Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na tepki: Kibarlık başkadır, cılkını çıkarıp kimliksizleşmek başkadır

Fatih Altaylı, Necmettin Erbakan için “Yaşamı hepimiz için yol göstericidir” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Altaylı, “Kibarlık başkadır, cılkını çıkarıp kimliksizleşmek başkadır” dedi.

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu

Fatih Altaylı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın anma töreninde “Erbakan’ın yaşamı hepimiz için yol göstericidir” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Fatih Altaylı, okurlarının soruları üzerine 28 Şubat’taki muhalefet zirvesi hakkına yorum yapmamasının nedenini yazdı. Altaylı, ’28 Şubat’taki zirvenin kendisi için 27 Şubat’ta bittiğini’ söylerken şu ifadeleri kullandı:


“Necmettin Erbakan’ı anma töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma, benim zirveyle ilgilenmeme gerek bırakmadı. Çünkü o gün CHP Genel Başkanı, kendisine ve hepimize yol gösterici olarak ‘Necmettin Erbakan’ı’ gösterdi. Şaka değil, gerçekten kürsüye çıktı ve ‘Erbakan’ın yaşamı hepimiz için yol göstericidir’ dedi. Rahmetli bir eski siyasetçiye, eski Başbakan’a saygı göstermek başkadır, tabii ki anlarım. ‘Gerçek millici oydu bugün milli lafını ağzından düşürmeyenler değil’ dese yine anlarım. ‘Haksızlığa maruz kalmış bir siyasetçiydi, bugüne bakınca o zaman söylediklerini daha iyi anlıyoruz’ dese yine de anlarım. Ama ‘Hepimize yol gösterici’ olarak sunmasını anlayamam. Kimseye de anlatamam.

Başkalarının fikirlerine saygı duymak başkadır, başkalarına dönüşecek kadar fikri altyapıdan yoksun olmak başkadır. Kibarlık başkadır, cılkını çıkarıp kimliksizleşmek başkadır.

Bu yüzden de 27 Şubat günü CHP Genel Başkanı’nın ağzından bu cümleyi duyduktan sonra, benim için 28 Şubat’taki zirvenin hiç ama hiçbir anlamı kalmadı. Bu yüzden tek kelime bile yazmadım. Atatürk’ün kurduğu CHP’nin fikren temsil edilmediği bir zirve ile ilgili ne yazabilirdim ki!

Eğer CHP de Kılıçdaroğlu ile aynı fikirde ise, kendilerine bir tavsiyem var. Fatih Erbakan’a genel başkanlık teklif etsinler. Çakmasından ise, hakiki Erbakancı bir liderle daha iyi yol alırlar.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 11. yılı dolayısıyla Saadet Partisince Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı”ndaki konuşmasında, bugünkü toplantının, kutuplaşmayı ve çatışmayı hızla azaltmayı başardıkları bir sürecin nişanesi olarak tarihteki yerini alacağını söyledi.


“Erbakan’ın hayatı yol gösterici”

Necmettin Erbakan’ın hayatının, kendilerine nasıl bir gelecek kurmak zorunda olduklarını ve omuzlarındaki sorumluluğu göstermesi açısından da yol gösterici olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu yol göstericiliğin en önemli işaretinin de ömrünü vakfettiği, kurucusu ve önderi olduğu siyasi hareketin “milli görüş” adını taşıması olduğunu kaydetti.

Erbakan’ın milliliği ve vatanseverliğinin, siyasi rakiplerini düşman olarak gören bir millilik ve vatanseverlik söylemi olmadığını, herkesi kuşattığını ve kucakladığını aktaran Kılıçdaroğlu, Erbakan’ın milliliği ve vatanseverliğinde kin ve nefret olmadığını, çatışma ve kavganın yerine barış ve uzlaşma bulunduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısını ilk olarak, geçen yılki Erbakan’ı anma toplantısında dile getirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Benim için helalleşme, yaşanan mağduriyetlere istinaden oluşan hukuki hak ve taleplerden vazgeçmek değildir. Yaşanan acıların yarattığı kişisel ve toplumsal yaraları sineye çekmek, geçmişi unutmak veya unutturmak da değildir. Aksine helalleşme, geçmişte her ne gerekçeyle her ne yaşanmış olursa olsun, yaşananların hukuki, ahlaki ve vicdani sonuç ve sorumluluklarından kaçmamak ve kaçınmamaktır. Helalleşme, geçmişimizle yüzleşebilmek demektir. Helalleşme, biz siyasetçilerin birbirine yönelik olarak ve eğer mağduriyetlerine neden olduğumuz kişiler varsa onların da karşısına içtenlikle, samimiyetle çıkıp özür dileyebilmektir. Benim için helalleşme, hep birlikte yeni bir gelecek inşa edebileceğimize yönelik inancımın tezahürüdür. Karşılıklı razı olma halidir, karşılıklı bağışlama ve hoşgörüye dayalı bir kardeşlik ortamını kurabilme düşünce iklimine sahip olmaktır.”

Beş yıl öncesine göre çok daha güzel bir noktada olduklarını aktaran Kılıçdaroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet’in 100. yılında, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını çünkü demokrasinin, yaşanan sorunların çözümünün tek ilacı olduğunu kaydetti.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak sonlandırdı.

Kılıçdaroğlu: Yurt dışında da milletvekilleri seçilecek, oradaki vatandaşın derdini anlatacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.