E-Devlet’ten yeni uygulama: Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi

E-Devlet üstünde yeni uygulama hizmete açıldı: “Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi.” Son günlerde market, mağaza, restoran gibi noktalarda gerçekleşen fiyat artışları vatandaşlar kadar Ticaret Bakanlığı’nın da gündeminde. 

fiyat artışı şikayet

E-Devlet’ten yeni uygulama: Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi

Eylül ayında Bakan Mehmet Muş’un talimatıyla fiyat artışlarının incelenmesi için Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı yönetici ve personelinden oluşan özel inceleme ekipleri kurulmuştu.


Ticaret Bakanlığı, fiyat artışı denetimini şimdi de dijital ortama taşıdı. Fiyat artışlarının tespit edilmesi ve cezalandırılması sürecini kolaylaştırmak amacıyla Bakanlık tarafından sunulan “Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi” hizmeti e-Devlet Kapısı’na bugünden itibaren eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, e-Devlet üzerinden Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama hizmetini sundu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yeni hizmeti sosyal medya hesabında duyurdu. Açıklamada “Üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin haksız fiyat artışını engellemek ve gerekli hallerde idari para cezası kararı aldırmak için @ekapi üzerinden şikayette bulunarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmesini talep edebilirsiniz .” denildi.

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin haksız fiyat artışını engellemek ve gerekli hallerde idari para cezası kararı aldırmak için @ekapi üzerinden şikayette bulunarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenmesini talep edebilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi hizmetiyle; vatandaşlar haksız fiyat artışı veya stokçuluk yaptığını düşündükleri firmalar hakkında şikayet bildiriminde bulunabilecekler.

Fahiş fiyat artışı gerekçesiyle şikayette bulunmak isteyen vatandaş, söz konusu firmaya ait adres bilgilerini İl, İlçe, Mahalle, Cadde / Sokak, Bina / Kapı No şeklinde tam detaylı girecek. Bununla beraber şikayeti neden yaptığıyla alakalı en fazla 500 karakterlik bir açıklama da ekleyecek. İsteğe bağlı olarak fotoğraf da gönderebilecek.


Ayrıca vatandaşın T.C. Kimlik Numarası, e-posta adresi, cep telefon numarası gibi kişisel bilgileri de şikayette yer alacak. Şikayete konu olan firmanın unvanı, ürünün markası, kategorisi (elektronik, giyim, gıda vb.) bilgiler doldurulup açıklama da yazıldıktan sonra “Şikayet oluştur” düğmesine basılarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na bildirim gönderilebilecek.

İsim soyisim düzeltme başvuruları e-Devlet’ten yapılabilecek – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.