Tatil Ruslara güzel, yerli turiste hayal!

Tatil Ruslara güzel: 5 yıldızlı otellerde Ruslara uçak, transferler, seyahat sigortası ve her şey dahil 10 günlük tatil için, 10 bin 780 lira fiyat verildi. Oteller, Türklere ise yol hariç kişi başı günlüğü 2 bin liradan kapı açıyor.

tatil rus turist

Rus tur operatörlerine uçak, transferler, seyahat sigortası ve 5 yıldızlı otellerde her şey dahil 10 günlük tatil için, 10 bin 780 lira fiyat verildi. Oteller, Türk turist için ise yol hariç günlüğü kişi başı 2 bin liradan kapı açıyor.

Sözcü’nün haberine göre; Antalya’da otellerin gecelik oda fiyatları, 2021 yılının aralık ayına göre yüzde 87, 2021 yılı ocak ayına göre ise yüzde 178 arttı. İstanbul’da aylık yüzde 87 yıllık yüzde 206 fiyat artışı oldu. Bodrum ve Marmaris’te ise, ocak ayındaki gecelik fiyat artışı yüzde 62, 2021 yılı ocak ayına göre yıllık fiyat artışı da yüzde 129’a ulaştı.


CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından hazırlanan ve MYK’ya sunulan “2022 Turizm Raporu” turizmdeki beklentileri ortaya koydu.

Toprak, “Elektrik, doğalgaz, gıda ve alkollü içkilere yapılan fahiş zamlar, 2 yıldan bu yana ağır kayıplar yaşayan turizm sektöründe, bu yıl için beklenen büyümeyi tehdit ediyor” dedi.


Raporda şu değerlendirmeler de yapıldı:

Yerli turiste hayal

“Otel, lokanta, eğlence sektörü enflasyonunda sert yükselişler görülürken, ocak ayı tüketici enflasyonu sonucu, otellerin gecelik oda fiyatlarındaki artışlar, yerli turist için tatili olanaksız hale getirdi. Beş yıldızlı oteller yabancı turiste göre yerli turist için en az 2 misli daha pahalı olacak.

Milyonluk faturalar

Ortalama bir otel ya da tatil köyünün 350 bin lira olan aylık elektrik faturası, sezon başladığında yüzde 127 zam biçimde 1 milyon liraya kadar çıkacak. Sektör, enerji maliyetleri ile, alkollü içeceklere yapılan yüzde 47 ÖTV artışı ve gıda fiyatlarındaki olağanüstü yükselişlerden olumsuz etkilenecek. Sektöre özel elektrik tarifesi uygulanması ya da faturaların sezon sonrasına ertelenerek taksitlendirilmesi gerekiyor.

Ruslara verilen fiyat


Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Rusya’daki erken rezervasyonlarda Türkiye’nin payının yüzde 70’e ulaştığını bildirdi. Rus tur operatörlerine 10 günlük paket Türkiye tatili fiyatı uçak, seyahat sigortası ve transferler de dahil 60 bin ruble (10 bin 780 TL) ile 88 bin ruble (15 bin 800 TL) arasında fiyat verildi. Yerli turist için ise TL’deki değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle bunun iki katına varan fiyatlar söz konusu olacak.”

İngiltere Bilim Kurulu, Başbakan’ı uyardı: Yeni varyant, bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.