İstanbul’daki tarikat yurdunda erkek öğrencilere dayak

İstanbul’da bir tarikata ait olduğu belirtilen erkek öğrenci yurdunun güvenlik kamerası görüntüleri çocuklara şiddet uygulandığını gözler önüne serdi. Valilik, yurt görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu.

tarikat yurdunda

Video aşağıda – İstanbul Esenler’deki özel bir yurtta erkek öğrencilere şiddet uygulayan bir yurt görevlisinin görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Dayak görüntülerinin ardından Valilikten açıklama yapıldı.

Gözaltına alındı

Olayın ardından, İstanbul Valiliği, erkek öğrencilere yönelik şiddet uyguladığı görüntülere yönelik soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda şiddet uygulayan yurt görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu.


Öğrencilere yönelik şiddetin kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

• Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır.

“Asla kabul edilemez”

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz.

Büro işçisi olarak kayıtlıymış

Edinilen bilgiye göre, çocuklara şiddet uygulayan A.E.’nin söz konusu yurtta öğretmen değil, büro işçisi olarak kayıtlı olduğu öğrenildi.

Öte yandan kurumla ilgili incelem yapan polis, Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki yurdun, bir derneğe bağlı özel ortaokul erkek öğrenci yurdu olarak faaliyet yürüttüğünü, kurum açma belgelerinin ise bulunduğunu belirledi.

Adliyeye sevk edilecek


Ayrıca kurumdan polise yapılan açıklamada olayı gerçekleştiren A.E.’nin 18 Mart 2022 tarihinde işten çıkarılarak ilişiğinin kesildiğinin bildirildiği öğrenildi. Darp suçundan dün yakalanarak gözaltına alınan A.E.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskıları anlatıp intihar etmişti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.