En İyi Saç Ekimi Yöntemleri

En iyi saç ekimi yöntemleri, saçların seyrelmesi ile birlikte gündeme gelir. Özellikle de erkeklerde saç dökülmeleri sıkça görülüyor. Bu noktada başvurdukları ilk yöntem ise direkt saç ekimi oluyor. Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri, birçok etmene bağlı olabilir. Saç dökülmesi, insan hayatını etkileyen önemli sorunlardan birisidir. Kişiler sağlıklı saçlara sahip olsa bile, günde 100 saç teli dökülmesi yaşar. 100 saç telinden daha fazla olan dökülme türlerinde, kişilerin saç dökülmesi problemi yaşadığı saptanır.

en iyi saç ekimi

Uygun tedavi yöntemleri kullanılarak tedavi edilmesi gerekir. Saç dökülmeleri genelde erkeklerde görülür. Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri, sağlıkları ile ilgili birçok durumu göz önüne serer. Erkeklerde yaygın olarak görülen saç dökülmesi problemi, kadınlarda da yaygın olarak görülür. Çoğu insan saç dökülmesi ve saç köklerinin incelmesi gibi durumlar yüzünden günlük hayatında ciddi sorunlar yaşayabilir.

Saç, insanın dış görünümünü önemli ölçüde etkilediğinden dolayı kişinin estetik görünümünü de etkiler. Saç dökülmesi sorunu erkeklerde zamanla kellik problemine dönüşür. Kellik erken dönemde tedavi edilmezse, ileriki yaşlarda daha ciddi sorunları beraberinde getirir. Saçlar belli aralıklarla döküldüğünden, bu durum kısmi kellik olarak da isimlendirilir.

Saç dökülmeleri, erkeklerde ve kadınlarda farklı seyirlerde ilerler. Bu farklılığın en önemli nedeni, hormonlara bağlı farklılıklar olarak bilinir. Erkekler için en iyi saç ekimi yöntemi bu tür sorunların çözümünü içerir. Kişilerin daha sağlıklı saçlara sahip olmasına yardımcı olur. Saç tedavisi hem erkekler hem de kadınlar için eşit derecede önemlidir. Bu açıdan bakıldığında, tedavi kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Saç dökülmesi için en başarılı saç ekimi yöntemleri hakkında bilgi vermeden evvel saç dökülmesi nedenlerini aktarmak gerekiyor. Kellik kafanın en tepe noktasından itibaren başlıyorsa, bu durum erkek tipi saç dökülmesi olarak isimlendirilir. Erkeklerde saç dökülmesi, tepede bulunan saçların tamamen dökülmesi ile sonuçlanır. Saç, zaman içinde seyrelir ve sonucunda tamamen kellik durumu oluşmasıyla son bulur.

Kafa bölgesinde yuvarlak bir alan açılması, kelliğin ilk dönemi olarak bilinir. Erkekler için saç tedavisi, kısa süre içinde yapılmazsa kalıcı sonuçlara neden olur. Erkek tipi saç dökülmelerinde saç dökülmeleri belirli bir noktada yoğunlaşır. Erkek tipi saç dökülmelerinin en önemli nedeni genetik faktörler olarak bilinir. Saç dökülmelerine neden olan bir diğer faktör ise beslenme alışkanlıkları olarak bilinir. Erkeklerde görülen saç dökülmeleri, genellikle 16 ile 30 yaş arasında yoğun olarak görülür. Erkekler en iyi saç ekim yöntemi tedavisi bu yaşlar arasında gündeme alınmalıdır.

erkek saç dökülmesi

Bu dönemde başlayan saç dökülmeleri zamanla kelliğe neden olacaktır. Saç dökülmesi erken dönemlerde başladığı için önlem de erken dönemler içerisinde başlamalıdır. Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri özetlenmesi gerekirse:

  • Hormonal sıkıntılardan dolayı oluşan saç dökülmeleri,
  • Genetik faktörlere bağlı oluşan saç sorunları,
  • Dengesiz bir şekilde sigara ve alkol kullanımı,
  • Uyku düzeninde görülen dengesizlikler ve uyku problemleri,
  • Saç derisinde yaşanan deri problemleri,
  • Farklı ilaçların aynı anda kullanımı olarak bu şekilde sıralanabilir.

Tüm bu sorunlara karşın en iyi saç ekim merkezlerinden hizmet alarak soruna dur diyebilirsiniz. Eğer en iyi saç ekimi yöntemleri noktasında uygulama yapan uzman bir hekime denk gelirseniz işlem sonuçlarından son derece memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Peki, Türkiye’de ve dünyada kullanılan en iyi saç ekimi seçenekleri nelerdir?

saç ekim fiyat

Saç Ekimi Tedavi Yöntemleri

Türkiye saç ekimi sektörü oldukça gelişim gösteriyor. Bunun yanı sıra dünya genelinde gelişen tıp ve teknoloji ile birlikte her geçen gün yeni saç ekimi tedavi yöntemleri de geliştiriliyor. Klasik ve modern olarak ayrılan bu tedavi yöntemleri hastaların durumuna göre uygulanır. Hangi yöntemin hangi hasta için uygulanacağına ise direkt doktor analizi neticesinde karar veriliyor. Gayet başarılı sonuç alınan saç ekimi yöntemleri sıkça merak ediliyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde sıkça kullanılan bazı saç ekimi işlem ve yöntemlerini sizler için derledik. Bu yöntemler:

  • FUT tekniği, ilk saç ekimi tekniği olarak dikkat çekiyor. Ancak günümüzde artık çok da tercih edilmediğini söylemek mümkündür.
  • FUE tekniği ise günümüzde en sık tercih edilen klasik saç ekim yöntemleri arasında yer alıyor.
  • Manuel Punch, saç ekim yöntemleri arasında yer alıyor.
  • DHI saç ekimi yöntemi de günümüzde en sık tercih edilen yöntem olarak dikkat çekiyor.
  • Robotik saç ekim yöntemi, son teknoloji hassas kollu bilgisayar ile uygulanan yöntemdir. Yeni geliştirilmiş olup diğer yöntemlere göre biraz daha maliyetlidir.
  • Hiperbarik oksijen destekli saç ekimi yöntemi de sıklıkla tercih edilen yöntemler arasındadır.

En iyi saç ekim yöntemi seçenekleri bu şekildedir. Hangi yöntemlerin daha yaygın olduğunu merak ediyorsanız da FUE ve DHI diyebiliriz. Bu iki yöntem hem fiyat hem de işlem sonucu açısından oldukça uygundur. Bu nedenle eğer hasta için uygulanmasının bir sakıncası yoksa genelde doktorlar da bu yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Ancak en iyi yöntemin kullanılması, etkin sonuç alınması için tek başına yeterli değildir.

Eğer kesin ve kalıcı sonuçlar almak istiyorsanız doktor ve saç ekim merkezi seçimini çok doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor. Aksi halde beklediğiniz sonuçları alamayarak üzülebilirsiniz. Eğer doktorunuz gerçekten alanında uzmansa ve en iyi saç ekimi yöntemleri ile uygulama yapıyorsa işlemlerin sonuçlarını ömür boyu bile kullanabilirsiniz. Basit bir analiz ve araştırma neticesinde hem en iyi doktora hem de en iyi saç ekimi yöntemine kolayca ulaşabilirsiniz. Türkiye’de İstanbul ili başta olmak üzere Ankara ve Antalya illerinde bu konuda hizmet veren en iyi doktor seçenekleri mevcuttur.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.