İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: 122 bin Suriyeli kayıp; aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: 122 bin Suriyeli kayıp; aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık.

Çataklı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 2016’dan bu yana Türkiye’ye göç eden Suriyelileri kontrol ettiklerini belirtti. “Aralarında askıya aldığımız kişilerde var” diyen Çataklı 122 bin Suriyelinin kayıp olduğunu açıkladı. Çataklı, “İki yıldır aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık, adreslerine gidip baktık, yoklar” dedi.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerine sığınmacılar, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığı konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Çataklı, konuştuğu toplantıda 122 bin Suriyeli için, “Bunları iki yıldır aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık, adreslerine gidip baktık, yoklar” dedi


İsmail Çataklı sözlerine şu şekilde devam etti:


“Bizdeki 3 milyon 760 bin Suriyeli maksimum rakamdır. 8-10 milyon şehir efsanesidir. Bunun içerisinde askıya aldığımız 122 bin kişi de var. Bunları iki yıldır aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık, adreslerine gidip baktık, yoklar. Hiçbir kurumla temas etmediler, işlem yapamasınlar diye askıya aldık. 2016’dan bu yana 667 bin 854 kişi batıya geçiyor, tek tek kontrol ettik. Şu anda yerinde olmadığını tespit ettiğimiz de var. Suriyelinin Türkiye’de kayıtsız olma ihtimali sıfırdır.”

Erdoğan: Son 7 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.