Hakan Başar Caz Trio’dan unutulmaz dinleti

Caz müziğin harika piyanisti Hakan Başar, ünlü kontrbasçı Ozan Musluoğlu ve ülkemizin en iyi caz davulcularından Ferit Odman Kasım ayının son gecesinde unutulmaz bir dinleti verdi. Sanatın birçok dalına sunduğu cömert katkılarla tanınan ENKA’nın İstinye’deki tesislerinde gerçekleşen gösteri caz müziğine gönül verenler için çok özel bir geceydi.

hakan başar caz

Henüz çocuk sayılabilecek bir yaştayken Chick Korea gibi büyük bir sanatçı ile aynı sahnede piyano çalma başarısına ulaşan bir zamanların harika çocuğu Hakan Başar artık onyedi yaşında ve caz dünyasında parmakla gösterilen sanatçılarından birisi olarak ülkemizi gururlandırmakta. Hakan Başar’ın yanı sıra, son onbeş yıldır gerçekleştirdikleri seçkin çalışmalarıyla dikkat çeken kontrbasçı Ozan Musluoğlu ve davulcu Ferit Odman’ın katılımıyla oluşan Hakan Başar Caz Trio’nun canlı sahne performansı seyirciler tarafından son derece etkileyici bulundu.

Yaklaşık olarak bir saat süren dinleti Sayın İzzet Öz’ün sunumuyla başladı. Üç seçkin müzisyenin ilk parçanın başlamasından sahnede yakaladıkları uyum sayesinde son derece etkileyici sololar dinledik. Hakan Başar ritmik parçalarda parmaklarının hızıyla seyircilerin ayaklarını yerden keserken ağır tempolu parçalarda duygusal dokunuşlarıyla caz severlere hüzün verdi.


Ferit Odman yüzünden hiç eksik olmayan gülüşü eşliğinde çoğunlukla süpürgeli bagetleri bazen de parmakları ile çaldığı canlı ritim ve sololarıyla gösterinin enerjisini sürekli olarak en yüksek düzeyde tutmayı başardı. Ozan Musluoğlu sahnedeki rahat duruşu ve tellerin üzerinde hiç durmadan gezdirdiği parmaklarıyla ne denli usta bir kontrbasçı olduğunu her şarkıda haykırır gibiydi. Davul ve kontrbasın uyumlu altyapısı üzerine piyanonun çaldığı albenisi yüksek notalar caz hayranlarını düş dünyasına sürükleyiverdi.

caz trio


Hakan Başar Caz Trio’nun repertuarına ek olarak, dinletinin sonuna doğru Hakan Başar’ın seyircilerin havasından esinlenerek sunduğu doğaçlama performans, genç virtüözün önümüzdeki yıllarda caz dünyasının zirvesini zorlayacağını müjdeledi adeta. Başarılı üçlünün Enka Sanat’ın sıcak ortamından sonraki durağı İspanya olacak… Hakan Başar Caz Trio’nun Türkiye’ye gurur vereceğine gönülden inanıyorum.

Dünyaca ünlü caz piyanistimiz Hakan Başar ile röportaj


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.