İstanbul’da En İyi Saç Ekim Merkezi ve En İyi Saç Ekimi Yöntemi Hangisi? Saç Ekimi 2022 Fiyatları Ne Kadar?

Dünyanın en başarılı saç ekimi işlemlerini gerçekleştiren öncü doktorlarının ve merkezlerinin Türkiye’de olduğu bilinmektedir. Bu doğrultuda da her yıl çok sayıda turist sağlık turizmi kapsamında ülkemizi ziyaret etmektedir. İstanbul’daki en iyi saç ekim merkezleri, yüksek kalite standartlarında saç ekimi uygulamaları gerçekleştiren ve konusunda uzman doktorların yer aldığı merkezlerdir. İstanbul’daki en iyi saç ekimi 2022 fiyatları incelendiğinde ise karşımıza konusunda başarılı birçok klinik ve doktor çıkmaktadır. İşte yazımızın devamında saç ekimi 2022 fiyatları ve en iyi saç ekim merkezleri ve doktorları…

saç ekimi fiyatları

En iyi saç ekim merkezleri listesi

En iyi 10 saç ekim merkezi ve fiyatları

  1. Este Favor Saç Ekim Merkezi
  2. Asmed Saç Ekim Merkezi
  3. Serkan Aygın Saç Ekim Merkezi
  4. Estethica Saç Ekim Merkezi
  5. Emp Hair Saç Ekim Merkezi

Saç ekim fiyatları, en iyi saç ekim doktoru ve daha birçok güncel bilgi en iyi saç ekim merkezleri listesi ile birlikte aşağıda yer almaktadır. Listedeki merkezler dışında da çok başarılı merkezler bulunmaktadır, detaylı yazıyı web sitesini ziyaret ederek okuyabilirsiniz.

https://www.hastaliktedavisi.net/istanbuldaki-en-iyi-sac-ekim-merkezleri-ve-doktorlari-sac-ekimi-fiyatlari-ne-kadar/

Este Favor Saç Ekim Merkezi

Güncel saç ekim teknikleri ve ekipmanları ile başarılı bir ekibe sahip olan Este Favor Saç Ekim Merkezi, kurulduğu günden bu yana yüksek başarı oranına sahip saç ekimi işlemleri gerçekleştirmektedir.

En başarılı saç ekim tekniklerine bünyesinde yer vermesiyle de bilinen ve İstanbul’da yer alan başarılı bir geçmişe sahip olan Este Favor saç ekim merkezi, saç ekimi fiyatları konusunda da en doğru fiyatları hastalarına sunmaktadır. Geçtiğimiz yıla oranla saç ekimi 2022 fiyatları incelendiğinde sahip olduğu uzmanlık ve başarılar ile makul saç ekim işlemleri gerçekleştirmektedir. Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en iyi saç ekimi neresidir sorusuna cevap olabilecek merkezlerden bir tanesine Este Favor Saç Ekim Merkezi gösterilebilir.

Asmed Hair Center 

Dünya üzerinde belki de en fazla adını duyurmuş ve konusunda başarılı çalışmalar elde etmiş doktorlardan olan Dr. Koray Erdoğan ve bünyesinde yer alan tecrübeli ekibi ile hem ulusal hem de uluslararası alanda saç ekimi konusunda uygulamalar gerçekleştirmektedir. Asmed Hair Center çatısı altında yer alan Dr. Koray Erdoğan, görünümünde değişikliğe gitmek, saçlarının sıklığını arttırmak, özgüvenini geri kazanmak gibi birçok sebeple kendisine gelen hastalarına en iyi sonuçlarda saç ekim işlemlerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. Asmed Hair Center saç Ekimi 2022 fiyatları incelendiğinde en doğru fiyatın ancak muayene sonrasında elde edilebileceğini söylemek Asmed Hair Center saç ekim merkezi için çok doğru bir bilgi olacaktır.

Serkan Aygın Saç Ekim Kliniği

Saç ekim kliniği sahibi olan Dr. Serkan Aygın hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda çok popüler olan, başarıları ile kendisinden söz ettiren doktor ve dermatoloji uzmanıdır. Saç ekimi işlemlerinde hem saç köklerini hem de uygulama yapılacak saç derisini konusunda uzman şekilde inceleyen Dr. Aygın, saç ekim tekniklerinde yüksek başarı oranı yakalamış olmasıyla da bilinmektedir. En iyi saç ekim doktoru kim diye aratıldığı zaman listede üst sıradaki yerini korumaya devam eden Dr. Aygın saç ekimi yaptırmak isteyenler için uygun saç ekim tekniği belirleyerek en uygun greft sayılarıyla gözle görülür başarılar ortaya çıkartmaktadır. Klinik fiyatları 2022 için de uygun ve makul görülmektedir.

Estethica Saç Ekim Merkezi 

İstanbul bünyesinde yer alan en başarılı saç ekim merkezlerinden olan ve 20 yılı aşkın süredir saç ekim işlemleri gerçekleştiren Estethica Saç Ekim Merkezi’nin İstanbul ili sınırları içerisinde birden fazla şubesi bulunmaktadır. Her bir hastasının mutlu bir şekilde kapıdan çıktığı bu saç ekim merkezi, diğer saç ekim merkezleri ile kıyaslandığında verdiği hizmet ve kullanılan teknikler sebebi ile biraz daha yüksek fiyatlara sahiptir. Saç ekim işlemlerinde konusunda uzman bir ekibe sahip olan Estethica Saç Ekim Merkezi ile saç ektirmek isteyenlerin memnun kalacağı da merkez tarafından belirtilmektedir. 2020 saç ekim fiyatları için merkez ile iletişime geçebilir, konu ile ilgili detaylı bilgiyi hızla alabilirsiniz.

Emphair saç ekim merkezi

12 yılı aşkın süredir başarılı çalışmalar sürdüren Emphair Saç Ekim Merkezi, en iyi saç ekim merkezi neresidir sorusunun tam karşılığı olarak hizmet vermektedir. Saç ekimi İstanbul ili içerisinde arandığı zaman liste başı gelen Emphair saç ekim merkezi, kadrosunda yer alan konusunda uzman ekibi ile saç ekim işlemlerinde yüksek başarı oranı elde etmektedir. Emphair Saç ekim merkezi saç ekimi fiyatları konusunda incelendiği zaman uygun fiyat aralıklarında en iyi saç ekimi gerçekleştiren merkezlerden bir tanesi olarak gösterilmektedir. Bu doğrultuda saç ekimi 2022 fiyatları için Emphair saç ekim merkezi saç ekimi gerçekleştirilecek kişi için en doğru ve güncel bilgiyi verecektir.

ClinicExpert

ClinicExpert bünyesinde yer alan en iyi saç ekim doktoru kadrosuna sahip olan başarılı saç ekim merkezlerinden bir tanesi olarak 2022 yılına da damga vuracak şekilde başarılı çalışmalar ortaya koymaktadır. Sektörde kazandığı tecrübeler ve ortaya koyduğu başarılı saç ekim oranları ile güncel teknikleri de bünyesine kazandıran ClinicExpert saç ekimi İstanbul ili içerisinde yaptırmak isteyenler için liste başında yer alacak merkezlerden biri olabilir. Gerek uygulanan hijyen protokolleri gerekse de yeni teknikler ile saç ekimini keyifli bir işlem haline getiren ClinicExpert ile saç ekim işlemlerinde stres yaşamadan en iyi sonucu almanın mümkün olduğu görülmektedir. İyi hzimet almak isteyenler için İstanbul içerisinde yer alan ClinicExpert hastalarını beklemektedir.

Transmed Klinik

1994 senesinden bu yana İstanbul ili içerisinde hizmet veren Transmed Klinik, bünyesinde yer alan başarılı bir ekip ile profesyonel düzeyde saç ekimi işlemleri gerçekleştirmektedir. Saç ekimi işlemlerinde doğru greft sayısı ile maksimum verimi aldıklarını belirten Transmed Klinik çatısı altında hizmet alan her hastasının yüzünde gülümseme oluşturarak etkili yorumlar almış bir saç ekim kliniğidir. Saç ektirmek isteyenlerin hem güncel teknikler olsun hem de doğru greft sayısı ile başarılı saç ekimi işlemi gerçekleştirilsin amacı bu klinik ile geçeğe dönüşebilir. Transmed Klinik 2022 yılı fiyatları için uygulanacak olan greft sayısına, kullanılacak ekipman ve tekniğe göre değişkenlik göstermekte olup klinik ihtiyaca yönelik doğru hizmetler vermektedir.

İnter Clinic Saç Ekim Merkezi 

İstanbul Ataşehir’de yer alan konusunda başarılı ve dinamik bir kadroya sahip olan İnter Clinic Saç Ekim Merkezi, saç ekimi yaptırmak isteyenler tarafından tercih edilen merkezler arasında yer almaktadır. İnter Clinic Saç Ekim Merkezi, diğer saç ekim merkezi kliniklerinden farklı olarak uykuda saç ekimi işlemi gerçekleştirmekte ve minimum stres seviyesi sayesinde en yüksek saç ekim başarısını elde etmektedir. Saç ekim merkezinin yüksek oranda sahip olduğu başarılı yorumlar da İnter Clinik saç ekim merkezinin neden tercih edildiğine yanıt olmaktadır. Merkez 2022 saç ekim fiyatları konusunda ekim ihtiyacına göre değişen aralıklarda fiyatlara sahip olup en doğru fiyatın merkezden alınan bilgi doğrultusunda elde edilebileceği belirtilmektedir.

Newage Saç Ekim Merkezi 

Güncel teknolojinin ve yöntemleri anında bünyesine adapte eden Newage Saç Ekim Merkezi, bünyesinde yer alan kadro ile saç ekim işlemlerinde dikkate değer sonuçlar ortaya çıkartmaktadır. Hakkında olumsuz yorum bulunmayan saç ekim merkezinin bütün saç ekim işlemleri ise estetik cerrahlar tarafından büyük bir hassasiyetle gerçekleştirmektedir. Çoğunlukla yurtdışından hastaları olan Newage Saç Ekim Merkezi, ortaya çıkarttığı başarı oranı sayesinde her sene daha fazla kişiye saç ekimi gerçekleştirmektedir. Newage saç ekim merkezi bünyesinde yer alan estetik cerrahlar tarafından saç ekimi gerçekleştirmek isteyenler merkez ile iletişime geçebilir. 2022 fiyatları hakkında ortalama ve makul olduğu bilinen merkezin en doğru fiyatı muayene sonrasında söyleyebileceğini de belirmek gerekir.

Rotalife Saç Ekim Merkezi

İstanbul haricinde başka şehirlerde de şubesi olan Rotalife Saç Ekim Merkezi, 21 yılı aşkın süredir saç ekimi konusunda başarılı hizmetler vermektedir. Saç ekimi konusunun dışına çıkmayan ve bu konuda mükemmeli hedefleyen saç ekim merkezi Rotalife, saç ekimi teknolojisindeki yenilikleri zaman kaybetmeden bünyesine dâhil etmekte ve hastalarına en iyi ekipmanlarla hizmet almalarını sağlamaktadır. Saç ekim fiyatları 2022 yılı için bakıldığında İstanbul saç ekim merkezleri arasında fiyatlarının daha makul olduğu görünen Rotalife saç ekim merkezi, işinin hakkını veren başarılı saç ekim merkezlerinden bir tanesidir. İstanbul’da saç ekimi işlemi gerçekleştirmek isteyen herkesin listesinde yer alacak başarılı bir saç ekim merkezi olduğunu da belirtelim.

İstanbul en iyi saç ekim merkezi arayışında sahip olduğu çok sayıda merkez ve doktor ile birçok alternatife sahip bir ildir. Çeşitli kategorilerde çok sayıda alternatife sahip olan İstanbul, saç ekim işlemi yaptırmak isteyenler için gerek hizmet gerekse de yüksek standarttaki ekipmanları ile başarılı çalışmalar gerçekleştirmeye devam etmektedir. Saç ekim işlemlerinde en yüksek başarının elde edilmesi ise teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi ve AR-GE çalışmalarına odaklanılmasından kaynaklanma olup sonucunda da akıllara en iyi saç ekim doktoru kim ya da en iyi saç ekimi nerededir sorularını getirmektedir.

hair transplant

En iyi saç ekim merkezi hangisidir, sorusuna en doğru yanıtı verebilmek adına belli başlı noktaların incelenmesi gerekmektedir. Bu kriterlerin en başında ise merkez ya da doktor tarafından uygulanacak olan hizmetin sahip olduğu standartlar, uygulama tekniklerinin sunduğu başarılar ve hijyen şartlarının ne derece uygun olduğu gelmektedir.

Toparlayacak olursak İstanbul’da en iyi saç merkezleri hangisi sorusunun cevabı için dikkate alınabilecek kriterler şu şekilde olacaktır:

  • Saç ekim merkezinin ya da doktorunun sunmuş olduğu hizmetlerin kalitesi ile çeşitliliğinin neler olduğu,
  • Saç ekim merkezinin ya da saç ekim işlemini gerçekleştirecek doktorun saç ekim işlemlerinde yetkinliği ve sahip olduğu başarılar,
  • Saç ekim merkezinin ya da saç ekim işlemini gerçekleştirecek doktorun teknolojik ekipman bakımından yeterliliği
  • Saç ekim merkezinin ya da saç ekim işlemini gerçekleştirecek doktorun sahip olduğu ve uyguladığı hijyen ve sterilizasyon aşamalarındaki hassasiyeti
  • Saç ekim merkezinin ya da saç ekim işlemini gerçekleştirecek doktorun uygulayacağı saç ekim tekniği
  • Merkezin veya doktorun gerek ulusal gerekse de uluslararası mecrada bilinirliği
  • Çalışan ekibin konusunda sahip olduğu yeterlilik ile mesleki tecrübesi
  • Öncesinde operasyona katılan kişilerin saç ekim merkezi ya da doktoru ile ilgili verdiği geri bildirimler ve yorumlar

En iyi saç ekim doktoru kim ve en iyi saç ekim merkezi hangisidir sorularının yanıtlanmasında çok yardımcı olacak temel unsurlardan birkaçıdır.

En iyi saç ekim teknikleri hangileri? Saç Ekim Fiyatları 2022 Ne Kadar?

saç ekim fiyat

Saç ekim merkezleri, kullanmış oldukları teknolojiler ve teknikler ile saç ekim işlemlerinde en iyiye ulaşmak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda gelişen teknolojinin ve yeni tekniklerin yakın takipçisi olan ve bunları bünyesine başarıyla kanalize eden merkezler ve doktorlar en yüksek saç ekim başarısını elde etmektedir. Günümüzde en iyi saç ekim teknikleri hangileri sorusuna birkaç en iyi teknik gösterilmekte olup en iyi saç ekim teknikleri detaylarıyla birlikte şu şekildedir:

Safir FUE tekniği nedir?

Popüler saç ekim tekniklerinden biri olan Safir FUE Saç Ekim tekniği ile saç ekimi işlemi başarı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu teknikte ekim yapılacak olan saç kökleri safir uçla gerçekleştirilmektedir. Kişinin saç köklerinin alınacağı alana lokal anestezi ygulanır ve donör olan bölgeden saç kökleri mikromotor uçlar sayesinde toparlanır. Sonrasında açılan kanallara FUE tekniği ile saç kökleri yerleştirilir. En iyi saç ekim teknikleri içerisinde yer alan Safir FUE tekniği, saç ekimi son yıllarda popülerliğini korumaktadır.

DHİ saç ekimi tekniği nedir?

Başarılı saç ekim tekniklerinden biri olarak gösterilen DHİ saç ekim tekniği, doğrudan doğruya saç ekimi anlamına gelir. Bu yöntemde choi ismindeki medikal kalem ile greftler toplanır ve direkt yerleştirilir. DHİ saç ekim tekniğinde bölgeye herhangi bir şekilde kesik atma işlemi gerçekleştirilmez. Saç kökleri nazik bir şekilde belirlenen alandan toplanır ve ekim yapılacak alana dikkatlice ekilir. DHİ saç ekim fiyatları 2022 yılında da saç ekim merkezlerinin kullandığı ekipmanlara ya da doktorun uygulamada ki yer verdiği özelliklere göre değişkenlik göstermektedir. Bu doğrultuda DHİ saç ekim tekniği ile saç ektirmek isteyenlerin muayene sonrasında en net fiyatı öğrenebileceğini söylemek ise en doğru yanıt olacaktır. 

FUE saç ekim tekniği nedir?

Etkili saç ekim tekniklerinden olan FUE saç ekim tekniği, günümüzde en fazla kullanılan tekniklerden bir tanesidir. FUE saç ekim tekniği ile herhangi bir şekilde kesik atılmadan saç ekim işlemi gerçekleştirilmektedir Bu sayede de dokuda iyileşme hızı daha çabuk gerçekleşmektedir. FUE saç ekim tekniğinde donör olarak seçilen alan üzerinden saç kökleri teke teker toparlanır ve ardından saç ekimi gerçekleştirilecek alana ekim işlemi gerçekleştirilir. Mikromotor ası verilen bir cihaz ile gerçekleştirilen bu yöntem birçok saç ekim merkezi tarafından kullanılmaktadır. Saç ekim fiyatları 2022 yılı içerisinde ne kadar oldu diye araştırıldığında ise FUE saç ekim tekniği saç ekim merkezi ve doktorun uygulayacağı aşamalara göre ufak farklılıklar gösterebilmektedir.

Organik saç ekim tekniği nedir?

Organik saç ekim tekniği, yüksek başarı oranı sunan popüler saç ekim tekniklerinden bir tanesidir. Bu teknikte kişinin kendisine ait olan yağ dokusundan elde edilen kök hücreleri saç derisine enjekte edilerek uygulama gerçekleştirilir. Saç ekiminin en önemli noktası ise saç ekiminin gerçekleştirileceği bölgenin ekime uygun hale getirilmesidir. Saç ekimi için bölge ne kadar elverişli ise ekim başarısı da o derece yüksek olmaktadır. Organik saç ekim tekniği klasik olan tekniklere göre çok daha yüksek başarı oranı sunduğundan 2022 yılında da popülerliğini devam ettirmektedir. Saç ekim fiyatları 2022 yılı içerisinde organik saç ekim tekniği için saç ekim merkezinin özelliklerine ya da doktorun uygulama detaylarına göre değişkenlik gösterebileceğinden en doğru fiyat ancak görüşme sonrasında elde edilebilecektir.

Tıraşsız saç ekim tekniği nedir?

Tıraşsız saç ekim tekniği saçların ön taraftan, yan taraftan ve üst taraftan tıraş edilmeksizin gerçekleştirilen başarılı ve popüler bir saç ekim tekniğidir. Bu saç ekimi tekniğinde yalnızca başın arka alanındaki donör bölge tıraş edilir. Çoğunlukla uzun saçları olan bireyler bu tekniği tercih etmektedir. Uzun saçlar sayesinde arka kısımda gerçekleştirilen tıraşlama üstteki uzun saçlar ile rahatlıkla kamufle edilebilmektedir. Bu teknikte saç ekimi alanının çizilmesi ve planlaması işlemi gerçekleştirecek olan uzman tarafından belirlenir. Tıraşsız saç ekim tekniği için nasıl bir fiyat ile karşılaşılacağı ise saç ekim fiyatları 2022 yılı içerisinde saç ekim merkezi ya da doktoruna göre değişkenlik gösterdiği görülmektedir.

Saç Ekim 2022 Fiyatları ne kadar?

hair transplant prices

Saç ekim işlemlerinin neler olacağı, hangi tekniklerin kullanılacağı, çoğu saç ekim merkezi ve saç ekim işlemini gerçekleştiren doktor için muayene işleminden sonra kişinin ihtiyacına göre belirlenmektedir. Gerçekleştirilen muayene sonrasında hangi yöntemin tercih edileceği, ne sayıda greft kullanılması gerektiği, kaç seans ekim işlemi yapılacağı ve kullanılacak olan ekipmanların durumu da dikkate alınarak saç ekim fiyatları belirlenir. Saç ekim 2022 fiyatları da bir önceki yıllarda olduğu gibi bu kriterlere göre belirlenmekte olduğunda saç ekim merkezleri ve doktorlar için belli bir fiyat verilmesi yanıltıcı olabilmektedir. Bu nedenle en doğru saç ekim 2022 fiyatları ancak muayene sonrasında kişiye özel olarak ihtiyaca uygun olacak şekilde belirlenmektedir.

5000 – 5500 greft saç ekimi

Günümüzde saç ekim işlemlerindeki başarı oranı kullanılan teknikler ve teknolojiler sayesinde daha da artmaktadır. Saç ekim işlemlerinde fiyatı belirleyen unsurlar arasında saç ekimi gerçekleştirilecek olan alana uygulanacak greft sayısı da doğrudan etkili olmaktadır. Saç ekim işleminde bölgenin ihtiyacına göre 5000 – 5500 greft saç ekimi gerçekleştirilmektedir. Ancak ne sayıda greft gerektiği muayene sonucunda netleşebilmektedir. Bu nedenle 5000-5500 greft saç ekimi fiyatı ne olabilir konusunda net bir fiyat verilmesi uygulanacak teknik ve ekipman sebebi ile söylenememektedir. En doğru fiyat saç ekim merkezi ya da doktorundan öğrenilebilmektedir.

4000 – 5000 greft saç ekimi

Saç ekim işlemlerinde titz bir şekilde alınan greftlerin bölgeye hazar almadan ekiminin yapılması saç ekimi başarısını doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bunun yanı sıra uygulanan teknik ve ekipman da o derecede önemlidir. Saç ekim işleminde bireyin ne derecede ve sıklıkta saç ektireceği greftlerle ifade edilmektedir. Günümüzde normal bir saç ekimi işleminde 4000-5000 greft saç ekimi gerçekleştirilmektedir. Ancak ekilecek olan greftlerin fiyatı, greftlerin toplama, bekletilme ve ekim aşamalarındaki teknik ve ekipmanlara göre değiştiğinden net bir fiyat vermek yanıltıcı olmaktadır. En doğru fiyatlandırma ancak ekim için seçilecek merkez ya da doktor tarafından öğrenilebilir.

3000 – 3500 greft saç ekimi

Ortalama seyreklikte bir alan için uygun miktar olarak söylenebilecek olan 3000-3500 greft saç ekimi ile saçlar saha sık görünebilmektedir. Alan üzerinde seyrelmeler, dökülmeler sıklaşmış alın bölgesinde açıklık meydana gelmiş ise yüksek sayıda greftler ile sık ve dikkat çeken bir saç ekim işlemi gerçekleştirmek yerine uygun miktarda greft saç ekimi gerçekleştirerek saçların yoğunluk kazanması sağlanabilmektedir. Günümüzde 3000-3500 greft saç ekimi daha makul fiyatlarda yapılmakta olup, güncel ve doğru fiyatlandırma ancak seçilecek saç ekim merkezi ya da saç ekimi gerçekleştiren doktor tarafından netleştirilebilmektedir.

2000 – 2500 greft saç ekimi

Bölge üzerinde çok fazla bir ekime ihtiyaç duyulmadığı, az bir miktarda saç kökünün yeterli olabileceği bölgesel açıklıklarda 2000-2500 greft saç ekimi işlemi uygun görülmektedir. Bölgesel saç dökülmelerinde özellikle günümüzde sıkça tercih edilmekte olan 2000-2500 greft saç ekimi ile birey kendisine olan güvenini hızla toparlayabilmektedir. Günümüzde 2000-2500 greft sayısı yüksek greft sayısına oranla daha makul fiyatlarda gerçekleştirilmektedir. Ancak greft fiyatları saç ekim merkezi ve doktorlar tarafından değişkenlik gösterebileceğinden ötürü doğrudan istenen merkezden ya da doktordan muayene sonrası fiyat alınması en doğru bilgi edinme yolu olacaktır.

Saç Ekimi Ay Ay sonuç nasıl olur?

Saç ekimi ay ay ilerleme gösteren bir tedavi tekniği olup, uygulanan tekniğe ve ekim durumuna göre kendi içerisinde değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra bireysel etkenler de saç ekimi ay ay ilerlemesinde ufak değişkenlikler yaratabilmektedir. Genel olarak bir saç ekimi ay ay sonuçları nasıl olur diye sorulacak olursak saç ekimi ay ay şu şekilde ilerleme gösterecektir.

1. Ay

Saç ekimi işleminde ilk etapta bölge üzerinde iyileşme dokusunun ardından cilt dokusunda kendisine yer edindiği aşamadır. Bölge daha çok taze ve nazik davranılmayı gerektirmektedir. Bu nedenle ilk aylarda ki bu 1. ay daha da önemli olarak saç köklerine travma almamasına dikkat edilmelidir.

2. Ay

İlk ay tutunmaya çalışan saç kökleri bu 2 aylık olan süreçte de hem bulunduğu ekim alanında güçlenmeye hem de ufak ufak büyümeye çalışmaktadır. Bu dönemde saçlar kısa kısa olacak şekilde dipten uzamalar gösterir.

3. Ay

Saç ekimi 3 aylık olduğunda çok ciddi bir fark elde edilmesi henüz mümkün olmadığı için saç ekimi başarısı ya da saçların son halinde nasıl görüneceği hakkında kesin bir fikir sahibi olmak için erken bir dönemdir. Bu dönemde saç kökleri tutunmuş ve beslenerek uzamaya çalışmaktadır. Bu 3. aylık süreçte ince olan kısa saç tellerine nazik davranmak saç kökleri için çok önemlidir.

6. Ay

Saç ekimi 6 aylık dönem içerisinde ilk kez tutunan ve çıkan saçlar büyüme evresine girer. Bu evrede saç telleri ince ve narin olsa bile zaman içerisinde kalınlaşacak ve gürleşecektir. Bu aşamada saçların boyu 2 ila 3 cm uzama gösterir. Saçların bu evrede kesilmesi önerilmez.

8. Ay

Saç ekimi 8 ay dolduğu zaman gözle görülür sonuçların neler olacağı netlik kazanmaya başlamış denebilir. Tedavi aşamasının ardından zamanla çıkan yeni saç telleri kalınlaşır ve gürleşir. Büyüme evresini tamamlamış olan 8 aylık dönemde herhangi bir kaşınma hissi yaşanmaz ve uzaman hız kazanır.

12. Ay

Saç ekimi 12 ay sonrasında net sonuçlar ortaya çıkmış denebilir. İlk aylara kıyasla yeni çıkan saçlar, 12 ay sonrasında sağlam ve gür bir şekilde büyümüş yerine tutunmuştur. Saç ekimi üzerinden 12 ay geçtiğinde herhangi bir olumsuzluk görülmemiş ise saçlar kestirilebilir, istenen şekil ve bakım saçlara uygulanabilir. Ancak saç ve kafa derisi sağlığı için cilt tipine ve saçlara uygun bakım ürünlerinin kullanılmasına da özen gösterilmelidir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.