La Kasa Da Para Yok paylaşımı yapan bankacı işten çıkarıldı

‘La Kasa Da Para Yok’ görselini Whatsapp durumunda paylaşan Dağlı işten çıkarıldı. Bir kamu bankasında 26 yıldır üst düzey yönetici olarak çalışan Dağlı, “26 yıllık emek var. İnsan inanamıyor” dedi.

La Kasa Da Para Yok

İspanya yapımı ‘La Casa de Papel’ dizisinden esinlenerek sosyal medya da gördüğü ‘La Kasa Da Para Yok’ görselini Whatsapp durumunda paylaşan bankacı Hakan Dağlı’nın iş akdi feshedildi. Bir kamu bankasında 26 yıldır üst düzey yönetici olarak çalışan Dağlı, “Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi ve yönetimini küçük düşürücü, rencide edici paylaşımda bulunduğu” gerekçesiyle işten çıkarıldı.

“Alkol ve Ramazan’da sigara” gerekçesiyle açığa alındım

İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki bankalarda şube müdürlüğü yaptığını belirten Dağlı, Sözcü’den Fatma Vurgun’a konuştu. Dağlı, “Son olarak Esentepe Kurumsal Şube’de görev yaparken iş akdim feshedildi. Bir caps paylaştığımdan dolayı tazminatlarım ödenmek suretiyle iş akdim feshedildi. Görev yaptığım süre içerisinde gereksiz yere yetki unvan indirimleri aldım. Mesela bölge müdürlüğünden 11 kademe aşağı indirilerek 5. sınıf bir şube müdürlüğüne atandım. Daha sonra 6 ay açığa alındım. Gerekçe ise alkol kullanmam, ramazanda sigara içmemdi. En sonunda iş akdim feshedildi. Üstelik sadece kendi arkadaş grubumda paylaştım. 26 yıllık emek var. İnsan inanamıyor” ifadelerini kullandı.


“Usule uygun bir davranış değil!”


Hakan Dağlı’nın avukatı Zafer İşeri ise, “İş Kanuna baktığımız zaman kişi davranışından ötürü işinden çıkarılıyorsa savunması alınması gerekiyor. Ancak burada böyle bir durum olmadı. Tebligat göndererek iş ilişkisi sonlandırıldı. Bu usule uygun bir davranış değil. Mahkeme, usulen dahi eksik olan bu işten çıkarma olayıyla ilgili işe iade kararı verirse tekrar görevine dönme imkanına kavuşacak” dedi.

Getir kuryesinin isyanı: Günde 14 saat çalışıyorum, şurada araba çarpsın öleyim


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.