Bodrum, yerli turiste hayal: Yükselen döviz kurları nedeniyle fiyatlar arttı!

Turizmci Galip Gür: Türkiye, Avrupa ülkeleri için cennet oldu. Yunan adalarından günlük alışveriş için gelenler oluyor. Yerli turist için ise şartlar zorlaştı, otellerde kalmak biraz sıkıntılı olacak.

Bodrum

Döviz kurlarının yükselmesiyle Bodrum, yabancı turist açısından daha ucuz bir tatil beldesine dönüştü.

Cumhuriyet’e konuşan Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Genel Sekreteri duayen turizmci Galip Gur, “Türkiye, Avrupa ülkeleri için cennet oldu. Yunan adalarından günlük alışveriş için gelenler oluyor. Yerli turist için ise şartlar zorlaştı, otellerde kalmak biraz sıkıntılı olacak” dedi.


“Asıl beklentimiz yaz aylarında Avrupa ülkelerinden”

Turizm sektöründe pandemi sonrası toparlanmanın çok zorlaştığını söyleyen Gür, “Türkiye’nin elinde olmayan gelişmeler de var. Hava yollarında sorunlar yaşanıyor. İngiltere ve Hollanda’da charter uçuşlarda iptaller yaşanıyor. Rusya ve Ukrayna’da sorunlar var. Her türlü olumsuzluğa rağmen haziranın ortalarına doğru büyük bir hareket olmasını bekliyoruz. Asıl beklentimiz yaz aylarında Avrupa ülkelerinden” diye konuştu.

Türkiye’nin döviz ihtiyacının her geçen gün büyüdüğünü belirten Galip Gür, turizme odaklanma zorunluluğunun daha da arttığını vurguladı.

Gür, bu süreçte Bodrum’da denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini dile getirerek, ilgili kurumların işletmelerde denetimlerini yapması, fiyat listesinin asılması ve menü bulunması gerektiğini söyledi.


Bodrum’un, sosyal medya üzerinden paylaşılan yüksek tutarlı adisyon fişleriyle gündeme gelmesinin doğru olmadığını belirten Gür, “Kim daha çok sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşırsa o doğruymuş gibi algı oluşuyor. Her işletme kafasına göre fiyatlandırma yapamaz. Bakanlık belgeli iseniz sunacağınız ürünün fiyatını onaylatmak zorundasınız. Aksi dolandırıcılığa girer” dedi.

Bodrum’da plaj ücreti 10 bin euro, lahmacun ise 200 TL’ye kadar çıkıyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.