Burçların kontrol edemediği o derin duygular!

Bazen duygular kontrolden çıkar. Öfkelenince deliye döndüğünüz, sevinçten havalara uçtuğunuz, utançtan yerin dibine girdiğiniz ya da ağlamaktan gözlerinizin çıktığı olmuştur mutlaka. Peki acaba burçlar hangi duyguları ve davranışları kontrol etmekte zorlanıyorlar?

burç duygular

Burçların kontrol edemediği o derin duygular:

koç burcu

Koç burcu:

Zodyak’ın ilk burcu olan Koç burcunun varlığı her zaman enerjik ve çalkantılı bir başlangıca işaret eder. Koç burçları çalışma ortamlarında da arkadaş ortamlarında da her zaman hareket, hız ve rekabet peşindedir; her şeyde birinci olmaya çalışırlar. Yönetici gezegenleri Mars’ın ateş elementine ait olması nedeniyle Koç burcu en aktif burçlardan biridir. Zaman zaman düşünmeden de olsa harekete geçmek onların doğasındadır.


Koç burcu yeniden doğuşun, ilklerin sembolüdür. Lakin içinde yatan ateş onun kolayca parlamasına ve yakıp kavurmasına neden olabilir. Koç burcunun kontrol edemediği duygusu öfkedir. Ufacık bir şeye çabucak sinirlenir. Tepesi attı mı sakinleştirmek de zordur Koç burcunu. Koç burcu insan vücudunda başı yönetir ve başla birlikte harekete geçer. Kelimenin tam anlamıyla başları dik yürürler. Doğal olarak cesurdurlar ve bir şeyi denemekten ya da risk almaktan nadiren korkarlar. Hangi yaşta olursalar olsunlar bir gencin gücüne ve enerjisine sahip olurlar; verilen herhangi bir görevi çabucak yerine getirirler.

Koç burcu kadını eğer aşıksa sadakatli biri olur ve her zaman sevdiği kişinin yanındadır. Pek çok durumda Koç burcu kadınının iki kişi için yeteri kadar enerjisi vardır. Lakin eğer aşık değilse ilişkisi son derece gelgitli olur. Özgürlüğüne düşkündür; duygularını çok fazla gösteren birine karşılık veremeyeceğini düşündüğü anda kolayca ilişkiyi bitirir. En büyük kusurları, başkalarının kendi işlerini kendileri yapma ihtiyacını anlamamalarıdır. Bu da karışmaması gereken işlere karışmasına yol açabilir.

Genel olarak Koç burcu erkeği için ilişkiler kolay değildir. Sevgilisiyle iletişim kurmak, merhamet duymak ve iki kişi için düşünmek gerektiğinde zorlanırlar. Her şeyi tek başlarına yapmayı severler ve onların liderliğini takip edecek kadar enerjik bir sevgili bulmanın zor olduğunu düşünürler. Koç burcu erkeğiyle sağlıklı bir ilişki yaşamak istiyorsanız, maddi ve manevi anlamda bağımsız kalabilmeniz önemlidir.

boğa burcu

Boğa burcu:

İştahı ile herkesi şaşırtabilen Boğa aynı zamanda güzelliğe olan saplantısıyla da tanınır. Gördüğü güzel şeyler, sevdiği bütün tatlı insanlar ona ait olsun ister. Boğa burcunun kontrol edemediği duygu sahiplenmedir. İster bir eşya ister bir arkadaş ister bir sevgili olsun Boğa kendisine ait olanı sonsuza dek saklamak ister.

Boğa burcu toprak elementi altında gruplanan üç burçtan biridir (diğerleri Başak ve Oğlak’tır). Zodyak döngüsündeki ilk toprak burcu olduğu için binayı oluşturan temel gibidir. Çoğu Boğa insanı dengeleyicidir, kendileri ve başkaları için güvenliği sağlamaya çalışırlar. Meseleleri ayakları yere basan, pratik ve gerçekçi bir bakış açısıyla görmeye meyillidirler. Boğa burcu için para kazanmak kolaydır ve yıllarca aynı proje üzerinde çalışabilirler.

Hantal ve inatçı bir burç olan Boğa burcu enerjisinin iki farklı hızı vardır: Ya çayırda otlayan bir öküz gibi gevşemiş bir haldedir ya da boğa güreşindeki bir boğa gibi coşkulu. Boğa burcu içsel bir enerji tasarrufu programına sahiptir. Eğer bir şey zaman ve kaynak yatırımına değerse sabırlı bir şekilde ona ulaşır.

Yaptığı işi küçük aşamalara bölmeyi sever. Her ne kadar inatçılıkları olumsuz yanları olsa da bu inatçılıkları bağlılık olarak da adlandırılabilir; her ne olursa olsun görevleri yerine getirme yetenekleri muazzamdır. Bu da onları harika çalışanlar yapan bir özelliktir. Ayrıca uzun süreli arkadaşlık ve sevgililik de Boğa burcunun özelliğidir.

ikizler burcu

İkizler burcu:

Kararsızlığıyla ünlendiği kadar ne yazık ki bilgi açlığı ile ünlenememiştir İkizler. Yeni şeyler öğrenmeye bayılır bunun yanında öğrendiklerini anlatmaya da bayılır ki bu konuda oldukça başarılıdır. İkizler burcunun kontrol edemediği duygu meraktır. Dünyada ne kadar sorulmuş soru varsa hepsinin cevabını öğrenmek ister.

Enerjisi hızlı ve telaşlıdır. İkizler burcu iletişimi yönetir; esprili kelime oyunlarına, dinamik diyaloglara ilham verir. İkizler burcu geçişleri beyin fırtınaları ve sosyalleşme açısından harika bir dönemdir. Ayrıca bu burç, fikirlerin buluşmasından yanadır. İkizler burcu gezegen geçişi sırasında konuşma yetilerimiz gelişir; arkadaşlarımızla saatler boyunca o konudan bu konuya konuşurken bulabiliriz kendimizi. Öte yandan hayatın inişli çıkışlı yönünü temsil eder; ayak uydurmayı becerebilirseniz müthiş bir heyecan yaşamış olursunuz.

İkizlerin doğası çocuk masumiyetine sahiptir; kardeşliğe, birbirinden tamamen farklı kişiliklere sahip olan dostlar ve akrabalar arası sevgiye olan inançlarını temsil eder. Bu burcun insanlarının görevi farklılıkları birleştirmek ve canlarını kardeşleri ya da arkadaşları uğruna feda etmeye hazır hâle getirmektir.

Etkileyici ve zeki İkizler burcu, tek bir beden içinde iki farklı kişiliği temsil eder; hangisiyle karşı karşıya olacağınızı asla bilemezsiniz. Sosyal, dışa dönük ve eğlenceli olsalar da aniden ciddileşme ve huysuzlaşma eğilimindedirler. Son derece meraklıdırlar; her zaman yapmak istedikleri şeyler için yeterince vakitleri olmadığını düşünürler.

yengeç burcu

Yengeç burcu:

Burçların en anacı Yengeç’in dünya üzerinde sevemeyeceği herhangi bir şey yok gibidir. Hayatında olan herkesi her şeyi bitmeyen bir aşk ile sever Yengeç. Kontrol edemediği duygu ise şefkattir. Öyle ki şefkatinden ne aşklar eskitmiştir. Duyguları ve kalpleri tarafından yönetilen Yengeçler kalabalığa karışmakta güçlük çekerler.

Yengeç burcu Dünya’ya en yakın, duygularımızı en çok etkileyen, iç benliğimizi yöneten, derin arzularımızı ve duygusal isteklerimizi ortaya çıkaran bir gök cismi olan Ay tarafından yönetilir; Ay döngüsünün fazları Yengeçlerin içsel gizemlerini derinleştirir ve onların kontrolü dışında, kısa süreli duygusal örüntüler yaratır.

Hayatlarının ileriki dönemlerinde ruhsal çalkantılar nedeniyle sabırsızlık, sevgisizlik, bencillik, kendine acıma veya manipülasyon gibi huylar ortaya çıkabilir. Öte yandan hayatlarından memnun oldukları dönemlerde başkalarına yardım etmeyi, çatışmadan kaçınmayı severler.

Yengeç enerjisi, tıpkı bir yengeç kıskacı gibi, iş güvenliğinden aile üyelerine kadar rahatlığa dört elle sarılmamıza sebep olur. Ayrıca tıpkı yengecin evini sırtında taşıması gibi, Yengeç burcu insanları da nereye giderseler gitsinler kendilerine güvenli ve rahat bir ortam yaratmaya çalışırlar. Değişim, kök salmayı seven bu burcu huzursuz eder.

aslan burcu

Aslan burcu:

Dışardan vahşi ve ulaşılmaz görünse de aslında sıcacık bir kalbi vardır Aslan’ın. Fakat neyleyeyim ki egosu onun için çok değerlidir. Bu nedenle gurur kontrol edemediği tek duygusudur. Gururunu inciteni affetmez. Zayıf noktalarını kimseye söylemez, kimseden yardım istemez.

Ateş elementine bağlı olan Aslan burcu cana yakın ve hayat doludur; her zaman gülmeye ve güzel zaman geçirmeye çalışır. En zor problemleri bile çözebilecek bir zekâya sahip olabilen Aslan burcu pek çok karmaşık durumun çözümünde kolaylıkla inisiyatif alır. Evrenimizin merkezinde duran Güneş tarafından yönetilen Aslanlar öz farkındalık arayışı içindedirler ve egoları sürekli olarak büyür (Güneş de egoyu ve maskulen enerjiyi temsil etmektedir).

Arzularının ve kişiliklerinin farkında oldukları için ihtiyaç duydukları her şeyi kolayca isteyebilirler ama bir o kadar kolayca da başka insanların ihtiyaçlarını görmezden gelebilirler. Bir Aslan burcu kazanımlarına ve diğer insanların bu kazanımları nasıl gördüğüne çok kafayı takarsa kolay lokma haline gelir, çabucak alaşağı edilebilir.

Aslan enerjisi doğal olarak dışavurumcu ve şaşaalıdır. Bizi en çok istediğimiz projelerimiz ve sevdiklerimiz konusunda koruyucu kılar. Yüreğimiz tarafından yönetilmemizi sağlar. Aslan burcu gezegen geçişi sırasında arzularımızın şaşaasına teslim olur, dışavurumcu hale gelebiliriz. Aslan enerjisi etrafımızdaki insanları hor görmemize, bir gruptaki her bireyin değerli olduğunu unutmamıza sebep olabilir. Yine de Aslan sezgilerini güçlü bir liderliğe sevk edebilir ve herkesin gün ışığından nasiplenmesine izin verebiliriz. Doğru kullanıldığında Aslan enerjisi diğer insanları uyandırır, canlandırır ve güçlendirir.

başak burcu

Başak burcu:

Mükemmeliyetçilik ve idealizm bir araya gelerek Başak burcunu oluşturmuş sanki. Her şey harika olsun, hiçbir şey ters gitmesin ister. Bu da onun her şeyi mükemmel hale getirmek için çok çabalamasına neden olur. Bu yüzden Başak burcunun kontrolsüz duygusu kaygıdır. Başak burcu, verimlilik bilincine sahip olmamıza ve fiziksel gerçekliklerimizi kavramamıza yardımcı olur. Başak burcu seçiciliğinin ve yüksek standartlarının faydalı yönleri olsa da ilişkilerimizi mahvedebilir de.

Gündelik hayatında düzenli ve pratiktir. Hayatları alt üst olduğu zaman bile düzenli bir hayat sürdürürler, hedefleri ve hayallerine bağlı kalırlar. Telafi edilmesi mümkün olmayan bir ayrıntıyı kaçırdıklarından sürekli endişe ettikleri için ayrıntılar içinde kaybolabilir, aşırı eleştirel olabilir ve diğer insanların pek önemsemediği meselelere kafa yorabilirler.

Başak’ın Boğa ve Oğlak’ın arasında bir toprak burcu olması onu güçlü ama muhafazakâr bir kişi olmaya iter. Gündelik hayatında düzenli ve pratiktir. Hayatları alt üst olduğu zaman bile düzenli bir hayat sürdürürler, hedefleri ve hayallerine bağlı kalırlar. Telafi edilmesi mümkün olmayan bir ayrıntıyı kaçırdıklarından sürekli endişe ettikleri için ayrıntılar içinde kaybolabilir, aşırı eleştirel olabilir ve diğer insanların pek önemsemediği meselelere kafa yorabilirler.

Başakların insanlık bilinci yüksektir; bu da onları Zodyak’ın en duyarlı burçlarından biri kılar. Hayata olan sistemli yaklaşımları hiçbir şeyin şansa bırakılmamasını sağlar. Her ne kadar çoğunlukla şefkatli olsalar da kalpleri dış dünyaya kapalı olabilir. Başak burcu çoğu zaman yanlış anlaşılan bir burçtur; kendilerini ifade etme yeteneğinden yoksun oldukları için değil, duyguları akla aykırı olduğu zaman bu duyguları doğru kabul etmedikleri için.


terazi burcu

Terazi burcu:

Çevresine ışık saçan, güler yüzlü tatlı Terazi burcu adalet duygusuyla ünlenmiştir. Çevresinde insanların olmasını çok sever bu nedenle kalabalık arkadaş gruplarına sahiptir. Lakin kontrol edemediği duygu yalnızlıktır. Bazen hiç anlaşılamadığını düşünür ve kendini çok yalnız hisseder. Bu da Terazi burcunun kolayca umutsuzluğa kapılmasına neden olabilir.

Adalet terazisi ile sembolize edilen Terazi burcu denge ve adalet timsalidir. Bu burcun etkisi, ne kadar büyük olursa olsun her türlü meselenin dengeye kavuşmasını sağlar. Büyük bir yasal ya da ahlâkî çatışmanın çözülmesinden tutun bir tablonun nereye asılması gerektiğini belirlemeye kadar, Terazi enerjisini kişiler arası ve estetik ahengi tesis etmeden alıkoyacak hiçbir şey yoktur. Terazi enerjisi toplumsal meziyetlerimizi güçlendirir ve dikkatimizi güzelliğe yönlendirir.

Terazi burcunun rüzgarları fırtına gücünde değildir; değişim rüzgarlarını o kadar nazik ve yumuşak bir şekilde getirir ki başka bir noktaya ulaştığınızı güçbela anlarsınız. Hava elementinin özü iletişim ve zekâdır; fikirlerin yayılmasına yardımcı olur. Terazi’nin kişiler arası anlayış gücü de buna eklendiğinde, bağlılıklar, faydalı diyaloglar, başarılı ilişkiler ortaya çıkar.

Terazi burcu insanları barışçıl ve adildir. Yalnız kalmaktan nefret ederler. Yanlarında kendileri için bir ayna görevi görecek birilerinin olmasını isterler. Bu bireylerin en çok hoşuna giden şey denge ve simetridir; her daim adalet ve eşitlik peşindedirler. Öte yandan çatışmadan kaçmak için neredeyse her şeyi yapar, mümkün olan her yerde barışı sürdürmeye çalışırlar.

akrep burcu burç yorumları

Akrep burcu:

Sevdi mi tam seven sildi mi bir kalemde silen burç Akrep, hem tutkulu hem şehvetlidir. O kadar tutkulu sever ki anneniz bile okşasa bağrı taş olur. Yani Akrep burcunun kontrol edemediği duygu kıskançlıktır. Etrafınızda size sahip olan tek kişi o olmak ister. Akrep burcu dört farklı şekilde vücut bulur: paylaşmayı sevmeyen, zehirli akrep şeklinde; kaygan, büyüleyici ama ölümcül yılan şeklinde; delici bakışlarıyla etrafı ve avını izleyen kartal şeklinde; son olarak da sürekli yanan ve her şeyi gören, küllerinden doğan Zümrüdüanka kuşu şeklinde.

Akrep burçları tutkulu ve iddialı kişilerdir. Gerçeği öğrenene kadar araştırmak en belirgin özelliklerindendir. Kararlı ve belirleyicidirler. Gerçeğin daima farkında olan ve hayallerden ziyade hedeflere odaklanan akrepler evrenin kurallarını çok iyi bilirler. Bu nedenle başkaları tarafından genellikle sert ve şiddetli bulunurlar ancak bu gerçekçi tutum onlara doğal bir şekilde öne çıkmalarını sağlayan liderlik özelliği verir.

Akrep burcu belki de en yanlış anlaşılan ve en gizemli burçlardan biridir. Doğaları gereği kapalı kutu olan bu burç, genelde yüzleşmeye cesaret edemediğimiz karanlık ve saklı yerlerimizle karşılaştırır bizi. Yaşam, ölüm ve yeniden doğuşun burcu olan Akrep burcunun enerjisi hayatın bu döngülerini kucaklar ve sürekli olarak kendini dönüştürerek yeniden üretir.

Akrep burcu gezegen geçişi sırasında yoğun duygularla ve yoğun bir enerjiyle uğraşırken bulabiliriz kendimizi. Akrep enerjisinin özü çekici, tutkulu, sadık, koruyucu, akım belirleyici, kontrolcü, güçlü, karizmatik, dikkatli, şifalı, psişik ve cesur olmaktır. Öte yandan negatif Akrep enerjisi de takıntılı, aşırı sahiplenici, kıskanç, ketum, kindar, acımasız, içten pazarlıklı ve manipülatif olabilir.

yay burcu burç yorumları

Yay burcu:

Özgürlüğüne düşkün, gezmeyi tozmayı seven Yay, aynı zamanda çok da enerjiktir. Bu enerji yalnızca yaşamasına yetmez aynı zamanda yeni yerler keşfetmelidir. Hal böyle olunca Yay burcu heyecanını asla kontrol edemez. Engel tehlike tanımaz, ekstrem sporlarının bir numarasıdır. Heyecan nerede Yay oradadır.

Yay burcunun yönetici gezegeni, güneş sistemimizin en büyük gezegeni Jüpiter’dir. Bu nedenle bu burcun insanları “hayatın kendisinden daha büyük” olabilirler. Nasıl ki Jüpiter gezegenler arasında gaz devlerinden biriyse, kendinden çok emin olan Yay enerjisi de zaman zaman hava gazıyla dolu görünebilir. Bir şey hakkında düşünmeden üzerine atlamak Yay burcunun âdetlerinden biridir. Neyse ki Jüpiter şans getirir ve ayaklarımızı yere sağlam basmamızı sağlar. Yay insanları her şeyin en büyüğünü ve en iyisini isterler; öyle ki zaman zaman aşırıya kaçabilirler. Sınırsız hedonizm ve rahatına düşkünlük, Yay enerjisini kötü bir enerjiye dönüştürebilir.

Yay enerjisi kendisini aydınlanma, yolculuk ve doğruluk aracılığıyla gösterir. Meraklı Yay burcu bizi büyüme ve öğrenmeye aç hale getirir, hayatın anlamını bulmamıza yardımcı olacak maceralara sürükler. Felsefi yanı güçlü olan Yay burcu harikulade tartışmalara ilham verir, hayatı derinleştirir.

Durmak nedir bilmeyen Yay burcu insanları dış mekân aktivitelerini sever; bu nedenle Yay burcu etkisi altındayken kendinizi yıldızların altında kamp yaparken ya da yeni bir şehri keşfederken bulabilirsiniz. Yay burcunun coşkulu yanı risk almamıza yardımcı olurken altından kalkamayacağımız işlere bulaşmamıza da sebep olabilir; bu nedenle bu burcun etkisi altındayken sınırlarımızı bilmemiz gerekir. Yoksa büyük bir heyecanla yeni projelere başlayıp yarım bırakabiliriz.

oğlak burcu burç yorumları

Oğlak burcu:

İyi yönetici yetenekleriyle donatılmış olan Oğlak burcu, aslında duygularını kontrol etmekte en başarılı olan burçtur lakin biri hariç. Gözü hep yüksektedir. Sürekli daha başarılı olmayı ve yükselmeyi düşler. Bu nedenle Oğlak burcunun kontrol edemediği duygu hırstır. Fakat fazlası bünyeye zarardır. Hırsından gözü dönerse hem kendine hem de sevdiklerine zarar verebilir.

Oğlak burcunun yönetici gezegeni acımasız ve otoriter Satürn’dür. Ayrıca Satürn psikolojik baskının gezegenidir; bu da Oğlak’ın yıkıcı tavırlarla çıkagelmesine sebep olabilir. Oğlak burcunun kaya gibi görüntüsünün altında korkunç sırlarla karşılaşırsanız şaşırmayın. Satürn’ün etkisi insanları pratik ve sorumluluk sahibi kişiler olmaya itse de diğer yandan da soğuk, mesafeli ve bağışlamaz insanlar olmalarına, suçluluk duygusu hissetmelerine ve geçmişe dönmelerine sebep olur.

Oğlaklar Zodyak’ın usta stratejistleridir, her zaman bir beş-on yıllık planları vardır. Oğlak burcu gezegen döngüsünün etkisi altındayken en büyük hedeflerimizi gerçekleştirmeye ve hayatımızda uzun süreli yapılar inşa etmeye istekli hale geliriz. Oğlak burcu sadece maddi dünyaya odaklanmakla kalmaz, bu dünyayı kullanmayı da becerebilirler. Ne yazık ki toprak elementi onları aynı zamanda sert ve bazen de inatçı kılar; o kadar ki bir ilişkide başka bir perspektiften bakmayı beceremezler. Kendi kişiliklerinden çok farklı olan insanların farklılıklarını kabullenmekte zorlanır ve kendi geleneksel değerlerini dayatmaya çalışabilirler.

Oğlak enerjisi inatçı ve kararlıdır; yüce hedeflere adanmış bir enerjidir. Zihnimizi sonuca odaklamamıza ve bitiş çizgisine ulaşmamıza yardımcı olur. Bitiş çizgisine ulaşmak destansı bir yolculuk olabilir; bu nedenle Oğlak’ın çelik gibi sinirlerine ve mukavemetine ihtiyaç duyarız. Az kullanılan yollardan gitmek bu geleneksel burcun tercih edeceği bir şey değildir. Bunun yerine Oğlak burcu zirveye ulaşan en düz ve en basit yolun haritasını çıkarır ve sonra da planına sadık kalır. Oğlak enerjisi son derece sert ve çıkarcı olabilir; vazifeşinas tarafı çöküşüne yol açabilir.

kova burcu burç yorumları

Kova burcu:

Çok düşünen, akılcı ve pratik zekalı olan Kova burcu bazen kurulu düzene karşı olumsuz şeyler hissedebilir. Hatta o kurulu düzenin değişmesi için elinden geleni yapabilir. Kova burcunun kontrolsüz duygusu isyandır. Adaletsizliğe ve mağduriyete tahammülü yoktur. Öyle durumlarla karşılaştığında önünde duracak kimse de yoktur. Kova enerjisi yenilikçi ve öncüdür. Deneysel elektronik müzikten toplum odaklı yaşamaya kadar bu burcun keşfetmeyeceği hiçbir şey yoktur. Grupları ve takımları yöneten bir burç olarak insanları toplumsal bir mesele ya da politik bir ajanda etrafında bir araya getirmek Kova burcunun özel ilgi alanıdır.

Kova burcu vizyonerliğini yönetici gezegeni Uranüs’ten alır. Yine Uranüs etkisiyle zaman zaman ürkek veya saldırgan olabilirler. Geleceği öngörebilir ve bundan beş yıl sonra ne yapmak istediklerini bilirler. Uranüs ayrıca onlara hızlı ve kolay dönüşüm becerisi de vermiştir. Bu sebeple “düşünür, ilerici ve hümanist” olarak bilinirler. Kova burcundaki insanlar topluluk içinde kendilerini iyi hisseder. Bu sayede çeşitli zihinsel çatışmalara girebilir, yeni şeylerden haberdar olabilirler.

Kova burçları için en büyük zorluk kısıtlanma fikridir. Yalnız kendisi için değil herkes için özgürlük ve eşitlik isterler. Kovalar zaman zaman soğuk ve duyarsız olarak algılansalar da bu aslında haddinden önce başlayan yakınlıklara karşı bir savunma mekanizmasıdır. Başkalarına güvenmeyi ve duygularını samimi bir şekilde ifade etmeyi öğrenmelidirler.

Kova enerjisi keskin ve hatta bazen tuhaf bir enerjidir. Ütopik dünyalar hayal etmemizi sağlar; bilim kurgunun ve icatların burcudur. Kova etkisi bir yandan bizi asileştirebilir ve gerçeklikten uzaklaştırabilirken diğer yandan da başka zamanlarda göremediğimiz olasılıkları görmemize yardımcı olur. Ayrıca duygularımızı ifade etme konusunda gönülsüz olabiliriz – Kova enerjisi rasyonel akıl yürütmeyi ve duygulara soğukkanlı bir yaklaşımı tercih eder.

balık burcu burç yorumları

Balık burcu:

Aslında burçların en duygusalı olarak ne kadar da kontrolsüz duygular yaşadığını bilir Balık. Fakat o öyle sevgi doludur ki sokakta kedi görse gözü dolar. Kimsesiz köpeklerle sohbet eder. Herkese yardım etmek için elinden geleni yapar. Merhamet duygusu Balık için kontrol edilemezdir. Kişisel ilişkilerinde özverilidirler fakat zaman zaman inzivaya çekilip kendilerini yenilemeleri gerekir. Bu yenilenme hem onlara hem de sevdiklerine iyi gelecektir.

Balık’ın yönetici gezegeni Neptün’dür. Bu nedenle Balıklar diğer burçlara göre daha sezgiseldir ve daha fazla sanatsal yeteneğe sahiptir. Balık burcu insanları cömert, şefkatli, son derece vefalı ve ilgilidir. Yaşam döngüsüne dair sezgisel bir kavrayışları vardır ve bu sayede diğer canlılarla duygusal bir ilişki kurabilirler. Balık burçları bilgelikleriyle bilinirler lakin Uranüs’ün etkisi altındayken bazen dikkat çekmek için şehit rolünü üstlenebilirler. Asla eleştirel olmayan Balık burçları her zaman bağışlayıcıdır. Zodyak burçlarının en hoşgörülüsü olarak bilinirler.

Balık burcu illüzyonların, gölgelerin ardında bir görünüp bir kaybolmaların burcudur. Tıpkı Yunan mitolojisindeki Sirenler gibi, Balık burcu da sizi kendi derin sularına çeker ve sonra da duygular okyanusunda boğulmaya bırakabilir. Şefkatli Balık burcu empatiktir, iletişim halinde olduğu herkesin duygularını kavrar ve yansıtır. Zodyak’ın en bilge burcudurlar: En sonuncu burç oldukları için kendilerinden önce gelen her burcun enerjisini deneyimlemişlerdir.


Balık enerjisi son derece derindir, asla yüzeye çıkmaz. Esasen bu burç bilinçaltını yönetir ve rüyalarımıza, hayallerimize, iyileşmemiş yaralarımıza hükmeder. Balık burcu gezegen geçişi sırasında kendimize sınırlar çizmek zorunda kalabiliriz; ayrıca şehit rolünü oynamaktan, bağımlı ilişkilerden kaçınmamız gerekebilir.

Astroloji Burçların söylemeye utandığı özellikler | Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramTelegram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.