AKP’nin kalesi Konya’da vatandaş isyanda: Reis dedik, profil resmi yaptık, ama şimdi kötü yönetiyor!

AKP’nin en çok oy aldığı kentlerin başında gelen Konya’da vatandaşlar üst üste gelen zamlardan yakındı. Bazı AKP’li isimlerin zamları küçümseyen açıklamalarını eleştirdi.

konya kriz

Video aşağıda SÖZCÜ muhabiri AKP’nin en çok oy aldığı Konya’da vatandaşlara mikrofon uzattı ve “Sizce ekonomide bir kriz mi yaşanıyor yoksa muhalefet liderleri yaygara mı yapıyor?” sorusunu yöneltti.

Vatandaşların verdiği yanıtlar şöyle:

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Kimsenin olayı büyüttüğü yok, ortada bir ekonomik kriz var. İnşallah düzelir diye umut ediyorum. Geçimimizi zar zor sağlıyoruz, kolay değil. Maddi gücü yerinde olan insanlar bu süreci daha rahat geçiriyorlar, en azından gelecek korkuları olmadığını düşünüyorum. Ama orta gelir ve alt gelir korku içinde yaşıyor.”


İsmini vermek istemeyen vatandaş (emekli): “Kriz var dersen kriz var. Kriz yok dersen de kriz yok. Allah gelirlerimi artırsın. Şükretmeyi biline kriz falan yok. Şükretmeyi bilmeyene trilyon da versen kriz var.”

“Bu kriz değil de nedir?”

Ceren Gül (Öğrenci): “Okula giderken yol parası 15 lira tutuyor. Yemek yiyoruz 20 lira tutuyor. Günde 50 liramız gidiyor. Bizim ailemiz ‘bu 50 lira nereye gidiyor?’ diye soruyor. Artık eski devir geldi. Bu kriz değil de nedir?”

Kenan Tutar: “Bana göre kriz var. Ülke kötüye doğru gidiyor. Gıda ürünlerinde yüzde 7 indirim dediler bugün gezdim hiç uygulayanı görmedim. Konyalı olarak memnun değilim. İktidara 2 kez oy verdim ama son 2 seçimdir oy vermedim bir daha da vermeyeceğim. Onun dönemi bitti. Biraz da başkasını görelim.”

“Reis dedik, profil resmi yaptık ama şimdi kötü yönetiyor”

Adnan Genç (İnşaatcı) “Biz de Tayyip’e çok oy verdik. Reis dedik, profil resmi yaptık, baba dedik. Ama şimdi kötü yönetiyor. Gerçekten insanlar çok zorumda. Bunu laf ya da edebiyat olsun diye söylemiyoruz. Biz şu anda ev alalım, çocuklarımızı okutalım derdini geçtik. Gözümüz kulağımız faturalarda.”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Şu an kriz var. Hayat şartları zor, emekli zor geçiniyor. Emekli oldum, emekli maaşları falan yetmiyor.”

Kadir Karakaya (Fabrika işçisi): “Yaygara kopartıyorlar. Muhalefet olayı büyütüyor.  Şu an da durumlar iyi bence. Kış sezonundan dolayı işler biraz yavaşlayabilir ama şu an da durumlar yine iyi, sıkıntı yok.”


İbrahim Demirel: “Vatandaşın cebine baktığın zaman bir ekonomik kriz var. Ama bunun dışardan etkilerinin yanı sıra iktidarın da hataları var. Muhalefet de büyütmekten başka bir şey yapmıyor. Büyüttüğü sorunu yerine getirebilecek bir çözüm üretmiyor.”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Ekonomik kriz ülkemizde çok büyük bir sorun. Bugün kriz yok diyen yalan söyler. Şu an 4 bin 250 lira asgari ücret alıyoruz. Bu parayla bir alışverişe gittiğimiz zaman evin ihtiyaçlarını ne kadara karşılayabiliyoruz. Hiçbir şekilde tamamlayamıyoruz. Aldığımızla evimizin geçimini sağlayamıyoruz.

2’ncisi vergiler aşırı fazla olmaya başladı. Bunlar artık millet illallah ediyor ama nedense millet bunu görmemezlikten geliyor. Alım gücümüz kalmadı. Ben aldığım parayla şu an evimi geçindiremiyorum. Ekonomik kriz yok diyenler cebindeki paraya ve alım güçlerine bir baksınlar. Muhalefet büyütmüyor, eksik bile söylüyor. Medya ekonomik kriz yokmuş gibi gösterse de vatandaşın içerisine girince herkes ağlıyor.”

“AK Parti’den memnunuz”

Mehmet Aydın: “AK Parti’den memnunuz. Ekonomik kriz var ama düşecek inşallah. AK Parti’nin şeyi değil.”

Ahmet Barutçu: “Ben bir ekonomik kriz olduğunu düşünmüyorum. İnsanlara bakın hepsi elinde dolu filelerle geziyor. Marketlere gidiyoruz, insanlar bir şeyler almak için kuyruk olmuşlar. Ekonomik kriz var demek akıl karı değil. İnsanlar çok güzel bir refah seviyesine yükseldiler. İnsanın bir dere dolusu altını olsa ikincisi ister derler. İnsanoğlu böyle bulunduğu yere geldikten sonra hep bir üste nasıl çıkabilirim onun derdinde. Halimize şükretmemiz lazım. Çevremizdeki devletlere bakıp yatıp kalkıp şükretmek lazım.”

“Kriz yok diyenlere inanmıyorum”

Musa Yılmaz: “Ülkede ekonomik kriz var, halimiz belli. Yurtdışı ile mukayese ediyorlar. Orada bir üniversite mezunu genç 4 bin avro ile işe başlıyor. Ama bizim ülkemizde 3 bin 500 liraya iş bulamıyor. Her şey de bir pahalılık var. Yurtdışı ile mukayese etmek bence yanlış. Orada da pahalılık var ama gelir seviyeleri de yüksek. Ben emekliyim aldığım maaşın yanına ikinci bir iş yapmasam ev kirası ve evin masrafları yetmez. 2 bin liradan aşağı ev yok, her şey yüzde 200’ün üzerinde zamlandı. Kriz yok diyenlere inanmıyorum.”

“Kriz var ama bu dünya çapında”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Bir kriz var ama bu dünya çapında. Cumhurbaşkanı Erdoğan elinden geleni yapıyor bence. Muhalefet olayı büyütüyor. Kendileri de başa geçse pek bir şey yapacaklarını sanmıyorum.”


İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Cumhurbaşkanımıza söyleyecek bir şey yok, onu çok seviyoruz. Ona hayranız. Bir ekonomik kriz var ama ona göre de maddiyat da iyi. 2 kişinin maaşı var ve evi de kendisinin oldu mu geçinir ama ev kira olursa zor. Ufak çocuk olunca sütü ve bezi derken biz de etkileniyoruz.”

Son anketler: Erdoğan’a kesinlikle oy vermem diyenler farkı açtı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.