Habertürk spikeri Afşin Yurdakul, Pınar Gültekin davasından çıkan karara isyan etti!

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı için önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Sonra da mahkeme ‘haksız tahrik’ olduğuna karar vererek Avcı’nın cezasını 23 yıla indirdi. Skandal karara, Habertürk spikeri Afşin Yurdakul canlı yayında tepki gösterdi. “Bu ülkede bunları konuşamayacaksak, neleri konuşacağız?” diyen Yurdakul’un gözleri doldu.

Afşin Yurdakul

Video aşağıda – Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Cemal Metin Avcı 13. duruşmada ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Mahkeme, Avcı’nın cezasını ‘haksız tahrik’ indirimiyle 23 yıla indirdi.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etti.


HABERTÜRK SPİKERİ CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ

Skandal karar, kısa sürede Türkiye gündemine otururken; söz konusu haberi sunan Habertürk spikeri Afşin Yurdakul canlı yayında isyan etti. Yayında gözleri dolan Yurdakul, “Bunları konuşmayacaksak, bu ülkede neyi konuşacağız bilmiyorum” dedi.

Yurdakul, karara şu sözlerle isyan etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde bir kadın olarak ve bir basın mensubu olarak; bir kadın cinayeti haberini, sonrasında açıklanan yargı kararları vicdan yaralayıcıysa, haber gibi dümdüz okuyup geçmek çok zor. Karşımızda vahşice işlenmiş bir cinayet var ve ‘haksız tahrik’ ile 23 yıla indirilmiş bir cezadan bahsediyoruz. İnsanın gönlüne, kulağına şu geliyor: ‘Vahşice öldürülürseniz, 23 yıl alıyor bunu yapan.’ Böyle bir his oturuyor içinize.

Bunları konuşmayacaksak, bu ülkede neyi konuşacağız bilmiyorum. Bugün vicdanınız yaralanmıyor, sızlamıyorsa, ben hepinize yazıklar olsun diyorum.”


NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Ula ilçesindeki evinden ayrılmış ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Ailesi ve yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden Gültekin’in bulunması için kampanya düzenliyordu.

Ailesi ve arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, Gültekin en son Akyaka’dan Muğla’ya gelmek için durakta beklerken görülüyordu. Ayrıca, Gültekin’in Menteşe’deki bir alışveriş merkezine gittiği ve üzerinde beyaz bir elbisenin olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Jandarma, Gültekin’i bulmak için arama çalışmalarını bahsi geçen alışveriş merkezi civarında yoğunlaştırdı. Çalışmalar sürerken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi.


Bulunan cesedin Gültekin’e ait olduğu tespit edildi. Yapılan ilk incelemeler, Gültekin’in boğularak öldürüldüğünü ve daha sonra cesedinin bir varile konarak, ormanlık alana bırakıldığını ortaya koydu.

Pınar Gültekin davasında mahkemeden sanığa ‘haksız tahrik’ indirimi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.