Türkiye Litvanya maçında tribünler hep bir ağızdan “Ülkede mülteci istemiyoruz” tezahüratı yaptı

Türkiye Litvanya maçına damga vuran anlar. Tribünler hep bir ağızdan “Ülkede mülteci istemiyoruz” tezahüratı yapınca, TRT sesi kesti.

Litvanya maçı

Video aşağıda – Türkiye ve Litvanya arasında oynanan milli müsabakaya tribünler damgasını vurdu. Maçın 57. dakikasında başlayan “Ülkemde mülteci istemiyorum” tezahüratlarına tüm tribünler eşlik edince, TRT taraftarların sesini yayına vermedi.

Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri haline gelen ve adeta sosyolojik bir kangren haline dönüşen sığınmacı ve göç meseleleri spor müsabakalarına da girmeye başladı.


Türkiye ve Litvanya milli takımları arasında oynanan futbol müsabakasında tribünlerin yaptığı tezahürat maçın önüne geçti.

İzmir’de oynanan müsabakanın 57. dakikasında kale arkası tribünlerdende “Ülkemde mülteci istemiyorum” tezahüratları duyulmaya başladı. Kısa bir süre sonra dalga dalga tüm tribünlere yayılan tezahürat sonrası TRT rejisi yayına müdahale etti.

TRT, tribün sesini kıstı

Milli maçı yayınlayan TRT-1, sloganların yayında duyulma ihtimaline karşı hızlı bir şekilde tribünlerin sesini kısarak, spikerin sesini artırdı.

On binlerce kişinin tek bir ağızdan yaptıkları tezahürat, televizyonları başında maçı izleyen milyonlarca kişiye ulaşmadı.

O anlar sosyal medyada hızla yayıldı

TRT’nin sesi kesmesinin ardından devreye sosyal medya girdi. Tribünlerdeki taraftların çektiği görüntüler hızlı bir şekilde yayılmaya başladı.

Maçın 57.dakikasında yapılan o tezahüratlar işte böyle kayıtlara geçti:

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ PANKARTI STADA SOKULMADI

pankart


Milli maçta bir engelleme de pankartlar da yaşandı. Vatandaşların kendi aralarında topladıkları paralarla, hazırlattıkları kırmızı beyaz renklerle yazılmış olan “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” yazılı pankart maça sokulmadı.

Türkiye’de yasaklanan Andımız, Kırgızistan’da büyük coşkuyla okundu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.