Suriye’de düzenlenen Marmarita Festivali’nden renkli görüntüler

Suriye’de 45’inci kez düzenlenen Marmarita Festivali’ne on binlerce kişi katıldı. Humus’taki karnaval renkli görüntülere sahne oldu.

Marmarita karnavalı

Video görüntüleri aşağıda – Suriye’nin Humus kentinde düzenlenen geleneksel Marmarita festivaline on binlerce kişi katıldı.

İç savaşın izlerinin kalmadığı kentte renkli görüntüler kameralara yansıdı.


mermerita fest

Makyözler, terziler ve dükkan sahiplerinin günler öncesinden hazırlıklara başladığı kentte geçit töreni ve konserler düzenlendi.

Bu yıl 45’incisi düzenlenen karnavalda binlerce kişi sokaklarda dans ederken renkli kostümler de dikkat çekti.

suriye festival

Marmarita ismi nereden geliyor?

Marmarita (Mermerita), Suriye’nin, Humus İli’nin, Suriye İdari Yapılanması’na göre, Talkala İlçesi’ne bağlı, El Nesire Şehri’nin kendi oluşturduğu, El Nesire Nahiyesi’ne bağlı bir köydür. Mermerita, ilin başkenti olan Humus Şehri’nin 42,5 kilometre batısında yer alıyor.

marmarita festivali

Marmarita Festivali veya “Yıllık Geleneksel Mermerita Karnavalı”nda, her yıl köyden ve tüm bölgeden binlerce yerlinin yanında, yabancı ve yerli turistlerin de katıldığı karnavalda, hepsi gönüllü olarak yer alan, göstericiler, süslenmiş yerel arabalar, geleneksel dansçılar ve perküsyon grupları, birçok çeşitli şovlar hazırlayıp, köy boyunca oldukça büyük, coşkulu ve eğlenceli bir geçit töreni düzenliyor.


İşte o görüntülerden bazıları:

 

Zeytinli Rock Festivali yasaklandı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.