Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Birileri kafayı bulmaya gidiyor. Kar, fırtına hiç umurlarında değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na: Birileri bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, bora, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil!

erdoğan imamoğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine iştirak etti.

Erdoğan’ın açıklamaları:


Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, mücadele arkadaşları lütfettiği için ne kadar hamd etsem azdır. Sizlere 3 yıl önce geldiğimde verdiğim sözü tutarak, AK Parti’yi yüzde 49’la birinci çıkartmak suretiyle belediye hizmet bayrağını tekrar bize verdiğiniz için şükranlarımızı sunuyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından hemen kolları sıvayarak Dereli’yi konutları, iş yerleri ve altyapısı ile adeta yeni baştan inşa ettik. Bir daha beli doğrultulamaz denilen ilçemizi 1 yılda ayağa kaldırdık. Laf değil iş üretiriz iş.

“Birileri bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, bora, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil”

Sel felaketi oldu, bakan arkadaşlarım, ben hep birlikte Doğankent’te, Dereli’deydik, balıkçıya gitmedik. Balıkçıya gitmedik, biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, bora, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım, hem de İstanbul’da. Kar, bora, fırtına, deprem, sel olacak… Yok Bodrum’a git, şuraya buraya git, bizim kitabımızda yok. Halkınla olacaksın halkınla.


“Son yıllarda tüm güçleriyle ekonomimize yükleniyorlar”

Bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkana sahibiz. İstikrar var, güven var. Bu güven ve istikrar bizi dünyada güçlü ülkeler arasına yerleştirdi. Son yıllarda tüm güçleriyle ekonomimize yükleniyorlar. Güya dünyanın en büyük ülkesinin başındaki kişi, eşi benzeri görülmemiş şekilde Türkiye ekonomisini mahvetme tehditleri savurdu.

Sınırlarımıza dayanan terör örgütleri de aynı projenin parçası olarak üzerimize salındı. Yılmadan, usanmadan, biz bunların inlerine gireceğiz dediğimizde bunların bazıları dalgasını geçiyordu ama şimdi hepsi süt dökmüş kediye döndü. Cumhur İttifakı olarak bunların üzerine üzerine gidiyoruz. Yaşadığımız her hadise, milletimize bunların gerçek yüzünü gösteriyor. Dün demokrasiye ihanet etmişlerdi, vatanın bütünlüğüne göz dikmişlerdi. Dün ekonomimize yönelik tuzaklara destek vererek aşımıza zehir atmaya yeltenmişlerdi.

“Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Enflasyon da inecek, daha da düşecek!”

Yaşadığınız sıkıntıları, fedakarlıkları görmezden gelmiyoruz. Hepsinin de farkındayız, yakından takip ediyoruz. Çözümlerini arıyor, buluyoruz. Aralık ayının 20’sine kadar döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Bu iş milletimize ciddi zarar verecek bir yere doğru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldık, kuru tekrar istikrara kavuşturduk. Enflasyonun ciddi yük olduğunu biliyoruz, görüyoruz.


Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek, daha düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk. 4250 liraya çıkardık. Memur ve emekli maaşlarına kadar gelirlerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik.

Ekrem İmamoğlu, balıkçıda yemek görüntüleriyle ilgili konuştu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.