Okul aile birliklerine “milli, ahlaki, manevi değer” denetimi geldi

Milli Eğitim Bakanlığının, Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece okul müdürü onayı şartıyla okul aile birliklerine, “milli, ahlaki, manevi değer” denetimi yetkisi verildi.

okul aile

Bursa’da okul aile birliğinin okulda düzenlediği yardım toplama etkinliğinde dansözün de kullanılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte acil değişiklik yaptı. Okul aile birlikleri etkinlikleri artık “Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine” uygun olarak düzenlenecek. Bu etkinlikler tamamıyla okul müdürünün denetim ve sorumluluğunda olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nde kısmen değişiklik yaptı. Bugün yürürlüğe giren değişiklikle okul müdürlerinin, okul aile birlikleri üzerindeki görev ve sorumluluğu artırıldı.


Denetim görevi okul müdürlerine verildi

Yönetmeliğin “Okul müdürünün sorumluluğu”nu düzenleyen 27’nci maddesinde yapılan değişikle; okul müdürü artık okul aile birliğinin yaptığı “her türlü etkinlik” için de mevzuata uygunluk denetimi yapacak.

“Milli manevi değerlere uygunluk” kriteri

Ayrıca yönetmelik değişikliği ile okul müdürüne, okul aile birliklerini denetim için yeni görev verilirken, dikkat edilecek “değerler” de şöyle sıralandı:

Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlar


Değişikliğe göre okul aile birlikleri artık faaliyetlerinde, “Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlama” yapacak.

Okul müdürü onayı şartı

Resmi Gazete’deki değişikliğe göre etkinliklerin denetimi şu şekilde olacak:

Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Kanunda yer alan Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenir. Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanır. Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenir ve okul müdürünün onayı ile gerçekleştirilir

“Okulda dansöz” haberini ardından müdür görevden alınmıştı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir okula ait salonda 8 Mayıs günü kadınlara yönelik olarak düzenlenen yardım toplama etkinliğinde dansöz oynatıldığı 6 Haziran’da basına yansımıştı.


Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme ve idari soruşturma başlatırken, okul müdürü C.Ş. görevden uzaklaştırılmıştı. Bu haberlerden üç gün sonra yönetmelik değişikliğinin yapılması dikkat çekti. (ANKA)

İmamlardan etek giyen avukata: Masanın arkasında anlat, biz din adamıyız


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.