Fitoterapi’nin faydalarını Dr. İbrahim Yılmaz anlatıyor

Fitoterapi nedir? Neden tercih edilmeli? Fitoterapinin faydaları ve kullanım şekilleri neler? Bilimsel çalışmalar var mı? Dr. İbrahim Yılmaz anlattı.

Doktor İbrahim Yılmaz

Fitoterapi Nedir?

Bitkilerden elde edilen ekstraktların farklı hastalıkların tedavisi için kullanıldığı tıbbi uygulamaya Fitoterapi denir. Tıbbi açıdan değerli kabul edilen farklı bitkiler vardır. Bitkilerin farklı kısımları, farklı hastalıkların uygulanması ve tedavisi için aktif terapötik içerikleri saf olmayan bir şekilde çıkarmak için kullanılır.

Bu uygulamada farklı kısımları tıbbi değer taşıyan birçok fitoterapötik bitki vardır. Bu, bazı ülkelerde çok popüler bir uygulama olmasına rağmen, terapötik etkinliği gösteren kanıtların olmaması nedeniyle tıp dünyası bunu geleneksel bir tıbbi uygulama olarak görmektedir. Herbolojiden farklıdır, çünkü tedavi için sadece bilime dayalı bitkiler ve özleri kullanılır. Doktor İbrahim Yılmaz, bu terapi çeşidine ihtiyacı olan hastaları sağlık merkezinde ağırlayarak şifa sunmaktadır.

Neden Fitoterapi Tercih Edilmelidir?

Dr. İbrahim Yılmaz, dünyada birçok insanın doğal yollardan elde edilen bu terapi çeşidinden yararlandığı belirtmektedir. Birçok insan “doğal” olarak etiketlenen ürünlerin kendileri için her zaman güvenli ve iyi olduğuna inanır. Bu mutlaka doğru değildir. Bitkisel ilaçlar, ilaçların yaptığı testlerden geçmek zorunda değildir. Yapılan Fitoterapi şekillerinin içeriklerini inceleyebilir ve tarafsız bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Fitoterapi’de, modern tıpta olduğu gibi vücudun kimyasalları ile oynama yoktur, zira zayıf melekeler ile üstün ve karmaşık yaradılışlı insan vücudunun bir ayarı ile oynandığında denge bozulmakta, belki ayarı düzeltilmeye çalışılan fonksiyon yerine gelirken yüzlerce fonksiyon bozulmaktadır. Fitoterapi ise “denge içerisinde yaratılmış olan” insan adlı organizmaya tıpkı bir puzzle’ın parçası gibi en uygun “bitki” ile dengeleri bozmadan, artması gereken fonksiyonları artıran, azalması gerekenleri azaltan naif bir dokunuştur.

fitoterapi nedir

Fitoterapi Şekilleri

  • Tıbbi çaylar
  • Tentürler
  • Şuruplar
  • Lapalar, ballı karışımlar
  • Macunlar
  • Maserat ve tıbbi yağlar
  • Sabit yağlar
  • Uçucu yağlar
  • Katı ekstraktlar

Fitoterapi’ye Ait Bilimsel Çalışmalar Var mı?

PubMed adlı akademik yayın web sitesinde dünyanın birçok bölgesinden farklı bilim insanının yaptığı çalışmaları bulabilirsiniz. Bu akademik yayın sitesinde, Fitoterapi konusuna ait 2,000’den fazla akademik makale yer almaktadır. Bütün makaleler bilimsel çerçevede incelenmiş olup herkes tarafından okunup incelenebilmektedir.

fitoterapi

Doktor İbrahim Yılmaz Kimdir?

İbrahim Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitim yıllarını Türkiye, Konya’da tamamlamıştır. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren İbrahim Yılmaz, Ege Üniversitesi’ni kazanmıştır. Takip eden yıllardan, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamlamıştır. Üniversite tıp fakültesi 2. sınıfta bitkisel tedavi uygulamaları üzerine araştırmalar üzerine çalışmıştır. Doğal tedavi yöntemlerine olan merakı, kendi hastalığının tedavisi için araştırmaları ile başlamıştır. Üniversite eğitimi süresince usta ve çırak ilişkisi şeklinde sağlık sektöründe çalışmalarına devam etmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı mecburi hizmetini, Gaziantep’te 25 Aralık Devlet Hastanesi acil serviste çalışarak tamamlamıştır.

Mecburi hizmetine başlamasından sonra günümüz batı tıbbından daha da uzaklaşmasına sebep oldu. Sağlıklı yaşam ve doğal tedavilere yönelerek hem hizmet hem de akademik çalışmalar yapmıştır. İbrahim Yılmaz, insanların doğal yollarla şifa bulabileceğini her fırsatta dile getirmektedir.

Doktor İbrahim Yılmaz’ın Instagram kullanıcı adı: dr.ibrahimyilmaz olarak ulaşabilirsiniz.

Tedavide aslında esas olan vücutta ana sistemlerde unutma sorununun ve yenilenme eksikliğinin giderilmesi gerekliliğiydi. Bunu en layığı ile yapan fıtratla uyumlu olan bitkisel tedavi merkezli doğal tedavi yöntemleriydi. Bu alanda çalışmalarına ağırlık veren Dr. İbrahim Yılmaz doğal tedavi yöntemlerinde kendini geliştirmek ve toplumdaki hastalıklara çare olacak çalışmalara katıldı.

Doğal tedavi yöntemleri olan Fitoterapi, TMS tedavisi, hacamat tedavisi, Enjeksiyon tedavileri, sülük tedavisi, Ozon tedavisi, Manyetik Alan tedavisi, Proloterapi, PRP, Yüksek Yoğunluklu Lazer tedavileri ve Kolon Hydroterapi ile ilgili sertifikalı eğitim odaklı kurs ve seminerlere katıldı.

2009 yılı itibarı ile bilimsel çerçevede profesyonel olarak Fitoterapi ve diğer doğal tedavileri uygulamaktadır. 2011-2015 yılları arasında İzmir de kendi muayenehanesinde on binlerce hastası ile çalışmalarına devam etmiştir. 2015 yılı itibariyle memleketi Konya da kliniğinde hastalarına şifa sağlamaya devam etmektedir. Türkiye ve Ortadoğu’nun birçok noktasından tedavi için hastalar Doktor İbrahim Yılmaz’ı tercih etmektedir.

https://dribrahimyilmaz.com/

https://www.instagram.com/dr.ibrahimyilmaz/

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.