Koray Aydın açıkladı: Tansu Çiller, Erdoğan tarafından görevlendirilmiş proje kişisi

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: Tansu Çiller, İyi Parti’nin oylarını kırmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş proje kişisi.

tansu çiller erdoğan

Koray Aydın, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı.

“Tansu Çiller, İYİ Parti’nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş proje kişisi”

Tansu Çiller’in parti kuracağı, hatta örgütlenmeyi tamamladığı iddiası var. Örneğin Can Ataklı  konudan Youtube programında etraflıca söz etti. Bu parti kurulursa merkez sağda bir değişikliğe sebep olabilir mi?


• Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti’dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok. Tansu Çiller, AK Parti’den oy koparan İYİ Parti’nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Parti’nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir. Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97’sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur.

• Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller’in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz. Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside. O şu anda Recep Tayyip Erdoğan’ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğan’ın verdiği görevdir.

• Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiye’de artık yapacağı bir şey de kalmamıştır. Böyle ısmarlama kişilerin, Cumhurbaşkanı’ndan destek alarak siyaset yapmalarına payanda olacak insan sayısı kalmadı, oradan bir parti çıkmaz, konuşmaya bile gerek yok.

koray aydın
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın

“Millet İttifakı’nda bir çözülme, bir dağılma, bölünme bekleyenler bence boşuna hevesleniyorlar”

Zaman zaman CHP ile İyi Parti arasında anlaşmazlıklar oluyor gibi bir durum var ve bu medyada fazlasıyla tartışılıyor. Örneğin Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözü üzerine İYİ Parti’nin iki milletvekili “İyi Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değil” ve “Biz olmasak CHP ne kadar oy alırdı” gibi açıklamalar yaptılar. Bundan sonra “Seçime sağ, sol ve HDP olarak üç ayrı ittifak girebilir” iddiaları dile getirilmeye başlandı. İYİ Parti milletvekilleri sizce neden bu sözleri söylediler? Seçim yaklaşırken bir problem ortaya çıkabilir mi?


• Millet İttifakı partileri öyle Cumhur İttifakı partileri gibi “tek parti” havasında hareket etmiyorlar. Her partinin aynı konuda farklı söylemleri ve çözüm yolları olabilir, bunlar çok doğaldır ve böyle kabul edilmesi lazım. Parti sözcülerinin zaman zaman yaptıkları açıklamaları “Acaba Millet İttifakı’nda bir sıkıntı mı var” şeklinde algılamak doğru değildir.

• Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözü üzerine Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun yaptığı “Demokrasi ve hukukun yegane adresi TBMM’dir, Ankara’dır” açıklaması üzerine bu söylenti çıktı. Bu açıklamayı doğrudan Sayın Kılıçdaroğlu’na bir cevap olarak değil, sorunların çözümünde TBMM’nin vazgeçilmez yerinin herkese hatırlatılması olarak değerlendirmek gerekir. Millet İttifakı’nda bir çözülme, bir dağılma, bölünme bekleyenler bence boşuna hevesleniyorlar, öyle bir durumun olma ihtimalini şu anda hiç görmüyorum.

• Medyada söylenenleri dikkate alarak yolumuza devam edemeyiz, biz ciddi bir iş yapıyoruz, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir kararlılık söz konusu, parti liderlerinin bence bu konuda muazzam bir fedakarlıkları var. Altı partinin bir araya gelerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’le ilgili yapmış olduğu çalışma, Türk siyasi tarihinde şu ana kadar görülmemiş bir durumdur. Türkiye’nin geleceğine el koyma iradesi var, bu kötü gidişata son verme kararlılığı var, buna uygun hareket edilecek bir inanç birliği de var.

“Erdoğan aslında hemen seçim yapmak istiyor ama fakat hemen seçim kararı alabilecek ortamı henüz sağlayamadı”

İşler daha da kötüye gitmeden, bir an önce seçim yapması gerekmez mi?

• Aslında hemen seçim yapmak istiyor, çünkü her geçen günün çok da aleyhine olabileceğinin tespitini yapmış durumda fakat hemen seçim kararı alabilecek ortamı henüz sağlayamadığı için böyle bir adım atmakta sıkıntı çektiğini görüyorum. AK Parti’nin bu işleri düzeltme imkanı ve şansı yok ama Recep Tayyip Erdoğan çevresi tarafından bunun aksine inandırılmış.


• Eğer TÜİK rakamlarıyla “Bu işi düzelttik” diyerek bir seçim hayali kuruyorlarsa onun da tutmayacağını bilmeleri lazım. Yeni TÜİK Başkanı’nın şu anda verdiği rakamlar, verebileceği en alt rakamlar, enflasyon rakamlarının şu anda yüzde 80’lerde olduğunu iddia eden araştırmalar var. Bugün bunu yapana, yarın onların seçim stratejilerine göre atması gereken adımların iktidar tarafından çok rahat attırılacağı görülüyor, çünkü artık TÜİK toplum nezdinde itibarını kaybetmiş, söylediğini tepeden emir alarak yapan bir mekanizma haline dönüşmüştür. (Röportajın tamamı: Sözcü)

Son seçim anketi: Millet İttifakı 15 puan fark atıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.