Bekaroğlu: Erdoğan muhalefet olmaya kendini alıştırmalı!

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kaybetse bile iktidarı vermeyeceği, kaos çıkaracağı şeklindeki bu iddialara katılmadığını, böyle bir şeyin mümkün olmadığını” ifade ederek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı muhalefet lideri olmaya alıştırmamız lazım. Bu, Türkiye’nin normalleşmesi için gereklidir” dedi.

erdoğan

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, birçok komplo teorisi dolaştığını; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kaybetse bile iktidarı vermeyeceği, kaos çıkaracağı şeklindeki bu iddialara katılmadığını, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması gerektiğini kaydeden Bekaroğlu, “Ben bir psikiyatri uzmanı olarak bu konuda Sayın Erdoğan’a yardımcı olmaya hazırım” dedi.

“Fatmanur Altun 50 milyon doları kendi maaşından mı gönderdi?”

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları üzerinden ABD’ye milyonlarca dolar aktarıldığı açıklamalarına değinen Bekaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi olan TÜRGEV yöneticisi Fatmanur Altun’un bu paraları nereden bulduğunu sordu.


Fatmanur Altun’un öğretim üyesi ve THY yönetim kurulu üyesi olduğunu, birkaç yerden maaş alanlar arasında bulunduğunu belirten Bekaroğlu, “Fatmanur Altun 50 milyon doları kendi maaşından mı gönderdi, gönderemez. Dolayısıyla Fahrettin Altun çıkıyor, -o da birkaç maaşlılardan- ‘bunlar hain, bunlar FETÖ’cü, tam da Türkiye uzaya adam gönderecekken böyle şeyler yapıyorlar, genel başkanımızın önünü kesmeye çalışıyorlar…’ diyor. Fahrettin niye böyle ciyaklıyor; çünkü Sayın Genel Başkanımız projektörü onun üzerine tuttu. Suçüstü yaptı bunlara. Milyon dolarların nereye gittiği, kaçış planları vs. bir yana bu paraları nereden buldular? TÜRGEV Fatmanur Altun bu paraları nereden buldu da gönderdi? Bunlar milletin paraları, çaldılar bu paraları, belediyelerden çaldılar. Onun için İstanbul’da kıyameti koparıyorlar. Canan Kaftancıoğlu’na yasaklar, cezalar, Ekrem İmamoğlu’nun peşinden koşmalar bundan dolayıdır. En büyük parayı İstanbul Belediyesi üzerinden aktarıyorlardı. Artık hiçbir şekilde mızrak çuvala sığmıyor” diye konuştu.

“Erdoğan muhalefet olmaya kendini alıştırmalı!”

AKP-MHP iktidarının rasyonelliğini kaybettiğini vurgulayan Bekaroğlu, cezai sorumluluktan kurtulmak için deli numarası yaptıklarını söyledi.


Türkiye’nin artık bir iktidar değişimi sürecinde olduğunu ifade eden Bekaroğlu, şunları söyledi:

“Bunlar gidiyorlar. Ne demişti; İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder. Kaybettiklerini kendisi biliyor. Türkiye’nin önündeki bir numaralı mesele Tayyip Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması, kendisini buna hazırlamasıdır. Bunu sağlamalıyız. Sayın Erdoğan’ın muhalefette duramayacağı söyleniyor. Doğrudur, iktidarı bırakmak istemiyor ama demokratik ülkelerde seçim kaybedenler muhalefette devam ederler. Normal olan budur. Sayın Erdoğan’ın da buna alışması lazım. Ben bir psikiyatri uzmanı olarak Sayın Erdoğan’a böyle bir hizmet vermeye hazırım. Seçim kaybeden muhalefete geçer, ondan sonra sokakta gezmeye devam eder. Geçmişte olmuştur; seçim kaybedenler normal yaşamlarına devam etmiş, sokakta gezebilmişlerdir. Sayın Erdoğan’ı buna alıştırmamız lazım. Toplumu da buna hazırlamamız gerekiyor.”

“Bu Türkiye’nin normalleşmesidir”


“Ne güzel bir şey değil mi? İyisiyle kötüsüyle 20 yıl bu ülkeyi yönetiyorsunuz, sonra seçimi kaybediyorsunuz ve yine bu ülkede sokakta geziyor, camiye, pazara gidiyorsunuz. Türkiye’ye hizmet etmek isteyen kendini buna alıştırsın. Sayın Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması için bir desteğe ihtiyacı var. Türkiye’nin bunu sağlaması gerekiyor. İktidarı, muhalefeti, bürokrasisi, iş dünyası bütünüyle biraraya gelecek ve normal bir şekilde, hiçbir sıkıntı olmadan, demokratik yollarla iktidarı değiştirecek. Ve Sayın Cumhurbaşkanı, seçim kaybetmiş bir lider olarak kendi ülkesinde rahat yaşayabilecek, hiçbir yere gitmesine gerek olmayacak. Bunun mümkün olduğunu göstereceğiz. Bu Türkiye’nin normalleşmesidir.”

Murat Yetkin, AKP’deki telaşın ‘asıl nedenini’ yazdı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.