Kiralık villa turizmi: Fiyatlar ne durumda?

Kiralık villa turizmi, salgın sonrası giderek popüler hale geldi. Talep oldukça yüksek. Peki şu an villa fiyatları ne durumda?

Kiralık villa

Dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan Antalya’da, özellikle salgın sürecinde talebin arttığı villalarda Ramazan Bayramı dolayısıyla doluluk oranları yüzde 90’a ulaştı. Antalya’da, otellerin “her şey dahil” hizmetinin yanı sıra kiralık villa turizmi de öne çıkıyor.

Antalya’nın Belek Turizm Merkezi, Kaş ilçesi Kalkan bölgesi ve Alanya, Kumluca ve Demre ilçelerinde deniz ve doğayla bütünleşen villalara bayram tatili için talepler arttı.


Ayrıca Muğla’nın Marmaris, Fethiye, Bodrum, Köyceğiz, Dalaman ve Datça ilçelerinde de kiralık villa ve günlük kiralık evler öne çıkıyor.

Kiralık villa turizmi kültürü oluştu

Yerli turistin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği villalarda misafirlere, jakuziden spor salonlarına, açık ve kapalı ısıtmalı yüzme havuzlarından hamam ve saunaya her türlü imkan sunuluyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, salgından sonra villa turizmi kültürünün oluştuğunu söyledi.

marmaris fethiye villa

Özellikle doğayla denizle bütünleşen villaların ilgi gördüğünü anlatan Perçin, “Villalara bayram tatilinde daha çok iç pazardan talep var. Rusya, Ukrayna ve İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelerden de rağbet var. Bayramda doluluk oranları yüzde 90’ın üzerinde. Bayramın birinci ve ikinci gününde villalar yüzde 100 dolacaktır.” diye konuştu.

“TÜRSAB’ın sitesinden mutlaka dijital doğrulama yapın”

Villa turizmi rezervasyonu yaptıranlardan dikkatli olmalarını isteyen Perçin, “Şu anda dolandırıcılıkla ilgili sıkıntılar var. Mağdur olan kişiler var. TÜRSAB üyesi firmalardan rezervasyon yaptırın, TÜRSAB’ın sitesinden mutlaka dijital doğrulama yapın.” dedi.

havuzlu villa Perçin, 2022 sezonunda özellikle villa turizminin iyi geçeceğini öngördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


“Biraz pahalı gibi ama 8-9 kişilik aileler geliyor. Ödediği ücret, kişi başına göre otel ücretinden daha düşük bir miktar çıkıyor. Doluluk oranlarının geçen yıldan çok daha iyi olmasını bekliyoruz. Villa turizminde Kaş Kalkan bölgesi, Türkiye’nin başkenti. Son yıllarda Adrasan, Çıralı, Kumluca, Demre bölgesinde doğal ortamlara kurulan villalar da ilgi görüyor.”

günlük kiralık

“Villa turizmi, salgınla birlikte popüler oldu”

Kaş Kalkan Mahallesi’ndeki villa işletmecisi Fatih Ünal ise turizm sezonuna hazır olduklarını, yüksek bir doluluk oranı yakaladıklarını söyledi. Bölgede villa tatilinin son üç yıldır rağbet gördüğüne dikkati çeken Ünal, “Villa turizmi yeni bir tatil anlayışı oluşturdu, alışkanlık haline geldi.” dedi.

haftalık kiralık

Kiralık villa fiyatları ne kadar?

Villaların konumuna, özelliklerine ve kapasitesine göre kiralama fiyatının değiştiğine dikkati çeken Ünal, “Ramazan Bayramı’nda bir gece konaklama ücreti bin ile 6 bin, haftalık ise 7 bin ile 40 bin lira arasında değişiyor. Sezonda, temmuz-ağustos aylarında bu fiyatlar daha yukarıya çıkıyor. Villa turizmi, salgınla birlikte popüler oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ da tesislerinin yanı sıra villalarının da ilgi gördüğünü ifade etti.

Kentteki turizm tesislerinin yoğun talep aldığını aktaran Kızıldağ, “Bayramda iç pazarın yanı sıra özellikle Orta Doğu’dan ciddi bir talep var. Bayram döneminde Antalya genelinde yüzde 80’leri aşan doluluk oranlarını bekliyoruz.” diye konuştu.

kiralık tatil evi


Yerli ve yabancı turistlerin de tercih ettiği kiralık villa fiyatları semt, konum, evlerin oda sayısı ve olanaklarına göre değişiyor. Gecelik 1000 liraya da villa var, 25 bin liraya kadar da çıkabiliyor. 3-4 odası olan villalarda konaklama, birden fazla aile için otellerin oda fiyatlarından daha az maliyetli olabiliyor. Dört kişilik aileler ayrıca günlük kiralık evleri, apartman ve rezidans dairelerini de tercih ediyor. Villalara kıyasla dairelerin gecelik fiyatları da düşük oluyor.

Tatil dolandırıcılığı konusunda hukuki haklarınızı biliyor musunuz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.