Saç ektirmek için hangi saç ekim merkezleri tercih edilmeli?

Saç dökülmesinden kaynaklanan kellik ve kalıcı saç açıklığı, saç ekimine talepleri artırıyor. Dünya genelindeki saç ekimi fiyatlarının yüksek olması ise Ortadoğu, Avrupa, Amerika gibi birçok kıtadan saç ektirmek isteyen kişileri Türkiye’ye yönlendiriyor. Peki yurt dışından saç ektirmek için Türkiye’ye gelen sağlık turistleri en çok hangi şehri tercih ediyor? Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri ve saç ekim tedavi yöntemleri hangileri?

saç ekim merkezleri

Saç dökülmesi nedir, neden olur?

Günümüzde birçok kişi saç dökülmesinden şikayet ediyor. Saç dökülmesinin zayıflayan saçların kendilerini yenilemek için gerçekleşebilmesinin yanı sıra hem genetik nedenlerden hem de B12, megnezyum, çinko gibi vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için uzmanlar birçok tedavi yöntemi geliştiriyor. Saç dökülmelerine karşı önlem almak için sıkça kullanılan tedavi yöntemlerinin başında ise prp ve mezotarapi geliyor.

  • Prp tedavisi: Prp olarak anılan “plateletten zengin plazma tedavisi” saç dökülmesi yaşayan kişinin kendi kanından alınan hücrelerin belli başlı işlemlerden geçirilerek zengin plazmanın elde edilmesi ve aynı kişiye tekrar enjeksiyon yoluyla verilmesi temeline dayanıyor. Bu tedavi yöntemini seçen kişiler saç tellerinin güçlendirmesinin yanı sıra saç dökülmesinin de önüne geçebiliyor.
  • Mezoterapi yöntemi : Yıllar önce Fransa’da kullanılmaya başlanan mezoterapi, dermotolojide sıkça tercih edilen bir tedavi yö Mezoterapi çeşitli cilt rahatsızlıklarında uygulanmasının yanı sıra saç dökülmelerini durdurmak veya azaltmak için de sıklıkla başvurulan bir çözüm seçeneğidir. Saç mezoterapisinin içinde bulunan ve saç tellerinin ihtiyacı olan birçok vitamin, mineral ve oligo elementlerinin direkt olarak saç hücrelerine ulaştırılmasıyla saç dökülmesini büyük oranda durduruyor.

Saç dökülmelerine kalıcı çözüm: Saç ekim merkezleri!

Saç dökülmelerine karşı en sık uygulanan bahsi geçen iki tedavi yönteminin minimum 6 ila 7 seans uygulanması gerekiyor. Konuya dair yapılan bilimsel araştırmalar göre saç dökülmesine karşı uygulanan yöntemlerin geçerliliğini kabul görse de kesin ve kalıcı sonuçlar elde edileceğinin garantisini vermiyor. Öyle ki saç dökülmesine sebep olan geçerli sebeplere bir de gündelik yaşam telaşından doğan stres de eklenince saç kaybı kaçınılmaz bir son oluyor ve kişiler kalıcı bir çözüm için saç ekim kliniklerinin yolunu tutuyor. Peki dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelen hastalar neden Türkiye’deki saç ekim merkezlerini tercih ediyor?

Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri İstanbul’da!

Yoğun saç dökülmesi yaşayan kişilerin zaman içinde saç derisinde açılan boşluklar saç ekim tedavilerinin başvurulmasına kapı aralıyor. Yurt içi ve yurt dışından saç ektirmek isteyen binlerce insanın rotalarının ilk durağında ise İstanbul yer alıyor. Yurt dışındaki saç ekim merkezlerinin sunduğu kısıtlı imkanlar ve yüksek maliyetlerin aksine hastalar için en avantajlı ve kolay edinilen fırsatlarını sunan İstanbul’daki saç ekim merkezleri ise zirveye yükseliyor. Özellikle yurt dışı ve şehir dışından gelen birçok hasta için yol, konaklama gibi detayları da önceliklendiren saç ekim merkezlerinin sunduğu avantajlı saç ekimi fiyatları skalası da hastaların ilk tercih sebeplerinin başında geliyor. Bu farklılıkların tedavi sırasında da uygulanabileceğine karşı tereddüt eden hastalara ise yanıt gecikmiyor.

İstanbul’daki saç ekim merkezlerinden hastalarına özel tedavi süreci!

Saç ekimi tedavisi yüksek konsantrasyon gerektiren bir süreci ifade ediyor. Tedavi süreci boyunca hijyen kurallarının dikkate alınması ve hastanın önceliklerine değer verilmesi başlıca kriterler olarak karşımıza çıkıyor. Saç ekimi konusunda hastaların birçoğu bu noktada ilk olarak uygun aşamaları gerçekleştiren saç ekim merkezlerini tercih ediyor. Tedavi öncesinde hastanın iyi beslenmiş, fiziki ve psikolojik olarak operasyona hazır gelmesi gerekmesinin yanı sıra, tedaviyi uygulayacak uzmanın da saç ekiminden önce hastasıyla iletişime geçerek ortak kararlar neticesinde süreci uygun adımlarla ilerletmesi gereken hususlar bulunuyor. İstanbul’daki saç ekim merkezleri ise bu kriterleri misyon edinerek dünyadaki saç ekim kliniklerinden bir adım öne çıkarak farkındalık yaratıyor.

İstanbul’daki saç ekim merkezlerinin tedavi süreci nasıl işliyor?

Saç ekim tedavisi öncesinde hastanın seçtiği saç ekim merkezine giderek ücretsiz muayene olmasının ardından, tedavinin uygulanması gereken saç bölgeleri saç ekim merkezinde tespit ediliyor ve uygulanacak yöntem belirleniyor. Tedaviyi gerçekleştirmek için uygun bir periyot belirlenmesiyle birlikte ise hastanın operasyona beden ve zihin adaptasyonuna destek verilerek hazır hale gelmesinde yardımcı olunuyor. İstanbul’daki saç ekim merkezlerindeki hekimler bu aşamaların ardından hastasını yalnız bırakmıyor ve gerek uzak gerekse yakın konumda bulunan hastalarıyla her daim iletişim halinde kalarak uyguladıkları saç ekim yönteminin iyileşme sürecine yol arkadaşlığı ediyor. Peki tedavi sürecinde bu aşamaları gerçekleştirebilecek İstanbul’un öncü saç ekim merkezleri hangileri?

Saç ekiminde en kalıcı ve pratik çözümler için: Medhair Clinic!

Saç dökülmelerinin ardından ortaya çıkan boşluklar birçok hastada hassasiyet oluşmasına neden oluyor. Saç ekimi tedavisinde en iyi ve en kalıcı sonuçları almak isteyen hastalar ise İstanbul’un yolunu tutarken aynı zamanda saç ekim kliniklerini seçerken de en uygun merkezlere ulaşmak istiyor. Bu noktada İstanbul’un en çok tercih edilen saç ekim merkezlerinden Medhair Clinic, saç ektirmek isteyen hastaların ilk tercihi oluyor. Saç ekiminde son teknolojiyi kullanarak saç dökülmelerinden ortaya çıkan boşlukları en uygun yöntemlerle tedavi eden Medhair Clinic, hem tedavi öncesinde hem de tedavi sonrasında hastalarıyla iletişim kurarak süreci takip ediyor. Saç ekimi yaptıran hastalarının ihtiyaçlarını ve tercihlerini önceliklendiren Medhair Clinic, hastaları için en kalıcı ve pratik çözümleri yaratarak da sektöründe farkındalık yaratıyor. Siz de saç dökülmesi ve kellik sorunlarınız için kişiselleştirilmiş kalıcı yöntemler arıyorsanız saç ekimi İstanbul seçeneklerinin bir numaraları adresi Medhair Clinic’i ziyaret etmenin tam zamanı!

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.