Uçak Biletinizi Aldıktan Sonra Fiyatı Düşerse?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk kez finansman yöntemi ile uçak bileti satışını başlatan ucuzucuyorum.com bilet karşılaştırma ve satış uygulaması bundan birkaç gün sonra ise yok artık dedirtecek bir makale yayınladı. “Aldığım Biletin Fiyatı Düşerse İade Alabilir miyim?” başlığıyla yayınlanan makalede uçak bileti alan herkesi ve aynı zamanda havayolu firmalarını da ilgilendiren bilgilere yer verildi.

uçak bileti fiyatı

Fiyat Düşerse Ücret İadesi Alınabilir

Biletinizi satın aldıktan sonra ilk 24 saat içerisinde fiyatın düşmesi halinde ücret farkı iadesi ya da bilet iptali ile tam tutar iadesi istenebileceği belirtilen yazıda bu uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri’ne varışlı ve kalkışlı uçak seferi düzenleyen bütün havayolu firmaları için geçerli olduğu belirtildi.

Yolcuların Türk Hava Yolları ya da bir başka firmayla bilet satın almaları ve bu biletin fiyatının 24 saat içerisinde indirime girmesi halinde uçuşa da 7 günden fazla bir süre varsa aradaki fiyat farkının ya da bileti iptal ederek tüm tutarın iade alınabileceğine değinilen yazıda bazı başka noktalara da değinildi.

uçak bilet

24 Saat Bileti Sabitlemek Mümkünse

Yazının devamında bilet satın almadan önce 24 saat boyunca fiyatın sabitlenmesi mümkün ise aynı şekilde satın alınan biletin ücretsiz olarak değişiminin ya da iptalinin de mümkün olması gerektiği, Türkiye’de bu konuda bir kanun ya da yönetmelik olmadığı bu nedenle de hukuki bir başvuru olması halinde tüketici lehine, emsal oluşturabilecek bir karar çıkabileceği vurgulandı.

Yazının devamına https://ucuzucuyorum.com/blog bağlantısından Uçak Biletimi Aldıktan Sonra Kampanya ya da Promosyon Yapılırsa Ne Yapabilirim? Başlığıyla arama yaparak ulaşabilirsiniz.

ucuzucuyorum

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.