Superonline aboneliğinden ayrılma çilesi meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, en büyük hissedarının Varlık Fonu olduğu Turkcell’in, Superonline internet hizmetinden ayrılmak isteyen vatandaşlara büyük zorluklar çıkarıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Superonline aboneliğinden ayrılma

Vatandaşlardan bu konuda kendisine çok fazla şikayet geldiğini söyleyen Antmen Halkımızdan gelen şikayetlere göre Turkcell Superonline internet hizmetinden ayrılmak isteyenlere ciddi yazışma, bürokrasi ve ek ücret çıkarılmaktadır. Şu anda Varlık Fonu bahsi geçen şirketin en büyük hissesine sahiptir. Doğal olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurum vatandaşlardan haksız yere kazanç elde etmektedir” dedi.

CHP’li Vekil, bir telefon onayı ile internet hizmeti kurulabildiğini ama ayrılmak için günlerce uğraşılması gereken dilekçe, faturalandırmalar, adres beyanları, faks ve benzeri bürokratik işkencelerin vatandaşın önüne çıkarıldığını söyleyerek şöyle konuştu:


Tek tuşla abone yapabiliyorlarsa, tek tuşla abonelikten ayrılması gerekiyor

“Madem tek tuşla abonelik yapabiliyorlar, vatandaşın da istediği zaman tek tuşla da abonelikten ayrılması gerekiyor. Artık bilişim çağındayız. Tüm kayıtlar kişilerin E-Devletlerinde var. Ancak birçok bürokratik ve yazışma engeli çıkartılıyor. Vatandaş o esnada internet kullanmasa da para ödüyor. Özellikle yaşlı insanlarımız bu engeller yüzünden aylarca abonelikten ayrılma işkencesi yaşıyor. Kullanmadıkları halde fatura ödemek zorunda bırakılıyorlar. Çıkıp açıklasınlar Varlık Fonu bu kullanılmayan ama ödemek zorunda bırakılan faturalardan ne kadar kazandı? Bu haksız kazanç ve vatandaşa işkencedir”

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar:

• Turkcell Superonline internet hizmeti için bir telefon onayı yeterken; çıkmak için neden dilekçe, bir elektrik veya su faturası, kimlik, ikametgah ve ayrılma formu talep edilmektedir?


• 2018 Ocak ayı ila 2021 Ekim ayı arasında Turkcell Superonline internet kullanıcılarından kaçı ayrılmak istemiş ancak bu bürokratik engeller nedeniyle ayrılmak istediği tarihten daha sonra ayrılmak durumunda kalmıştır? Turkcell bu sürede ne kadar haksız kazanç elde etmiştir?

• 2018 Ocak ila 2021 Ekim ayları arasında Turkcell Superonline abonesi olan ancak taşındıktan sonra Turkcell Superonline altyapısı olmadığı için ayrılmak isteyen kaç vatandaş bulunmaktadır? Bu vatandaşlar belgeleri toplama sürecinde internet kullanmadıkları halde ne kadar fatura ödemiştir? İnternet kullanmadığı halde Turkcell Superonline’nin bu vatandaşlardan ücret talep etmesi açıkça halkın zorla suiistimal edilmesi değil midir?

• Bahsi geçen tarihler arasında Turkcell Superonline ile ilgili kaç şikayet yapılmıştır? Bunların sonucu nedir?


• Turkcell Superonline başta olmak üzere; bir telefon onayıyla internet ve televizyon hizmeti sağlayan bu şirketlerin vatandaşın bir telefon onayıyla da abonelik hizmetini sonlandırması ve bu sayede haksız kazanç elde etmelerinin önüne geçmek için bir girişimde bulunacak mısınız?

Tüketici en çok internet aboneliği konularından şikayetçi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.