2022’de İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanmak

Hedef kitlenin satın alma ihtiyaçlarını belirleyerek daha iyi hizmetler sunma ve elde edilen verileri kullanarak pazar payını genişletmek için, işletmeler ve firmalar anket çalışmaları yaparlar. Bunun için de anket siteleri ile anlaşırlar. Anket siteleri sözleşme yaptıkları firma, işletme ya da kuruluştan ücretini alır ve anket çalışmalarına başlar. Geleneksel (elde anket formu) anketlere oranla çok fazla kişiye ulaşma imkanı online anket siteleri ile sağlanır.

anket doldurarak para kazanma

Anket siteleri globaldir yani Amerika merkezli bir anket sitesine Türkiye’den kayıt olup anket doldurabilirsiniz. Ya da anket sitesi Türkiye’de de faaliyet göstermektedir. Evinizden küçük de olsa bir gelir elde etmek istiyorsanız, anket sitelerine kayıt olarak ve e-mailinize gelen anketleri doldurarak belli bir puan karşılığında kazanç elde edebilirsiniz. Bu kazançlar nakit, hediye kuponu ya da çeki olarak sizin tercihinize göre gönderilir.

Anket Doldurarak Para Kazanma Siteleri Yasal mı?

Anket doldurarak para kazanma siteleri olarak internetten para kazanma sorgulamaları yaptığınızda, karşınıza pek çok anket sitesi çıkacaktır. Ekstra kazanç elde etmek için pek çok yasal anket sitesi vardır. Fakat her çevrimiçi anket sitesi yasal ve tanınan olmadığı gibi, diğerlerinden daha çok kazanacağınız anket siteleri de mevcuttur. Sizin için doğru ve kazanç elde edebileceğiniz anket sitelerini seçmeniz gerekir. Para anketlerinin, genellikle kişisel alışkanlıklarına veya demografik bilgilere dayalı olarak uygunluğunu belirleyen gereksinimleri vardır. Bu nedenle yasal olmayan ya da sonuç elde edemeyeceğiniz bir anket sitesinde vakit kaybetmemelisiniz.


Güvenilir olduğundan emin olmadığınız hiçbir anket sitesine katılmayın. TC Kimlik numarası gibi önemli kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Ana e-mail adresiniz harici bir e-mail adresini kayıt sırasında kullanın. Bilgisayarınızda kötü amaçlı kullanıcılar için bir yazılım olması gerekir, böylece saldırılardan korunursunuz. Kazandığınız kuponları ve ödülleri süresi içinde değerlendirin yoksa emekleriniz ve vaktiniz boşa gider.

En İyi Anket Siteleri

Boş zamanlarınızı değerlendirerek para kazandıran anket sitelerinden en bilinenlerini sizin için belirledik.

InboxDollars

Hızlı kayıt süreci ve basit kullanımı ile InboxDollars, bir puan sistemi değil, nakit ödül sistemi ile çalışır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda para anketi olsa da ödülleri biraz düşük olabilir. Fakat gün boyunca düzenli birkaç ankete katılırsanız düşündüğünüzden daha iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Üye olmak ise 30 saniye sürer. İlk kayıt olduğunuzda 5 Dolarlık bir krediniz olur. Profil tamamlamalardan da para kazanırsınız. Size sunulan anketlerin listesini ve parasal karşılığını da sistemde görebilirsiniz.

InboxDollars’ın seveceğiniz bir yanı var. Çevrimiçi oyun oynama, e-posta okuma, video izleme ve düzenli olarak yapacağınız çevrimiçi alışverişler yapma karşılığında ödüller sunar. Amazon hediye kartı veya normal hediye çekleri ile de ödeme alabilirsiniz.

SwagBucks

Swagbucks, çevrimiçi alışveriş yaparak, web’de arama yaparak ve video izleyerek puanlar kazanmanızı sağlayan eğlenceli bir ödül anket sitesidir. Para kazanmak için anket doldurarak para kazanmanın yanında bu tür eğlenceli şeylerle de kazanç sağlanabilir. Para için yapılan anketlerin zamanınıza değemeyeceğini düşünüyorsanız, Swagbucks arama motoru ile normal günlük web taramanızı yapabilirsiniz. Bunları zaten yapıyorsunuz ayrıca aramalardan da kazanç elde edeceksiniz. Swagbucks üyeliği ücretsiz. Üye olduktan sonra görüşlerinizi paylaşmak ve Swagbucks puanları (SB) kazanmak için anketleri yanıtlamaya başlayabilirsiniz. Puanlarınızı ücretsiz hediye kartları ve nakit para olarak alabilirsiniz. Her gün on binlerce ücretli anket fırsatı sunan Swagbucks, mevcut en büyük ve yasal anket sitelerinden biri.

Life Points

LifePoints, bir yıl içinde üyelerine 28 milyon dolara varan ödeme yapan dünya çapındaki en büyük influencer topluluklarından biridir. Kayıt olduğunuzda size 10 LifePoins’lik bir hoş geldin bonusu sunar. LifePoints’de diğer anket sitelerine oranla daha fazla ücretli ankete hak kazanabilirsiniz. Bu, bir anket sitesine kayıt olurken dikkat edilmesi gereken bir husustur. Anketlerin süresi 10 dakika ya da daha azdır. Anket başına daha az kazanabilirsiniz ancak zamanınızın büyük kısmını bir anket için harcamaktan çok daha iyidir.


Survey Junkie

Facebook, Google hesaplarınızla ya da herhangi bir e-mail ile giriş yapabileceğiniz Survey Junkie, kullanımı kolay bir anket sitesidir. 10 milyondan fazla kullanıcısı var. 100 puan 1 dolar ve para çekebilmek için en az 1000 puan almanız gerekli. Türkiye’den şu anda katılım yok. Yaş sınırı 13 olan bu siteye ABD, Kanada ve Avustralyalılar katılabiliyor. Ödeme eşiğine ulaşıldığında ise nakit veya ücretsiz hediye kartları olarak ödemeyi alıyorsunuz.

Branded Surveys

Çevrimiçi anketleri ve diğer görevleri tamamladıktan sonra size ödeme yapan Branded Surveys; kullanımı kolay, kullanıcı dostu ve kayıt işlemleri de oldukça hızlı. Kayıt olduktan sonra 100 puan, daha sonra tamamlaması birkaç dakika süren hızlı anketler için size 10–50 arasında puan kazandıran, sizi tanıyalım türünde anket soruları olacak.

Branded Elite sadakat programında ise anketlere katıldıkça Bronz, Gümüş ve Altın seviyelerine yükselirsiniz. Anketleri tamamladığınızda, arkadaş ya da ailenizi tavsiye etmek gibi görevleri tamamladığınızda puan alarak seviye atlarsınız. Daha yüksek seviyeler, daha iyi anket fırsatları ve daha yüksek kazanç potansiyeli sunar. Üyeler ne kadar çok anket alırsa o kadar çok kazanıyor. Branded Pay, sadece ABD’de kullanılır.

MyPoints

Tıpkı InboxDollars gibi MyPoints‘de anket yanıtlamak, video izlemek, hatta tatil rezervasyonu da yapmak gibi çevrimiçi etkinliklerle hediye kartları kazanmanızı sağlar. 10 milyondan fazla kullanıcısı vardır. 480 puan kazandığınızda 3 dolarlık hediye çekine çevirebiliyorsunuz. 15 bin 800 puan karşılığı ise 500 dolarlık hediye çeki. 1500 puana sahip olduğunuzda paranızı kredi kartınıza yansıtabiliyorsunuz. MyPoints şu anda ABD ve Kanada’da faaliyetlerin gösteriyor ve yeni kullanıcılarına 10 dolarlık Amazon hediye çeki veriyor. Bir dezavantajı sizi üçüncü taraf sitelerine yönlendirmesi. Kayıt yaşı ise 13. Türkiye’de sitenin bir ayağı yok, kayıt olmak için ABD merkezli siteyi kullanabilirsiniz.

Opinion Outpost

Düşük ödeme eşiği (100 puan=10 dolar) ve basit tasarımı olan Opinion Outpost, ücretli anketlere yani başlayanlar için oldukça kolay bir site. Puan sistemi üzerine çalışır ve PayPal hesabınıza nakit ve hediye kartları onu daha esnek hale getirir. Herhangi bir günde sunulan, oldukça yüksek sayıda ücretli çevrimiçi anketleri vardır ve birkaçına hak kazanma şansınızı artırabilirler. 17 yaşından büyük herkese açık olan siteden gelen e-mailleri zamanında açıp süresinde yanıtlamanız önemlidir. Bu sitede anketler genelde siyaset ve iş hayatı odaklıdır.

Pinecone Research

Pinecone Research, en çok rağbet gören sitelerden biri. Tamamlanması 15 dakika süren anketlerden anket başına 3 dolar kazanabilirsiniz. Bunun dezavantajı, erişiminin belli demografik bilgilere göre olmasıdır. Anket gönderimi, o sırda kimi hedeflediklerine bağlı olarak değişir. Eğlenceli ürün testleri yapmanızı da sağlar. Anketler davetiyelidir bu yüzden ayda birkaç anket daveti fırsatı elde edersiniz. Katıldığınız anketlere hak kazanmanız garanti. Size her ay ön yeterlilik soruları gönderilir ve yanıtlarınıza uygun anketler size gönderilecektir. Yani diğer pek çok anket sitesi gibi sizi bir sürü soru sorduktan sonra anketten diskalifiye etmez, zaman kaybetme endişeniz olmayacaktır.


Kaynak: https://www.onlinedarphane.org/odeme-yapan-turkce-anket-firmalari-ve-web-site-adresleri/


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.