden yararlanabilirler. Photoshop, Illustrator, InDesign ve Acrobat dahil olmak üzere 20’den fazla uygulamaya erişim imkanı sunan paket %40 indirimli sunuluyor. Aylık ücret 332.76 TL olan fiyat 187.62 TL’ye düşmüş durumda.

Affinity Yazılımları

Adobe CC’ye rakip olan Affinity serisi uygulamalarda da ciddi indirim söz konusu. Black Friday kapsamında Affinity Designer, Affinity Photo ve Affinity Publisher yazılımları yüzde 30 indirimli sunuluyor. Photoshop gibi sürekli abonelik ücreti gerektirmeyen alternatifler arıyorsanız değerlendirebilirsiniz.

Epic Games

Epic Games’in Muhteşem Cuma indirimlerinde Red Dead Redemption 2, HITMAN 3 ve Assassin’s Creed Valhalla gibi çok sayıda oyun indirimli olarak satılıyor. Toplamda 900 oyun, sürüm ve eklentinin cazip fiyatlarla sunulduğu Muhteşem Cuma indiriminden yararlanmak için 30 Kasım 2021 tarihine kadar zamanınız var.

Xbox Oyunları

xbox one s xbox store oyun indir yükle kara cuma indirim black friday

Xbox’ın kendi mağazasında da Efsane Cuma kampanyası başladı. Belirli Xbox oyunlarında %50’ye varan indirimler söz konusu. FIFA 22 Xbox Series X|S, Forza Horizon 4, Psychonauts 2 ve F1 2021 gibi oyunlar avantajlı fiyatlarla edinebilirsiniz. Xbox mağazasındaki kampanyanın bitiş tarihi ise 2 Aralık 2021.

PlayStation Store

PlayStation 5 (PS5) ön satış fiyatı ve özellikleri neler?

PlayStation’ın bir süredir beklenen Black Friday indirimleri sonunda geldi. Sıcak Fırsatlar, PS5 Versiyonu Dahildir ve En Çok Satanlar olarak üç bölüme ayrılan indirimler kapsamında Mafia: Definitive Edition, Resident Evil Village ve DEATHLOOP gibi oyunlar sunuluyor. Kampanya için belirlenen son tarih 30 Kasım 2021.


Ubisoft Mağazası

Ubisoft’un resmi dijital oyun mağazası Ubisoft Store’da da indirim başladı. Oyunların çıkış yılına göre indirim oranı değişiyor. Öne çıkanlar arasında Watch Dogs Legion, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ve Riders Republic’in olduğunu söyleyebiliriz. İndirimlerden faydalanabileceğiniz son tarih 25 Kasım 2021.

Black Friday öncesi en çok aranan ürünler belli oldu!

Türkiye online alışveriş siteleri Black Friday ne sunuyor?

Un arzında kriz yaşanacağını düşünen fırıncılar ve pastane sahipleri, 24 Kasım Perşembe günü un almak için toptancılara ve alışveriş sitelerine adeta akın etti. Fiyat karşılaştırma platformu Cimri.com’da dün en çok aranan ürün 50 kilogram un oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) bugün yapılan açıklamada, piyasaya un arzı konusunda endişeye gerek olmadığı belirtildi.

Türkiye’deki online alışveriş sitelerinde yer alan ürünlerin, mağazalardaki güncel fiyatlarını, fiyat geçmişlerini, açıklamalarını ve teknik özelliklerini karşılaştırarak, kullanıcıların en uygun fiyatlı ürünlere ulaşmasını sağlayan Cimri.com, 26 Kasım 2021 Perşembe günü başlayacak Black Friday öncesi, dolar dengesi ile en çok aranan 10 ürünü paylaştı. Aranan ürünlerin başında iPhone 11 gelirken, 50 kilogram un da 2. sırada yer aldı. Un arzında kriz yaşanacağı iddialarının ardından özellikle dün, fırıncılar ve pastane sahipleri, adeta alışveriş sitelerine akın etti.

Türkiye’de faaliyet gösteren Cimri.com’dan paylaşılan bilgilere göre; dünyada ve Türkiye’de 26 Kasım Perşembe günü başlayacak Black Friday öncesi, en çok aranan ürünler listesinin başında iPhone 11 geldi.

iPhone 11’in ardından un, ayçiçek yağı, Roborock S5 Max Vacuum akıllı robot süpürge, toz şeker, gram altın, Macbook Air, Xiaomi Mi TV Stick, Xiaomi Mijia Robot Vacuum ve 24 ayar bilezik fiyatları, Black Friday öncesi dolar dengesi ile en çok aranan ürünler listesinde yer aldı.

Cimri.com’dan alınan bilgiye göre; Black Friday öncesi, dolar dengesi ile en çok aranan ürünler şu şekilde oldu;

1- iPhone 11

2- 50 KG un

3- 5 LT ayçiçek yağı

4- Roborock S5 Max Vacuum Cleaner Beyaz Akıllı Robot Süpürge ve Paspas

5- 50 kg toz şeker

6- Gram altın

7- Apple Macbook Air MGND3TU/A M1 8C 8GB 256 GB SDD 13″

8- Xiaomi Mi TV Stick 1080p Android TV Media Player – Dolby DTS – Chromecast

9- Xiaomi Mi Robot Vacuum

10- 24 ayar bilezik fiyatları

Black Friday nasıl ortaya çıktı?

Normalde Şükran gününden sonraki Cuma günü, ABD’deki marketler kepenklerini erken saatte açarlar ve geç saatlere kadar da müşterilerine hizmet vermeye devam ederler. Bu hep böyle sürmüş. Fakat sonradan bu yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da eklenmeye başlamış.

kara cuma indirimleri

İndirim kampanyalarının işin içine girmesiyle birlikte, alışverişe olan talep de artmış. Bu talep artışı, Şükran gününden sonraki Cuma günlerinin aşırı yoğun geçmesine neden olmaya başlamış. Öyle ki 1961 yılında Philadelphia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale gelmişler.

Trafik yüzünden araçların yerlerinden kıpırdayamadığı ve yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

Alışveriş yaparken bunlara dikkat!

Koronavirüs nedeniyle Black Friday indirimlerinden yararlanmak isteyen tüketicilerin, fiziksel mağazalar yerine online alışveriş sitelerini daha fazla ziyaret ettiğine dikkat çeken ekonomist Rahmi İncekara, Bu noktada tüketiciler Black Friday heyecanı ile tedbiri de elden bırakmamalıdır.

Pandemi döneminde alışverişlerin daha çok mobil ve internet üzerinden gerçekleştiği düşünüldüğünde tüketicilerin, siber dolandırıcılık konusunda dikkatli olması gerekmektedir. Alışverişlerde sanal kart kullanımı, maillerin doğruluk kontrollerinin yapılması, güvensiz ağlar ve sahte linklerden uzak durulması, mobil cihazların güvenilirliği gibi bir dizi önlem akılcı ve güvenli bir alışverişi temin etmektedir dedi.

Firmalara, “vatandaşı mağdur etmeyin” uyarısı


Black Friday’in arz tarafında yer alan firmaların, kampanyalarını, tüketicileri yeterli seviyede bilgilendirecek şekilde kurgulaması gerektiğini hatırlatan İncekara, Lojistik süreçler, sipariş yoğunluğundan etkilenmeyecek şekilde planlanmalıdır. Pandemi döneminde yıldızı daha da parlayan e-ticaret altyapısının ulusal ve küresel yönergelerle uyumlu hale getirilmesi şarttır. E-ihracat ile ilgilenen firmaların çeşitli ve farklı yabancı pazarlar için strateji oluşturması da elzemdir diye konuştu.

iPhone cep telefonlarının zamlı fiyatları ne kadar olacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.