Son anketler: AKP ile CHP başa baş, MHP baraj altı!

ORC ve Yöneylem, son anket sonuçlarını paylaştı. ORC’nin yaptığı son anket sonucuna göre Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 10 puana çıktı, AKP’nin oyu yüzde 28’in altında kalırken İYİ Parti yüzde 20’nin üzerine çıktı. Yöneylem son anket sonucuna göre ise AKP ile CHP’nin oy oranları başa baş durumda, MHP yüzde 7 barajının altında kalıyor. İşte detaylar:

Son anketler

Son anketler: AKP ile CHP başa baş, MHP baraj altı!

ORC son anket: ‘Cumhur’la, ‘Millet’ arasındaki fark 10 puana çıktı

ORC Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankette AK Parti’nin oyunun yüzde 28’in altında kaldığı görülürken İYİ Parti’nin de oyu yüzde 20’nin üzerinde çıktı.


ORC Araştırma’nın Haziran 2022 araştırmasında “Erken seçim olmasını istiyor musunuz?” sorusuna ‘evet’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 67,2 olarak belirlendi. Bu oran geçtiğimiz şubat ayında yüzde 63,1’di.

Anket kapsamında katılımcılara “Bu pazar genel seçim olması halinde hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu da yöneltildi.  AK Parti ve MHP’nin oy toplamı 34,8’de kalırken, CHP ve İYİ Parti’nin toplam oyu 44,4 oldu. Aradaki fark 9,6 puan oldu.

  • AK Parti yüzde 27, 7
  • CHP yüzde 23,8
  • İYİ Parti yüzde 20,6
  • HDP yüzde 7,5
  • MHP yüzde 7,1
  • Gelecek Partisi yüzde 2,1
  • DEVA Partisi yüzde 1,9
  • Saadet Partisi yüzde 1,7
  • Türkiye Değişim Partisi 1,7
  • Büyük Türkiye Partisi 1,6
  • Büyük Birlik Partisi yüzde 1,5
  • Memleket Partisi yüzde 1,1
  • Yeniden Refah Partisi yüzde 0,8
orc anketi
Künye: ORC seçim anketi 1 – 5 Haziran 2022 tarihleri arasında 45 ilde 4620 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Erken seçim olmasını istiyor musunuz?

Evet cevabı verenler: %67,2

Aylara Göre ‘Evet’ Dağılımı:


  • Haziran 2021 %49,2
  • Eylül 2021 %59,9
  • Şubat 2022 %63,1
  • Haziran 2022 %67,2

Yöneylem anketi: AKP ile CHP başa baş, MHP baraj altı

Yöneylem Araştırma’nın anketine göre, “bu pazar seçim olsa” AKP ile CHP’nin arasındaki puan farkı yüzde 0,3 olacak.

Yöneylem Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. 2-4 Haziran’da 27 il ve 2700 kişi ile yapılan ankette, “Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa kime oy verirsiniz” diye soruldu.

yöneylem anket
Künye: Yöneylem anketi 2-4 Haziran 2022 tarihleri arasında 27 ilde 2700 kişi ile gerçekleştirilmiştir.

Karasızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oy oranı yüzde 29,8 oldu. Ankete göre CHP’nin de yüzde 29,5’e yükseldiği görüldü.

İyi Parti’nin yüzde 13,2; HDP’nin yüzde 10,3 aldığı ankette, MHP yeni seçim barajı olan yüzde 7’nin altında kaldı.


Yeniden Refah Partisi 2,3 oranında, Zafer Partisi 1,8 oranında, DEVA Partisi 2,3 oranında oy aldı. Saadet Partisi ise yüzde 1’de kaldı.

MetroPoll seçim anketi: 2023 seçimlerine 1 yıl kala – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.