10 milyonluk yatırım çürümeye terk edildi: Tesis çökmeye başladı!

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi ile dönemin MHP’li Turgutlu Belediyesi’nin birlikte inşa ettiği ve 2017 yılında faaliyete geçen 10 milyon liralık Nurgül Fidan Spor Kompleksi adeta çürümeye terk edildi.

10 milyonluk yatırım

Manisa’da MHP’li Büyükşehir belediyesi ve dönemin MHP’li Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle 10 milyon liraya inşaa edilen ve ilçenin spor aktiviteleri ihtiyacını karşılayacak olan Nurgül Fidan Spor Kompleksi 2017 yılında düzenlenen görkemli bir törenle hizmete sunuldu.

Turgutlu ilçesinde Ergenekon mahallesindeki 14 bin metrekarelik alan üzerine inşaa edilen, içinde yarı olimpik yüzme havuzu, 500 kişilik basketbol sahası ve farklı spor aktivite alanları bulunan tesis son 2 yıldır kaderine terk edildi.

DUVAR VE ZEMİNDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

duvar çatlak

2017 yılında faaliyete geçen spor kompleksi, zeminde yaşanan kaymalar, duvarların ve zeminin çatmaması sebebiyle 2018 yılının sonlarına kadar kullanılabildi. 2 yıldır kullanılmayan ve çürümeye terk edilen tesisin tekrar tadilattan geçirilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Turgutlu Belediyesi arasında 2020 yılında ortak protokol imzalandı.

Protokol çerçevesinde yapılacak tadilat bedeli 6 milyon lirayı bulması sebebiyle tesisin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri konusu gündeme geldi. Turgutlu Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl tesisin bakanlığa devri konusunda meclis kararı almasına karşın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan meclis kararı ilgi görmedi.

“TESİS ÇÖKMEYE BAŞLADI”

tesis çökme

Nurgül Fidan Spor Kompleksi’ni ilçeye tekrar kazandırmak için birçok girişimlerde bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, milyonluk tesisin çürümeye terk edildiğini ifade etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Akın yaptığı açıklamada milyonluk yatırımı çöpe gittiğini dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Bu tesiste bir yapım hatası var. Yaklaşık o günkü rakamlarla 10 milyon liralık bir yatırım çöpe gidiyor. Tesis çökmeye başladı. Zemin etüdü doğru hesaplanmadan yanlış işler yapılmış. Kaygan bir zemin üzerine kurulmuş. Biz göreve geldiğimiz günden beri bu tesisi kullanamıyoruz.

Gerekli çalışmalar ve tadilatlar yapılamadığı için her geçen günde tesiste sıkıntılar büyümeye devam ediyor. Tesisin tadilatı için geçtiğimiz 1 yıl önce Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir protokol yaptık. Tamirat ve güçlendirmesinin yapılmasını talep ettik. Daha sonra ilçemizdeki iktidar temsilcileriyle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir görüşme yaptık.

Bakanlıkla görüşünce Büyükşehir ile yaptığımız protokol saf dışı kaldı. Bakanlık bize ‘Bu yerin bize tapusunu devrederseniz. Biz gereken çalışmaları yaparız ve üstleniriz’ bir öneri sundu. Sonra AKP ilçe başkanı ile birlikte tesiste incelemelerde bulunduk. Ardından bakanlığa devri konusunda bir meclis kararı aldık. Ama şuana kadar devriyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı.”

10 milyonluk yatırım
10 milyonluk yatırım çürümeye terk edildi

“KAMU KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR”

Turgutlu Belediye Başkanı Akın ayrıca, tesisin tadilatı konusunda geçtiğimiz yıl 6 milyon liralık bir maliyetin çıkarıldığını ve şuanda bu rakamın daha da arttığını dile getirdi.

Tesisin milli bir servet olduğuna dikkat çeken belediye Başkanı Akın son olarak şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yılın rakamlarıyla bu yerin tadilatı için 6 milyon lira paraya ihtiyaç vardı. Ancak şuanda 6 milyon liralık tadilat rakamının daha da yükseldiğine inanıyoruz. En büyük endişemiz buraya yapılacak olan güçlendirmenin de işe yaramaması. Çünkü zemin kaygan bir zemin.

Güçlendirme yapılmış olsa da önümüzdeki yıllarda yine aynı sorunlarla karşılaşabiliriz. Burası bir milli servet. Yanlış bir iş yapılmış. Kamu kaynakları şuanda bu tesiste heba oluyor. Tesis her geçen yok olmadan bir an önce çözüm bulunması gerekir.

Doları 18,30 liradan alıp 12,15’e bozduran vatandaş: Zarar etsem de iyi oldu, düşmesi gerekiyordu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.