Sayıştay: Son 3 yılda sahte belgeyle 442 bin kişiye engelli maaşı verildi

Sayıştay, son üç yılda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli olmayan 442 bin 309 kişiye, 11.6 milyar TL usulsüz ödeme yapıldığını tespit etti. CHP’nin Meclis’te verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

sahte engelli maaşı

Sayıştay raporuna göre son 3 yılda sahte belgeyle 442 bin kişiye engelli maaşı verildiği ortaya çıktı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, engelli olmayanlara yapılan usulsüz ödemenin araştırılması için Meclis’e önerge verdi. Kasap, Meclis araştırma önergesinin gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı:

“2018 ve 2019 yıllarında Sayıştay’ın da tespit ettiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli olmayan tam 442 bin 309 kişiye toplam 6.9 milyar lira usulsüz ödemede bulundu. 2020 yılında da usulsüz ödemelere devam edildi. Kamu zararı son 3 yılda yaklaşık 11.6 milyar TL’ye ulaştı. Tüyü bitmemiş yetimin ve gerçekten engelli olan ama engelli maaşı alamayan binlerce insanın hakkı gasp ediliyor. Mızrak artık çuvala sığmıyor.”


“Haksızlığa itiraz edin”

Kasap, Hz. Muhammed’in sözünü hatırlatarak, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Aile Bakanlığı’nın bu usulsüzlüğüne göz mü yumacaksınız? Gerçek engelli vatandaşlarımızın hakkını korumak için bu Meclis araştırma önergesine kabul oyu verin, yapılan haksızlığa, usulsüzlüğe bir itirazınız olsun” dedi.

Sahte engelli maaşı araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi


Yapılan oylama sonucunda önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Kasap, “Dibine kadar yolsuzluğa batmış, usulsüzlükte sınır tanımayan Cumhur İttifakı oylamada tutunduğu tavırla kamunun zarara uğratılmasına göz yummuş, milletin yanında değil karşısında olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” açıklaması yaptı.

Diyanet’ten baldız fetvası: Eş öldüyse eniştenin beklemesine gerek yok!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.