Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir? Smile Hair Clinic – Dr. Mehmet Erdoğan – Dr. Gökay Bilgin

Yetişkin bireylerde meydana gelen saç dökülmesi sorunları, birçok nedene bağlı olarak gelişebilir olduğundan dolayı saç ekimi uygulamasından yardım alınır. Gerçekleştirilen operasyonla birlikte daha gür saçlara sahip olmaya yardımcı olur.

Saç Ekimi yöntemleri

Yetişkin bir bireyde gün içinde yaklaşık olarak 50-100 tel dökülmesi görülür. Bu durum daha da kötüye giderek, saç seyrelmesine yol açar. Daha sağlıklı sonuç alabilmek adına mutlaka uzman hekime danışarak tedavi yöntemine başvurulmalıdır.

Saç Ekimi Nedir?

Günlük yaşamda çok fazla saç dökülmesi meydana gelerek saçların daha seyrek hale gelmesine neden olunur. Saç kaybının yaşanması üzerine bu durum kişide öz güven kaybına neden olur. Bu bakımdan dolayı saç ekimi önem arz emektedir. Saç kökünün aktif olmamasından kaynaklı olarak saç kaybı açığa çıkar.

Yapılan saç nakli işlemiyle birlikte kişinin sağlıklı saçlara sahip olmasına yardımcı olunur. Bu yüzden uzman hekimden yardım alarak saç ekimi hakkında daha detaylı bilgiye sahip olunabilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesinde kişinin donör ve işlem bölgesi belirlenir. Yapılan değerlendirme sonucunda planlama gerçekleştirilir. Toplanan kıl köklerine greft denir. Greftlerin toplanması ve ardından ekimi yapılması durumdan daha dolgun saçlara sahip olunur.

İşlem öncesinde yöntem ve teknik belirlenir. İşlem öncesinde lokal anestezi uygulaması yapılarak acısız işlemin gerçekleştirilmesi sağlanır. Daha sonra kıl kökleri toplanır ve işlem yapılacak bölgeye nakli gerçekleştirilir. İşlem sonrasında mutlaka uzman hekimin verdiği talimatlara uyulması gerekir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç nakli yapılmadan önce kişinin işleme olan uygunluğu tespit edilir. Bu sayede etkili sonuç alınıp alınmayacağı hakkında daha fazla bilgiye sahip olunur. İşlem öncesinde tetkik ve tahlillerin yapılmasıyla birlikte planlama gerçekleştirilir. Saç ekimi yaşlılara ve bebeklere yapılmaz. Bu sebepten dolayı işlem öncesinde mutlaka tetkiklerin yapılması gerekir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları Nelerdir?

Yapılacak olan saç nakli işlemi, 6 aşamadan oluşur. Toplanan greft sayısı genelde tercih edilen yöntem ve tekniğe göre değişim gösterir. Bundan kaynaklı olarak saç ekimi fiyatları değişim gösteren bir konu başlığı olabileceğinden dolayı sağlık merkezi ile ön görüşme yapılmalıdır.

Hazırlık, kişiye uygun planlama, ağrı oluşumunu engellemek için anestezi, greft toplama, kanalların açılması ve saç köklerinin son aşamada naklini gerçekleştirmek için tamamlanan aşama olarak bilinir.

Saç Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç nakli öncesinde kişinin sağlık durumu ele alınarak işlem gerçekleştirilir. İşlem için randevu verilir. Bu durum en az 15 gün sonraki güne verilerek, işlem gerçekleştirilir. 15 günlük süreç içinde mutlaka alkol, kafein, sigara ve kan sulandırıcı ilaç kullanımına ara verilmelidir. İşlemden önce ön muayene gerçekleştirilmeli ve saç ekimi fiyatları hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. İşlem günü donör ve işlem bölgesinin temizliğine dikkat edilmeli.

Saç Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Saç nakli yapıldıktan sonra uzman hekimin verdiği talimatları yerine getirmek çok büyük önem taşır. Çünkü burada hastaya yapılan saç naklinde kıl köklerinin diplere tutunması için biraz zamana ihtiyaç vardır.

Kesinlikle sıcak su ile banyo yapma ve bu alanlarda durma durumu olmaması gerekir. Hamam, sauna, deniz gibi alanlara bir sürü girilmemeli. Kozmetik ürünlerin saça uygulanmaması, kıl köklerinin doğru şekilde diplere tutunmasını sağlayacaktır.

Saç Ekimi Fiyatları

Fiyatlandırma bilgisi yapılacak olan saç naklinin yöntemi ve tekniğe bağlı olarak farklılık gösterir. Bundan dolayı mutlaka işlem öncesinde sağlık merkezi ziyaret edilmeli. Ön görüşme ve ön muayene yapılarak saç ekimi fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olunabilir. İşlem öncesinde mutlaka fiyat bilgisi alınmalıdır. Aksi durumlarda işlem sonrasında beklenmedik sürprizlerle karşı karşıya kalınabilir.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.